Evo ovakva je situacija kod mene: dvoje djece, razlika od 6,5 (skoro 7) godina.
Prošlu godinu sam bila trudna i do tad je curica bila centar svijeta meni i cijeloj obitelji. Kako je trudnoća bila teška tako se s malenom nisam mogla baviti kao i do tada. Ona je sad krenula u prvi razred i mislim da joj se sve pomiješalo i izdogađalo puno toga. Beba ima 3 mjeseca i beba ko beba zahtijeva puno pažnje. A ona je bila ta koja je prije dobivala svu pažnju.
E sad problem:malena zamuckuje, ponavlja slogove. Do sad nije imala problema s govorenjem. U školi učiteljica kaže da tamo ne zamuckuje i nema nikakvih problema.
Prema malenom pokazuje samo ljubav, a prema meni i mužu je bila loša, kažnjavala nas je valjda. Sad je situacija prema nama bolja, ona se poboljšala puno ali zamuckivanje kod kuće je ostalo. E sad mi je dilema da li da ona s nekim porazgovara o svojim osjećajima (jer nama ne želi reći. Inače je zatvorena i samozatajna i sve drži u sebi); možda neki psiholog ili ...? Samo da ti njezini osjećaji izađu vani i da problem s zamuckivanjem ne postane veći jer su djeca okrutna i ne bi da je zezaju. Imate li koji savjet?