Sada je: 08 kol 2026, 17:52.

urednost vs. opsesija

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: urednost vs. opsesija

PostPostao/la montenegrina » 16 vel 2011, 23:34

Uredu je sve to sto pricate i ja dnevno potrosim najmanje pola sata na te sitne usputne poslove, bez da u to ulazi pranje sudja, stavljanje vesa u masinu i te neke uobicajene stvari.
Al ja sam napisala gore, da znam par osoba koje generalno ciste kuce-stanove svakodnevno i da je po meni to ludo. Da takva jedna osoba je u stanju da te maltretira svaki put sa istom pricom, kako je danas usisavala, brisala pod, prala prozore (opet svaki dan) spremala kuhinju (meni je kuhinja uvijek spremna, osim dok traje priprema obroka, poslije toga sve sklonim i kao da nisam ni kuvala), ribala wc... i tako u nedogled. Sve oko sebe opterecuje sa tim, pa cak i dijete koje je naucila da skuplja mrvice po podu i nosi u kantu za smece. Po meni je to bolest, a jos kad kaze "oprala sam 2 masine vesa" :hahaha i onda se ja mislim da l ih pere rucno, al ne to podrazumijeva staviti ves u masinu ukljuciti, prebaciti u susilicu i sloziti. Mislim, to i ja radim skoro pa svakodnevno i to mi je normalno niti smatram to nekim poslom, niti dramim oko toga.
"Bicu tu kad ti zatrebam, ja cu biti tu. Nije vazno koliko daleko ili blizu budem, doci cu trceci." - Petar Pan
Nekad bih samo da šetam po kiši… Da brojim korake i ćutim. Sama.
Nisu nam trebali pričati bajke o raju, sada od života očekujemo previše…
Nije mi se desilo ništa loše, ali sam čula neke loše vesti. Koje se dešavaju drugima.
Život nema opravdanja. Eto, tek tako te razbije…
Spustim glavu i krenem…Ogrnem se mrakom…
Kao da pada kiša, iako pljušti tuga…
montenegrina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Rimaithor » 16 vel 2011, 23:40

Kako ne, ja kad operem dvije masine vesa u masini, kazem da sam obavila danasnju kućansku kvotu :hahaha ipak dio i popeglam za koji dan :lol
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la mali_princ » 16 vel 2011, 23:56

E da, o ovome bi se dalo na dugo i široko! Ja sam sad doma, pa mi je svaki dan potrebno točno to....30 min i sve blista! Kad sam radila je bila druga priča! Jedino što mi je ostalo od kad je M bio mali je da svaki dan usisavam...ne mislim cijeli stan, nego ono, boravak i kuhinja gdje smo najviše! To je 10 min posla, a on se stalno igra i po podu, pa sam ovako nekako mirnija! Kupaonu i wc oribam subotom, a preko tjedna još jednom operem ali ne tako detaljno, podove prebrišem isto jednom tjedno kada detaljno i usisam sve sobe! Isto se potrudim da navečer sve vratim na svoje mjesto...da mi je ujutro nekako ljepše! :D
Ali naravno ima dana kada kažem NEĆU!! :mrgreen
Jedino što mi je uvijek teško je natjerat se peglat!! A svaki drugi dan je jedna mašina..pa se nakupi kad ja ovako vičem neću! :hahaha
prva sreća: Matija, 23.12.2005.
druga sreća: Luka, 08.07.2011.
mali_princ
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lara.b » 17 vel 2011, 10:01

Hope77 je napisao/la:..sve je na svom mistu
od mojih ukućana su svi reduše, možda je u tome stvar :dunno

x
To i ja mislim, svima nam je normalno da se sve uvijek na svoje mjesto i vraća i da svaki dan nešto pospremimo.
Dijete je još malo, 3,5 ima, ali za svoje igračke se brine i to je već postalo normalno.
Više ni ne očekujem od njega u ovoj dobi. Al opet, za početak je super.

Ali moram nešto napisat, događaj jedan. Prije koju godinu družila se ja sa jednom curom i nekoliko puta u priči iskrsne
baš ova tema.
Ja samo prokomentiram kako mi je čisto jer tako volimo da bude.
Nadoveže se ona, da..i njoj je to bitno, sve joj je po špagi, ne daj bože da je nešto prljavo, licka veli svaki dan jer ne može drugačije.
Tu naglasak stavljam na prljavo.
Kad sam došla kod nje (a nije bili nenajavljeno, to baš ne radim) iznenedih se.
Ali ali, apsolutno ništa ne bih ni pomislila, nit bi mi bilo čudno, da toliko nije o tome trubila.
Ispalo je i da ima zmazane pločice oko štednjaka, prepuno žutih maslih naslaga koje se vide sa 2 m, jer bliže nisam ni bila...
natrpanih i neodloženih stvari more jedno. Kupaona :ajme i to je njoj lickanje.
Dalje neću...al stan je sve ali ne ulickan, no..ona misli sasvim suprotno.
Nakon x vremena je banula kod nas i kasnije su uslijedile priče kako smo mi bolesno čisti i kak nam je sve sterilno.
sve je u oku promatrača rekla bih. I to je to uglavnom.
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lara.b » 17 vel 2011, 10:06

mali_princ je napisao/la:Jedino što mi je uvijek teško je natjerat se peglat!! A svaki drugi dan je jedna mašina..pa se nakupi kad ja ovako vičem neću! :hahaha

Joj, a što ja volim peglanje...to me opušta.
Znaš šta možeš...upališ tv, pogotovo ako ima nešto što pratiš od serija i udri 2 u 1. Brže prođe vrijeme i mislim da ti onda neće biti tako mrsko.
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Zira » 17 vel 2011, 10:09

volim čisto i uredno, ali čistim kada za to imam vremena.
ponekad i svaki dan brišem podove pa ih onda ne obrišem tjedan dana.... mrzim trošiti vrijeme na čišćenje. vikend mi je prevažan za djecu, sebe i obitelj da bi provela dva, tri sata u kućanskim poslovima. u tjednu jedno večer operem kupaonicu, pa drugo večer usisam i obrišem podove pa onda koji dan ništa. s time da svaki dan nakon tuširanja tko je zadnji briše tuš kadu, wc jednom dnevno prebrišem dezinfekcijskom maramicom, umivaonike svakih par dana nakon pranja ruku nabrzinu operem, ogledala špricnem i obrišem u hodu.
svi za sobom sve odmah čistimo, npr. cure peru zube i kak ispiru usta tako i operu ostatke kaladonta po umivaoniku, kad peremo ruke obrišem i okolo umivaonika... to je sve uz put i koja sekunda više posla, ali je u stvari uvijek čisto, a ne trošimo neko extra vrijeme na to.
peglam kada gledam TV jednom tjedno navečer max dva sata, doduše košulje peremo i peglamo u kemijskoj jer mi je to oduzimalo previše vremena.
brisanje prašine i pranje prozora je mm-ovo zaduženje pa on to radi kad ulovi vremena. usisavamo kad tko stigne.
veš uključujem za pranje u jutro i mama koja živi ispod ga vješa, suši, pokupi i često donese i meni gore. imam cca 4-5 mašina tjedno.
sve se odmah vraća na mjesto.
trenutno tražim spremačicu da brisanje podova, pranje kupaonice, prozora, temeljito usisavanje skinemo s grbače.
napominjem da mi odlazimo od kuće u 7h i vraćamo se 17:30 - 18:00h svaki dan i to zajedno samo kad imamo sreće, mm dolazi tek oko 20:00 - 21:00h tako da to malo vremena što imamo žao mi je ciljano potrošiti na krpu i metlu.
znam da je krumpirić jednom stavila dobar link kako svakodnevno održavati dom, a potrošiti što manje vremena i naglasak je bio baš na tom svakodnevnom kratkom održavanju.
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Strudla » 17 vel 2011, 10:10

Mene prijatelji zovu Monika(ona iz Prijatelja kaj stalno cisti),a to mi nije ime uopce :lol
To vec godinama,sad nisam bas takva s dvoje djece,ali da mogu...bi.
P 18.11.'06.
T 28.9.'09
Strudla
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lara.b » 17 vel 2011, 10:11

montenegrina je napisao/la:Uredu je sve to sto pricate i ja dnevno potrosim najmanje pola sata na te sitne usputne poslove, bez da u to ulazi pranje sudja, stavljanje vesa u masinu i te neke uobicajene stvari.
Al ja sam napisala gore, da znam par osoba koje generalno ciste kuce-stanove svakodnevno i da je po meni to ludo. Da takva jedna osoba je u stanju da te maltretira svaki put sa istom pricom, kako je danas usisavala, brisala pod, prala prozore (opet svaki dan) spremala kuhinju (meni je kuhinja uvijek spremna, osim dok traje priprema obroka, poslije toga sve sklonim i kao da nisam ni kuvala), ribala wc... i tako u nedogled. Sve oko sebe opterecuje sa tim, pa cak i dijete koje je naucila da skuplja mrvice po podu i nosi u kantu za smece. Po meni je to bolest, a jos kad kaze "oprala sam 2 masine vesa" :hahaha i onda se ja mislim da l ih pere rucno, al ne to podrazumijeva staviti ves u masinu ukljuciti, prebaciti u susilicu i sloziti. Mislim, to i ja radim skoro pa svakodnevno i to mi je normalno niti smatram to nekim poslom, niti dramim oko toga.

I ja mislim da je bolest, ovo kako gore opisuješ x osobu.
Najgore je druge time opterećivat.
Ok, ne pustiti da baš drže sve 4 u zraku dok ti čistiš, ali pilit nekoga svojom opsesijom je muka za sve.

A kuhanje, suđe i veš je onaj minimum..ovo ostalo je kako što stigneš koji dan, čisto da održavaš.

Ma znate kaj, tko voli nek izvoli! :zivili
Al treba čuvat živce.
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Zira » 17 vel 2011, 10:21

montenegrina je napisao/la:Sve oko sebe opterecuje sa tim, pa cak i dijete koje je naucila da skuplja mrvice po podu i nosi u kantu za smece.

možda nisam dobro razumijela, ali ne vidim ništa loše da ako netko prosipa mrvice po podu da ih pokupi i baci u smeće ili usisa, bila to ja, mm ili cure.
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rusulica » 17 vel 2011, 10:32

Bubidea je napisao/la:
pisete gore da dnevno radite pola sata, subotom dva sata i da stan blista

ja radim puno vise, pa sam za sebe rekla da sam lijena i ne mislim da mi je stan nesto pretjerano uredan :dunno

ovako i ja
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la ZacKa » 17 vel 2011, 10:47

Ma istina kako kome iz njegovog kuta izgleda lickanje, ja mislim da lickam
stalno, non stop, a nije mi tip top stan. Nisam zadovoljna :dunno

Ali koliko dana ni ja ni mm zajedno s djecom nismo od jutra do navečer doma,
pa onda ne stignem ni skuhati a kamoli nešto drugo.

Evo danas kuhala u 7h ujutro .

Evo ovaj tjedan em aktivnosti, razvažanje, zubar, ginekolog, liječnički za klinca,
sve to popodne a mm svekru pomaže strugati zid i slagati struju,
veša mi se nakupilo, prašine, jer kad dođem doma ove male dječje okice
jedva čekaju da se izgrlimo i pomazimo, poigramo, stavimo spavati......

ja ne znam kak vi, svaki dan ste doma popodne ?

I onda subotom nemam 2h čišćenja, puuuno više.........uz subotnje tekme, rođendane,
a mm radi.........stvarno se divim svima koji mogu samo održavati i ne potrošiti odjednom
puno vremena na čišćenje...........
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lara.b » 17 vel 2011, 10:49

Ok je ovo za neke..mi svaki dan preko tjedna potrošimo malo, možda 10ak min. kupaona, 15-ak kuhinja..ovo ostalo je usput, kako je netko gore već opisao.
Ja pospremim uvijek nešto i dok se ručak kuha, ili se bavim djetetom a mm nešto sprema, ovisi.
Ali vikendom ipak potrošimo više...sigurno oboje po 3 sata spremamo...
Najčešće je mali kod mojih pa mi u sub ujutro sredimo stan, ručak, popodne smo slobodni.
Dijete ne zapostavljam zbog čišćenja skoro nikad...uvijek je jedan s njim, osim ako se baš gleda crtić ili se sam zaigrao na pola h.

I meni je ok da veće dijete pokupi mrve, zašto ne.
Za x godina ćete se žaliti da vam nitko od djece ništa ne radi i neće vam pomoć...a kako drugačije steć navike?!
Napominjam, ako je veće dijete,.. i ne mislim na maltretiranje čišćenjem, ne daj Bože deranje i sl.
Ja se sjećam da sam sa 6 g. mami već pomagala prat suđe, servirala stol za jelo, usisavala..
a žicala sam ju da mi da peglat već sa 8. E to su tek bili dani..
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ZacKa » 17 vel 2011, 10:57

lara.b je napisao/la:Ali vikendom ipak potrošimo više...sigurno oboje po 3 sata spremamo...
.

e to te ja pitam, ovo mi je realno, jer i ja svaki dan potrošim to malo vremena pa makar u ponoć,
za kakti održavanje, stvari stavim na svoje mjesto svaki dan,
obrišem wc, umivaonik, pipe na kadi, usisam s malim usisavačem boravak i kuhinju,
(ne perem podove svaki dan, 2x tjedno)), prašina 2x tjedno i opet kad dođe subota kao da ništa
nisam radila preko tjedna, i opet je tu prašina (već drugi dan), i sve temeljito
ponovim....uz zaostatke veša, peglanje, kuhanje i naravno druženje s djecom kad me već ne vide
preko tjedna...

ali velim ono što mi fali je mm koji radi stalno.....em za sebe em za druge........a evo neki su vrijedni
pomagači u kući jer vjerojatno imaju vremena, što je veliki plus :dada
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pulse » 17 vel 2011, 11:22

Meni ne mora uvijek izgledati uredno, ali mi je važno da je čisto.
Uvijek mi je bilo odvratno kad kod nekoga vidim da je sve uvijek složeno pod konac, nikad nema vidljivog nereda, ali zato po štekerima ili oko kvaka crno i masno, vidiš da tuda krpa nikad nije prošla :roll
pulse
atletičarka

PostPostao/la snowwhite » 17 vel 2011, 11:25

oduvijek sam znala da mi urednost nije jača strana ali kad ovo čitam :shock
sad sam na porodiljnom pa ne čistim toliko.
a kad radimo još i manje pa ionako nismo doma, ne stignemo ni zamazati.

sad svaki dan nešto napravim ali kad sve skupa zbrojiš to ne bude ni blizu navedenome. svakodnevno pospremimo igračke odasvud, kuham i spremim suđe i to konstantno preslagivanje veša, te u košaru za zmazani veš, pa u mašinu, pa objesi, pa pokupi, pa posloži, pa peglaj...sam dok to radim izgubim pol dana, peglam par puta tjedno i to sad zbog bebice, ovi veći zahvati kupaonica, usisavanje, prašina to dođe na red jednom tjedno a pranje podova, prozori, zavjese i rjeđe.

i istina nije mi uredno ali nije ni neuredno. ok imam zamazane pločice oko štednjaka, nekih nepotrebnih stvari na raznim mjestima ali me to uopće ne dira :dunno
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la montenegrina » 17 vel 2011, 11:40

Zira je napisao/la:
montenegrina je napisao/la:Sve oko sebe opterecuje sa tim, pa cak i dijete koje je naucila da skuplja mrvice po podu i nosi u kantu za smece.

možda nisam dobro razumijela, ali ne vidim ništa loše da ako netko prosipa mrvice po podu da ih pokupi i baci u smeće ili usisa, bila to ja, mm ili cure.

Ne vidim ni ja nista lose, ako je dijete starije, a ovo dijete ima cca 2 godine, i mislim da je malo sik opterecivati ga sa tim... Pa sad to isto dijete fata siz ako negdje vidi dlaku ili mrvicu....
"Bicu tu kad ti zatrebam, ja cu biti tu. Nije vazno koliko daleko ili blizu budem, doci cu trceci." - Petar Pan
Nekad bih samo da šetam po kiši… Da brojim korake i ćutim. Sama.
Nisu nam trebali pričati bajke o raju, sada od života očekujemo previše…
Nije mi se desilo ništa loše, ali sam čula neke loše vesti. Koje se dešavaju drugima.
Život nema opravdanja. Eto, tek tako te razbije…
Spustim glavu i krenem…Ogrnem se mrakom…
Kao da pada kiša, iako pljušti tuga…
montenegrina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Novamama » 17 vel 2011, 11:42

sve u riječ kao snowwhite. i isto moram reći da sam se zamislila nad nekim postovima.
možda bih i našla vremena za češće čišćenje i svakodnevno pranje podova, ali sama pomisao da svaki dan perem pod me sablažnjava. :dunno
isto ne mislim da živim u neredu.
Novamama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lara.b » 17 vel 2011, 11:52

snowwhite je napisao/la:ok imam zamazane pločice oko štednjaka, nekih nepotrebnih stvari na raznim mjestima ali me to uopće ne dira :dunno

Meni je ok ako to tebe ne dira, ni ne treba stvarat nervozu zbog toga.
to tebi paše i gotovo.
ja ne očekujem da je nekome kao meni..ne živim kod drugoga.

I kao što je netko napisao, kod prijatelja dođem uživat i družit se, fakat me baš briga kako je njima i koliko često čiste.

Isto kako je glupo reć, je pedantna sam do boli i onda doma kod te osobe vidjet npr. ovo:
ali zato po štekerima ili oko kvaka crno i masno, vidiš da tuda krpa nikad nije prošla
,
glupo je i trubiti da nisi picajzla, a opet ko x osoba iz priče montenegrine svaki ubogi dan čistiti i glancati baš sve.
Složit ćete se da malo realnosti ne bi škodilo ni jednima ni drugima.
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la melita » 17 vel 2011, 15:08

Prvo, molim da me uputite na koji ste način uspjele svoju djecu pridobiti da pospremaju igračke. Radim na tome od dana prvog i još uvijek, nakon 6 i 4 godine nisam uspjela postići skoro ništa. Da bi ih dobila da pospreme igračke moram uložiti toliko truda i vremena da je to strašno, bitka je to iz koje izlazim smoždena. Slično je s odijevanjem i pranjem zuba.
Inače, najsretnija bih bila kad bi svaka stvar u stanu imala svoje mjesto, kad bi pločice i parketi uvijek blistali, kad nigdje ne bi bilo prašine i mrvica i kad bi kupaonica uvijek bila sterilna. Stvarnost je dijametralno suprotna, pogotovo otkad imam dva mačora - čini mi se da rintam bez prestanka, a stan je u totalnom kaosu. :( Miceki spavaju u boravku pa me ujutro dočeka Krbavsko polje nakon bitke - tepih nagužvan i naguran do zida, svi jastučići s trosjeda na podu, sve sa stola i kuhinjskih elemenata porušeno i, šećer na kraju, vražiji pijesak iz njihovog wc-a posvuda!
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Gloria's Mum » 17 vel 2011, 18:07

melita je napisao/la:Prvo, molim da me uputite na koji ste način uspjele svoju djecu pridobiti da pospremaju igračke. Radim na tome od dana prvog i još uvijek, nakon 6 i 4 godine nisam uspjela postići skoro ništa. Da bi ih dobila da pospreme igračke moram uložiti toliko truda i vremena da je to strašno, bitka je to iz koje izlazim smoždena.

Ja nisam imala problama glede slusanja.Hoce me poslusati obje,mada mladja malo "slabije cuje" :mrgreen Ali sam cisto fore radi,uvela "placu" tj. tjedni dzeparac ili stek.(nismo jos nacisto hocemo stedjeti placu ili trositi).Svakog dana u tjednu mora slusati i odradjivati zadatke bez pogovora,da bi u subotu dobila 10 kruna(10 lizalica vrijednost).Zadaci su tipa:kupljenja igracaka,brisanje prasine(kud bilo),brisanje stolova,spremanje kreveta,stavit sudje u sudoper nakon jela(svoj tanjir,casu),oblacenje,tusiranje,lice,zubi to odavno radi sama tak da zato nedobija placeno :lol .Ako imamo goste ona iznosi kolace,snacks,mezu,bestik,salvete..i to radi s osmjehom.Strasno je ponosna i broji dane do place.A i Zubic Vila bi trebala svratit ovih dana.Bice lova do krova! :lol
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Hope77 » 17 vel 2011, 18:42

melita je napisao/la:Prvo, molim da me uputite na koji ste način uspjele svoju djecu pridobiti da pospremaju igračke. Radim na tome od dana prvog i još uvijek, nakon 6 i 4 godine nisam uspjela postići skoro ništa. Da bi ih dobila da pospreme igračke moram uložiti toliko truda i vremena da je to strašno, bitka je to iz koje izlazim smoždena. Slično je s odijevanjem i pranjem zuba.

Moj je reduša od rođenja, dok je još samo puzao on bi jednu igračku uzeo, a drugu spremio.
Možda je od rođenja vidio da tako ja sa svim radim pa mu je to normalno ili je jednostavno to urođeno :dunno
Obožava tuširanje i pranje zubića, a robica mu je uvik uredna, bez iti jedne fleke. Djevica po horoskopu :dada
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la happy071 » 17 vel 2011, 19:00

Imam i ja jednu djevicu al' nista ne vrijedi :lol Ja insistiram da raspreme igracke prije spavanja i tu nema odstupanja. Mm je jako uvjerljiv kada krene sa kesom da kupi igracke, koje ce dati nekom drugom, jer im ocito ne trebaju i ne brinu se o njima. Tada skacu da sve odmah spreme, pogotovo stariji. Tanjire nose sa stola u kuhinju, to su naucili u vrticu. Pomazu da se postavi stol prije jela. Zube im perem ili ja ili mm i tako ce ostati jos neko vrijeme jer ne vjerujem da to mogu dobro uraditi sami. Tusiraju se sami vrlo rado, ja pripomognem sa ispiranjem kose. Kod oblacenja pomognem sa stramplama, ostalo odrade sami.
Zvijezda vodilja mi je "uporniji odgaja" pa tupim zube ponavljajuci iste stvari. Hocu da sam upornija :mrgreen Mito uvijek dobro funkiconise makar nije neka pedagoska metoda - Ako ti pokupis igracke citam ti dvije price, sutra idemo na bazen, sladoled, igraliste...nastaviti niz po zelji :p
Faris 15.05.2005.
Nidal 01.09.2006.
happy071
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lara.b » 18 vel 2011, 09:48

Kod mene je očito kao i kod Hope...u genima mu valjda jer smo oboje malo na tu stranu.
A i vidi nas..
Nekad gunđa da neće pa i ja posegnem za onom-ok, idu igračke u smeće.
Već smo ih par puta spakirali za onu djecu koja se nemaju s čim igrati...pa ih nije vidio tjednima
i onda kad je stvar krenula na bolje vratili smo mu i bilo je dobro.
Uglavnom zna da prije večere i kupanja igračke moraju na svoje mjesto, a ja krenem podsjećat bar 15 minuta prije.
Nekad pomogneš, kad vidiš da je dijete umornije, nekad je mito :mrgreen , pa se onda zareda x lijepih dana kad sam od sebe pospremi
i kaže -ja gotov, sad može večeja :gladan
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mrvica19 » 18 vel 2011, 11:01

Ja stalno nešto peruckam,brišem,spremam,slažem...Meni je jako bitno da je čisto i uredno,ali moram priznati da si nekad dozvolim ponešto nereda bar sad..vidim da ne stižem sa bebicom,kad god spava ja trk pa u čišćenje a rijetko spava,pa si pomislim gdje je moja kava?moj odmor?pa nekad bolje izaberem to nego lickanje kupaonice...Na početku nisam tako čim sam došla iz bolnice glancala sam kuću..Premda ne mogu reći da mi je ikad neurdno,uvijek je sve obrisano,ali ono hrpa igračaka po podu,podne puzle na podu,jedna pelena ovdje,maramica ondje..Mene više nervira taj nered kojeg čistim par puta dnevno..Muž napravi ali ja sam jedna od onih koja misli da spremi najbolje pa sam prilično nezahvalna kad on nešto napravi jer u sebi mislim kako to nije dovoljno dobro ili nije dovoljno po špagi..POnekad sam i opsjednuta složenim ormarima i policama,zbilja to gledam kao problem jer ne stignem kako sam navela sve a izludi me kad nije po špagi..Ali eto do sad sam se ipak malo opustila,kako mi je teta rekla ti živiš u ovoj kući normalno je ako se igraš s bebom da su igračkice na podu,to nije nered!!Da mogu valjda bi moja kuća bila ta iz kataloga,mene to opušta,sve pod špagu,pa onda kad je tako,problem mi predstavlja i šalica kave koju pijem u čistom jer žudim da ju što brže operem..I je to je opsjednutost ali kao što sam rekla nekad si ne mogu pomoći,ali u zadnje vrijeme sve sam opuštenija...npr zna me naživcirati žica za veš kad se veš suši u kući,mene to smeta jedva čekam da se osuši da spremim,popeglam,posložim..Ne gledam tako kod drugih,ali u svojoj kući...grozna sam..ali napredujem po tom pitanju..Bebica me promijenila jer nikako ne želim da svoje slobodno vrijeme ne iskoristim s bebom kad je budan i aktivan...
mrvica19
Ulizica sa slatkišima

PostPostao/la lilipop » 23 vel 2011, 11:41

Zavidim onima koji stizu srediti stan ili kucu.
Ja sam u vjecnoj strci,non-stop nesto radim.

Kada se vratim s posla,raspremim se i odmah se dam u ciscenje
Bez obzira na moj stalni napor da kucu dovedem u red,
nikada nije sredjeno kako treba.
Mislim da je kljuc u tome sto sam totalno neorganizovana
i sto nisam sklona vracanju stvari na mjesto istog trenutka kada ih upotrijebim.
Mrzim nered, osjecam da me stisce i cini me nervoznom.
Kada je sve uredno, lakse disem i sve mi izgleda prostrano i lijepo
Mama, ja ću biti tvoja najbolja drugarica cijeli život.
lilipop
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Trini » 07 ožu 2011, 11:44

Spadam u opsesivne i uopce me to ne smeta. Koliko vidim, familija mi nema prevelike traume oko toga :lol

Svatko sprema koliko misli da treba :dunno i medju nasim prijateljima ima urednijih i neurednijih od mene, nitko me od njih niti motivira niti demotivira da kod sebe cistim manje/vise.
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Jullishka » 09 ožu 2011, 10:30

smatram da spadam u granici normale.
opsesiju nemam za ciscenje i spremanje, kuca mi je uredna uglavnom, ne volim da ostavim sudje za pranje ujutru, pa kuhinju sredim uvek pre spavanja (ja ili muz, svejedno). jednom nedeljno dodje zena i muski odradi sve, a ja prodjem prasincinu na TVu svaki drugi dan. nekad i ne uradim to. eto, jedino mi to bode oci, posto tu mogu 5x dnevno da prodjem krpom i dalje da ima prasine na TVu.
kod mene vlada kreativni nered sto se tice nekih detalja u dnevnoj sobi, ali nikom ne smeta.
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

Prethodna

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.