Servuz ne kužim kaj ne kuži ,dal prepoznati riječ u kojoj je Š ili ga izgovoriti u toj riječi.
Mi smo isto išli logopedu s Klarom , radi L i R no vježbe su slične ,i nikad nije morala pogađati riječi u kojima je pojedino slovo ili di je to slovo. Krenula je sa 4 g i 8 mjeseci.
Kretalo se sa dvoglasnim riječima ,tipa La-LO-LI- LU -LIL -ILI pa onda riječi koje imaju glas na početku pa u sredini pa na kraju riječi i na kraju riječi koje imaju taj glas više puta.
kad je to svladala onda rečenice, no velim nikad nije morala znati di se to slovo nalazi nego ga čuti i onda izgovoriti.
Marta za sad ne izgovara R i isto slova s kvačicom ,no to se tolerira do 6-e g. tak da za sad niti nećemo na vježbe.
Npr i Č i Ć i Š- njega doduše nešto teže , može izgovoriti ,no ne ubacuje ih u govoru.
U prvom razredu se od dijece traži da kad uče pojedino slovo znaju dal je to slovo (glkas ) u sredini ,na početku ili na kraju.
Analiza i siteza glasova se ne može "naučiti", djete mora biti dovoljno zrelo i onda im se maltene preko noći desi klik i rastavljaju bez problema.
KOd K je to bilo sa cc 5g i pol godina mislim.
Znači tad je bila sposobna riječ MIŠ rastaviti na M I Š i obratno i onda ju je to zanimalo i puno smo se tak igrale ,prvo lagane ,a kasnije sve teže riječi.
Inače dijete bi to trebalo svladati do škole. Znači za to je Isidora puno premala tj može ali i ne mora znati.
Marta nema pojma još ,ja ju pitam šta je M i Š ,a ona veli Kuća

Npr na slogove rastavlja bez problema ,no ne kuži da se riječ sastoji od više glasova njoj je kuća kuća i ne čuje da nju čine glasovi K U Ć i A.