Sada je: 14 kol 2026, 18:12.

ANALIZA HODA?

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

ANALIZA HODA?

PostPostao/la pamparam » 14 vel 2011, 11:07

zna li tko gdje se kod nas - Zagreb, a moze i sire, radi analiza hoda? je li tko radio?
pamparam
Nude Beach Inspector

Re: ANALIZA HODA?

PostPostao/la nadicab » 14 vel 2011, 13:07

na Goljaku rade tkz pedogram
pedogram A record made by a pedograph (an instrument for recording and studying gait or walk).

s Goljaka
...analiza hoda uz dinamički EMG, analiza hoda na podobarogramu, procjena ravnoteže na ravnotežnoj podlozi, procjena snage i opsega pokreta na izokinetičkome sustavu.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MAJA Skopje » 14 vel 2011, 22:40

Nisam radila i bas me interesuje zasto se to radi???? :conf

offtopic: pamparam bas mi je drago da si se javila nisam te vidjela na forumu odavno. Kako je tvoj sin?
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 15 vel 2011, 01:11

zanimljivo..nisam cula za to..bilo bi zgodno vidjeti..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pamparam » 15 vel 2011, 13:06

Analiza hoda bi trebalo biti mjerenje koje bi bilo polazna tocka ze daljnju dijagnostiku, terapeutski tretman i sl. trebalo bi pomoci pri jednoj objektivnijoj i preciznijoj slici problema, na osnovu koje se onda lakse odredjuje daljnji postupak. nama konkretno treba za eventualnu izradu novih ortoza, kako podloga za ev.opp. zahvat; u svakom slucaju, dobro bi nam doslo :) .
koliko znam, svako malo bolje opskrbljeni ort. ili fizijatar. ustanova koristi se i analizom hoda. mene konkretno zanima tko radi za djecu s cerebralnom?
nadice, znam da imaju na Goljaku aparaturu, ali ne znam da li se i koliko cesto time sluze. probat cu pitati, al do sada nam nitko gore nije to nudio.

majo :mah da, ne pisem, tu i tamo procitam kad mi nesto zatreba, ali rado cu se ponovno pridruziti :) ! cinjenica je da sam sve sto sam saznala o terapijama, dijagnozama, raznim preporukama, administrativnim stvarima i svemu ostalom, saznala od roditelja djece s p.p, a nikad ili vrlo rijetko od mjerodavnih lijecnika i ustanova. ;)
pamparam
Nude Beach Inspector

PostPostao/la nadicab » 15 vel 2011, 13:09

pam, nama je radila dr Grubić. Ali istina je da se on jako rijetko koristi :/
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.