Sada je: 11 kol 2026, 01:50.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

MM je bio uzeo sedmicu godisnjeg,ali od njega nije bilo bas neke koristi,ili je bio na internetu,ili ako ga posaljes da nesto kupi nema ga pola dana,tako da me bas nervirao tu sedmicu.

Sve, ama bas sve ti ovisi o dvije stvari-kakva ce ti beba biti i koliko ce tebe porod iscrpiti.
ne bih mogla izdrzati sama, definitivno.

Moja mama nas je posjećivala prvih par dana, a onda je ocijenila da nema potrebe da ostane u Zagrebu pa je otišla na more.mrvica19 je napisao/la:jer sam ja tip koja sam htjela sve sama,bez iakakvih savjeta,

tek je počeo raditi tako da nije imao dana slobodnog , radio je svaki dan od 8-18 h

titirlica je napisao/la:Drugi put neću ni dozvoliti čak i ako mi se ponude , ako sam uspjela sama prvi puta onda ću i drugi

ZacKa je napisao/la:titirlica je napisao/la:Drugi put neću ni dozvoliti čak i ako mi se ponude , ako sam uspjela sama prvi puta onda ću i drugi
drugi put bi trebalo vele bit lakše
) itd, a drugi put nisam bila u stanju da stignem do kuhinje i napravim sendvic ili bilo sto stavim u usta do 17,00, dva mjeseca nakon poroda.

mm je kuhao staaalno,savjetovao se sa bakicama iz kvarta gdje smo bili u stanu, s lokalnim mesarom o najboljoj juhi i tako
. Bio je i on užasno iscrpljen, svaki dan bi se vozio busom sat vremena do bolnice da bude s bebacem i sa mnom,bilo mi je baš žao što nam nitko nije mogao malo pomoći.
Svi samo rade po cijeli dan a ja jos nisam bila naviknula na to. Mm svako malo nervozan i rijetko dostupan..al onda sam samoj sebi rekla-ne očekuj nemoguće od sebe-daješ malenom najbolje što možeš i doći će sve na svoje mjesto kao i taaaj veeliki osjećaj majčinstva i uživanja u bebici. I bilo je i tako je.
ZacKa je napisao/la:mrvica19 je napisao/la:jer sam ja tip koja sam htjela sve sama,bez iakakvih savjeta,
ja sam bila ovakva nit muža nisam slušala![]()
mene je to iscrpljivalo, jer sam željela bit na svim poljima !
Sa curkom sam se opametila, tak da je više bila privrženija tati nego meni

ali to je sve individualno naravno ...
imali smo svoju privatnost jer je mama spavala na drugom katu tako da smo noću bili sami s bebom i sami odrađivali šta je trebalo, zajedno. ali je bilo lijepo kad te ujutro dočeka doručak, kad ne moraš mislit šta će se ručat i sl., nego se možeš usmjerit samo na bebu, kad mm ode na posao imaš nekog s kim možeš razgovarat ... ona je poštivala moje granice i meni je bilo jako drago da sam je imala uz sebe u tom početku.
.Trudnoću i porod sam imala za poželiti,ali ono što me snašlo posle...A moja je mala bila zahtjevna beba,jela bi i onda plakala 2 sata,spavala sat i tako dan i noć.Da sam tad znala da će i narednih 8 mjeseci jesti svaka 2-3 sata,a čitavu noć tek sada sa skoro 2 godine,mislim da ne bih izdržala.Nego me držalo da će sledeće sedmice biti bolje...pa sljedeće...pa sljedeće...
.Ostaja je nekih 20-tak dana,ja sam se tad već psihički bila oporavila,a iscrpljenost,dobro trajala je mnogo duže,ali ju je bilo lakše podnositi.Sljedeći put obavezno zovem mamu i rezervišem je mjesec dana
.
moja sveki, nadam se da ce pozivit i bit zdrava
mi je puno, cak i previse pomagala. bila je divna, diskretna, a uvijek tu. sjecam se da bih ujutro osluskivala kad cu cuti kljuc u bravi i tad je sunce zasjalo
straaaaasno me bilo strah, svega
cuvala je K do trece godine, ja sam u medjuvremenu opet bila trudna pa smo zajedno bile s K, nakon poroda mi je opet jako puno pomogla s N (iako je on bio puno drugacija beba nego ona). svejedno, do njihove 4-5 godine bila je stalno za nas tu,kad god je trebalo
i dan danas hoce, ali ju puno stedimo jer fizicki vise ne moze toliko, a i oni su sad u svojoj fazi pa ju zivciraju, odnosno ne moze im stat na kraj.
ali, po jednog uvijek hoce uzet, a zive (ona i deda) u 30tak kvadrata, nikad nije problem. iako mozda zvuci nevjerojatno, zaista nisam pretjerala, bezgranicno sam joj zahvalna, bezgranicno
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.