Sada je: 07 kol 2026, 13:04.

folne je napisao/la:Meni je isto raslo u frižideru, tako da je to bilo OK, ali drugi dan mi se jaaako osjetila germa.

Rimaithor je napisao/la:Na kilu brašna si stavila samo jednu vrećicu suhog kvasca? Čak ni PP nisi dodala? Pa naravno da je to premalo.
Ja bi to tijesto ispekla u ulju, kao uštipke ili lepinjice, bojim se da ti se u pećnici neće dizati i da će biti tvrdo.

titirlica je napisao/la:
Pa u receptu piše da ide jedna kocka kvasca , a jedna kocka je isto koliko i jedna vrećica ,ja inače na pola kile brašna stavim jednu vrećicu kvasca i savršeno se digne, a PP sam stavila kako i piše!

mare10 je napisao/la:titirlica je napisao/la:
Pa u receptu piše da ide jedna kocka kvasca , a jedna kocka je isto koliko i jedna vrećica ,ja inače na pola kile brašna stavim jednu vrećicu kvasca i savršeno se digne, a PP sam stavila kako i piše!
Jedna vrećica suhog kvasca je upravo kako si i napisala za 500gr brašna, a kako ovdje ide 1 kg brašna ide dvije kesice kvasca.

VIPmama je napisao/la:ja opet jučer radila, stavila soli u mlijeko i malo šećera, stvarno se ne osjeti germa!
Jako sporo mi se dizalo, jako sporo

) jer sam planirala slanu varijantu. Stavila sam pol kocke kvasca na 1kg brasna, i fino se dizalo u pekacu al sam zaboravila na tijesto a pekac je bio namjesten na program rapid koji nakon sat vremena mijesenja i dizanja pocinje peci. I tako sam skuzila moje tijesto kako bjezi iz posude i dize poklopac pekaca, a u donjim dijelovima je vec napol peceno
Morala sam pograbiti van dio tijesta jer tako veliki kruh ne stane u pekac tako da sam ipak uspjela napraviti lepinjice, moja baka ih zove pispaji
Przila u ulju i bili su njam! A imam i kruh XXL 

. al dobro. ja sam za prvi put zadovoljna, za drugi put znam. 

pa se tu nije imalo bas ni sto dici. Lijepo sam ih razdvojila u tepsiji pa su se spljostile, a djeca su dala naziv KRAFTLE

pokazati da postoje i bolje dizana tijesta (drugim rijecima da mogu i ja) od onoga koje ona radi odokativno, a kao odlicno je i poslovicno. Bas 
jer su mi one s nutellom ili pekmezom, slatke.
An je napisao/la:Samo da dodam -
svejedno sam motivirana. Moram svekrvipokazati da postoje i bolje dizana tijesta (drugim rijecima da mogu i ja) od onoga koje ona radi odokativno, a kao odlicno je i poslovicno. Bas

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.