Sada je: 08 kol 2026, 15:24.

Krovna kutija za auto-iskustva molim

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Krovna kutija za auto-iskustva molim

PostPostao/la happy071 » 20 vel 2011, 23:17

Dakle, naumili smo da kupimo krovnu kutiju za auto. Gledali Thule neke cvrste i mekane. Meni i jedna i druga izgledaju super, fino ih nahvale ali mene zanimaju iskustva iz prve ruke. Ima li ih ko (nebitno koja marka), zadovoljan ili ne, na sta trebamo obratiti paznju? Ova cvrsta mi nekako uliva vise povjerenja, a opet mekana se moze fino sloziti i zahtjeva manje mjesta kada je ne koristis. Ili obicna galerija gdje stvari ucvrstis mrezom? Uopste nisam pametna sta da izaberemo.
Faris 15.05.2005.
Nidal 01.09.2006.
happy071
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Krovna kutija za auto-iskustva molim

PostPostao/la Adorabla » 21 vel 2011, 12:21

Meni se osobno ne svidja mekani jer mi ne djeluje lijepo i elegantno ali je sigurno i definitivno prakticniji. Mi imamo naravno cvrsti i naravno kad ga stavimo ne skidamo ga vise :mrgreen Obzirom d aimamo i visok auto onda to izgleda tako da ne mozes bas uci u garaze s tim ne krovu pa je i time mekani prakticniji.
Mi imamo onaj dugacki uski. Maleni nikada nisam htjela odnosno nije dolazio u obzir jer smo ovaj dugacki htjeli i za skije koristiti. Meni je to moram priznati super stva. Obzirom da imamo krovni nosac jednog lijepog dana cemo kupiti i ovo: http://www.biolab.hr/thule3c1.asp

Ako nisi sigurna odnosno ne da ti se bezveze odvajati pare, mozes iznajmiti nosac na tjedan ili koliko zelis. Mi smo isto i iznajmljivali.
Adorabla
Medena

PostPostao/la palunkica » 21 vel 2011, 12:26

I mi imamo Thule, stanu nam skije i hrpa stvari unutra. Ne znam kako bi bez toga otišli na more, dakle preporučujem.

Došla sam zapravo reći Adorabli da ne kupuje nosače za bicikl jer neće moći staviti bicikl u te nosače. Naime, kombinacija bicikla i visokog auta je mene potpuno onemogućila da bicikl stavim na krov. Pa smo kupili i onu varijantu koja se okači na vrata od gepeka. E to je super :mrgreen
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Adorabla » 21 vel 2011, 12:27

ne gledas link :lol
a jeste kupili samo nosac za bicikle ili ste kupili onaj koji je ili nosac za bicikle ali moze biti i nosac za kutije onaj neki Easy Back ili tako nesto?
Adorabla
Medena

PostPostao/la palunkica » 21 vel 2011, 12:31

:ajme :oops: Istina, nisam pogledala, sorry.

Na naš idu samo bicikli, mislim da je to ovaj http://www.biolab.hr/thule3b5.asp, ali sad kad razmislim, mislim da ne bi bio loš ni taj za kutije, mjesta nikad dosta :D
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la nadicab » 21 vel 2011, 13:07

da se ubacim - ja prodajem Thule tvrdu kutiju :mah
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la happy071 » 21 vel 2011, 19:59

Adorabla bas mi otvaras apetit sa ovim raznim mogucnostima. Nama ova stvarka definitivno treba. Zivimo na dvije adrese medjusobno udaljenje 1100km, vrlo cesto smo na putu i vucemo gomile stvari sa sobom-i to nevezano za godisnji. I kod nas je auto visok i kutija se nece moci namontirati u garazi (tj. na parkirnom mjestu) tako da cemo morati cesto skidati i stavljati doticnu stvar. Zbog toga bi nam mozda mekana bila prakticnija.
Faris 15.05.2005.
Nidal 01.09.2006.
happy071
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la palunkica » 21 vel 2011, 20:53

happy, to se stavi i skine u tri minute ;)
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la mamma » 22 vel 2011, 21:46

Dvije godine za redom na auto cesti prema moru su se ljudima otvorile te kutije, prestrasno, stvari su letjele na sve strane. Prvi puta nam se na staklo samo priljepio neki komad odjece i stvarno smo imali SREĆU izbjeć nesreću, druge godine nam je napuklo staklo i nakon mora stvorilo nam nepotrebni trošak. Uh od tada samo gledam tko ima te kutije :roll
2000-2002
mamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la patkica » 22 vel 2011, 21:59

Ne kužim, zar ih ne zaključavaju? Nisam do sada vidjela slučaj otvaranja kutije.

Uzmeš kutiju s obzirom na to koju kombinaciju imaš na krovu. Meni je bitno da je uska i dugačka, jer ljeti nosim bar dva bicikla na tom istom krovu. Inače su jako zgodne one šire kutije, meni su i ljepše, al ne idu u kombinaciji s biciklima.
Thule su bez obzira koje uzmeš - dobar izbor. Al ima i drugih firmi, dobrih a jeftinijih.
patkica
svizac

PostPostao/la zauvijekmama » 22 vel 2011, 22:32

kad ih imas na krovu moras i dosta sporije voziti, jel tako?
ako je...onda to definitivno nije za nas
iako ih vec dugo gledam... :mrgreen
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Adorabla » 23 vel 2011, 15:36

palunkica je napisao/la:happy, to se stavi i skine u tri minute ;)

pretjerujes ipak :p ali meni nije toliko u vrmenu potrebnom za postavljanje nego penjanje otvaranje, parkiranje ispred garaze, pa odmontiravanje itd.
I kod nas je auto visok i kutija se nece moci namontirati u garazi (tj. na parkirnom mjestu) tako da cemo morati cesto skidati i stavljati doticnu stvar.

daj prije odlulke pogledaj stvarno ovo sto sam ja stavila ovaj dio koji se montira na kuku od auta. Mozes otvarati gepek jer postoji nagib a i multifunkcionalan je. Jedino sto ne znam kako funkcionira kad se torbe slazu jedna na drugu.
Evo cijelog kataloga
Thule EasyBase serija. K
Edit: nije nagib nego pristup nakon nagiba i koliko mjesta zauzima nagib.

Ovo da stvari lete iz kutijie mi je :shock Nikad ni vidla ni cula. Pa svaka kutija se zakljucava i jako je ucvrsena na nosacima. Stvarno ne vidim kako se to moze dogoditi ako normalno koristis kutiju.
Adorabla
Medena

PostPostao/la happy071 » 23 vel 2011, 18:02

Adorabla trebam li napomenuti da nemamo kuku na autu? :lol Al' s obzirom kako ovaj nosac super izgleda i za svasta se koristi ne bi me iznenadilo da mm ode da mu zavare pomenutu :mrgreen U svakom slucaju sada se bacam na detaljno proucavanje kataloga.
Inace odlucili smo da za pocetak posudimo kutiju od mm kolege koji je vise ne koristi pa da vidimo gdje smo. Tek kada covjek upotrebljava nesto skonta prednosti i nedostatke. Hvala na savjetima.
Faris 15.05.2005.
Nidal 01.09.2006.
happy071
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la happy071 » 23 vel 2011, 18:24

Impresionirana sam. Hoces s kukom, bez kuke, na vrata, na krov...ma samo kazi :lol
Faris 15.05.2005.
Nidal 01.09.2006.
happy071
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 23 vel 2011, 18:40

kum kupio no-name kutiju, mi kupili Thule.
On kada vozi - sve vjetar cvili i zavija. Kod nas NE. MM vozi normalno, oko 120-130 km/h čak i s 3 bicikla na krovu.
Ovo s otvaranjem kutije u vožnji je do vlasnika koji nisu zaključali kutiju. To ti je kao da kofer nisi zaključao i onda ti se na aerodromu sve raspadne; nemreš kriviti proizvođača kofera, nego vlasnika :mrgreen
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la ivanaibruno » 25 vel 2011, 21:28

jednom thule-uvijek thule. pokazao se fantastičan u vožnji i sad već gledamo da bi kupili ove nove, ljepšeg dizajna. sigurno ćemo ponovit firmu. jednostavni za montažu (koliko to može biti), u vožnji ni ne znam da su na krovu, 150 na sat bez problema ( :ajme )

edit: imamo i nosače za bicikl. Predobri, ja bez problema stavim bicikle na njih!
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.