Sada je: 28 srp 2026, 09:05.

Puno pitanja-UPOOMOC

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Puno pitanja-UPOOMOC

PostPostao/la Rialy » 15 vel 2011, 12:15

Curke, pomagajte :ajme

bila sam kod doktorice, mali mi ima 11, 5 mjeseci i do sada je jedino dojio, (naravno uz obroke). Kako sam mu prije jedno mjesec dana probala dati hipp night kasicu osuo mi se sav. Doktorica mi je rekla da mu kasice ne radim vise na vodi i tko je to uopce vidio nego na hipoalergenom mlijeku.
Samo da kazem da se derala :shock i da nista nisam mogla pitati!!
Znam da vjerovatno vec ima odgovore na ta pitanja, ali nemam vremena traziti zato velika :kiss

1. koje je mlijeko najbolje i dal trebam krenuti s 1 ili kako?
2. kako se rade te mlijecne kasice ako se ne smije prokuhavati?

vjerovatno cu imat jos pitanja al za sad toliko!!!! Hvala Vam
:kisichagic
Rialy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Puno pitanja-UPOOMOC

PostPostao/la danijela81 » 15 vel 2011, 12:33

koliko se sjećam, ta kašica već sadrži adaptirano (prerađeno kravlje) mlijeko i zato se pravi na vodi.
Je li ikada ranije probao adaptirano, ili bilo što drugo na bazi kravljeg mlijeka?
Moguće je da je reagirao na mlijeko, a moguće i na bilo koji drugi sastojak kašice (prouči sastav).
Jel još dojite?
Ako da, ja mu ne bih ni davala mliječne kašice, apsolutno mu ne trebaju kraj ovog najboljeg i najprirodnijeg.
Ako ne dojite, kupila bih neko hipoalergeno, i pokušala prvo sa onim jednostavnim pahuljicama bez dodataka, tipa 3 corn (izgledaju kao čokolino bez čokolade i šećera).
One se miješaju u toplo, svježe napravljeno mlijeko, pa onda možeš sama dodavati sadtojke po želji, na koje je dijete naviklo (tipa suho voće, cimet...).
obzirom da ste do sad dojili, ja bih krenula s jedinicom, ali pošto nije više tako mali, mislim da ni s dvojkom ne možeš pogriješiti.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Rialy » 15 vel 2011, 13:02

Ne, nikad prije nije probao adaptirano. da, sadrzi preradeno kravlje mlijeko kasica i rekla je dr da je sigurno od toga, jer sam mu i zlicu jogurta dala i na to se osuo.

ona je misla kasice tipa griz, prosao, rizine pahuljice i sl. jer ja to sve radim na vodi, jer dojimo jos uvijek i ja sam isto mislila da je to dovoljno,
ali kaze da ne da je velik i da ne dobiva dovoljno mlijecnih stvari.

znaci sa jedinicom krenem? a kako tocno da napravim npr griz kad se mlijeko ne kuha?
Rialy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la danijela81 » 15 vel 2011, 13:34

ja sam skuhala griz na vodi, malo ohladila, i onda umiješala adaptirano (nisam ga pravila nego miješala direktno prah, količinu prema količini kašice, npr. za 150ml griza stavila sam broj mjerica potreban za 150ml vode). Ne znam je li to bio najispravniji način, ali je najjednostavniji bez kuhanja mlijeka.
Sve ostale žitarice isto tako, a pahuljice koje se ne kuhaju u napravljeno mlijeko.

Onda je vjerojatno na kravlje mlijeko. Jel ti nije dala savjet koje da kupiš?
Možda će tu netko imati kakvu preporuku, ili pitaj u ljekarni za mlijeko na bazi soje.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Rialy » 15 vel 2011, 21:51

Danijela hvala ti puno :kiss

ne, nije mi dala nikakav savjet, jer je se nis ne smije pitati i onda skupljam informacije s ovog foruma i tako od kad se rodio.

moram promijenit pedijatricu!! Pod hitno, ali to je druga tema..

Hvala jos jednom
Rialy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Esperanza999 » 15 vel 2011, 21:55

rialy, ne znam za tebe, ali ja isto još dojim, moj ima malo više od 10 mj. i ništa mu ne pravim s mlijekom, sve s vodom :dunno
ponekad mu samo dam navečer onu hipp good night kašicu, moj je dobro prihvatio, ali i da nije, on toliko puta dnevno doji da se uopće ne brinem da li dobiva dovoljno mlijeka.
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mali_princ » 15 vel 2011, 22:32

Ima od hippa ono hipoalergnsko mlijeko! Možda je stvrno reagirao na kravlje! Mislim da možeš i sa dvojkom! ne sjećam se više od kada kreću one gotove mješavine tipa grizolino, rižolino i tako to! To je idealno dok ne pređeš na kravlje jer nema kuhanja!
A za pedicu :baba
prva sreća: Matija, 23.12.2005.
druga sreća: Luka, 08.07.2011.
mali_princ
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swenova mama » 17 vel 2011, 22:03

ja bih na tvom mmjestu hitno promijenila pedijatricu

osip na mlijeko tj. jogurt i kasicu mlijecnu s vodom jest alergija ili barem pokazatelj alergije. Zato je ok ici na HA mlijeko ili sojino. Probaj mu dati zlicu sojinog jogurta ili pudinga. kasice mozes raditi i na svojem mlijeku tipa one 3 corn pa plus zgnjecena banana i tvoje mlijeko.
I nije tocno da se mlijeko ni sa cim ne moze zamijeniti u prehrani, to bi znacilio da su ljudi koji su na nj alergicni bolesni ili sto? kalcij iz mlijeka moze se dobivati iz sezama, a u tvojem slucaju solila bih hranu mjesavinom sezama i soli iz bio i bio i dodavala sezam u sve sto jede.
Neka ti da uputnicu za alergije.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Rialy » 19 vel 2011, 23:18

Da dajem sezam? e, vidis to nisam znala....budem tako probala rijesit. To smije s godinu dana?
Problem je sto ja bas vise nemam toliko mlijeka da bi se jos i u kasicu izdojila, jer jos uvijek puno dojimo, makar nisam sigurna da to vise nije samo utjeha jer znam kakve su grudi prije bile i kakve su sada :D

Sto ta grizolina i slicno nemaju isto nesto mlijeka u sebi? Ja mu uglavnom radim onaj proso, 3 korn, zgance i griz na vodi, vec me toliko paranoja pere da se ne usudim dat ista drugo.

Sto se tice pedice- znam da je moram promijenit jer se ne slazemo nikako i sad kad je T. bolestan poslala ga doma da je proslo a ja sutradan u zaraznoj zavrsila i naravno da nije proslo.. tako da imamo vec jako puno konflikta i mogla bi o tome nadugacko i nasiroko :baba

Hvala cure!
Rialy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Matera_po_defaultu » 28 vel 2011, 14:08

Rialy je napisao/la:Sto ta grizolina i slicno nemaju isto nesto mlijeka u sebi? Ja mu uglavnom radim onaj proso, 3 korn, zgance i griz na vodi, vec me toliko paranoja pere da se ne usudim dat ista drugo.

Kako koja, piše na svakoj kašici priprema li se s vodom ili mlijekom. One koje se pripremaju s vodom već sadrže adaptirano.
E sad, ako krivo govorim, molim iskusnije cure da me isprave, ali meni se čini da kašica koja u sebi ne sadrži mlijeko, znači treba se raditi s adaptiranim, kada je napravljena na vodi nema dovoljnu hranjivu vrijednost.
Ali da, svakako mijenjaj pedijatricu.
Matera_po_defaultu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rialy » 03 ožu 2011, 12:47

:ajme
koja sam tuka!!! Uopce mi nije palo na pamet za tu hranjivu vrijednost!!! :baba
Nego, ne zeli ni primirisati formulu, mislim i inace nesto strajka s hranom, ali formulu ne zeli primirisat.
Kaj da radim? Da mu dajem uopce il je dovoljno mlijecnog jos od mene?
Rialy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Matera_po_defaultu » 05 ožu 2011, 11:09

Osobno ne vidim nikakav problem ako djeca ne jedu mliječne kašice. Ni moj ne jede :) Al velim, on nadoknadi s jogurtom, i to u vellikim količinama.
Ja mu ne bih davala ništa mliječnoga dok se ne utvrdi uzrok osipa. A za to ćeš ipak morati s pedijatricom porazgovarati.
Matera_po_defaultu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la obala » 09 ožu 2011, 16:51

Pozdrav mame!Mogu li se i ja ovde ubacit sa svojim problemom?!Beba mi ima 7 i po miseci,do sada je samo dojila,osim što je jedan put popila bocu bebimila kad je imala mjesec dana,uglavnom mislila sam joj počet uvodit adaptirano i dala joj bebimil 1 i nakon 3 sata sve povratila,isto se desilo i s hipp 1, također povraća i hipp kašice koje se rade s vodom,a sadrže ad, i sad ja ne znam s kojim adaptiranim da sad probam, kakav je aptamil,novalac,humana,kakva su vaša iskustva, trebam li možda krenuti s oznakom pre jer je to kao najlaganije i najsličnije majčinom mlijeku (tako bar kažu),nije imala nikakav osip,a i popila je bocu bebimila kad je imala misec dana i nije se ništa dogodilo,pa mislim da nije alergična,tako da stvarno ne znam u čemu je sad problem,znam da je puno pitanja,ali ako neko ima savjet ili takvo iskustvo neka piše,hvala.
obala
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la titirlica » 09 ožu 2011, 18:26

obala ne kužim zašto bi joj davala adaptirano ? :dunno
Nemaš više mlijeka ili koji je problem da ju nebi više dojila ?
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la obala » 09 ožu 2011, 22:14

Nebi ja nju prestala dojit bar dok ne bude imala godinu dana,nego iman jedan pir za misec dana na kojem sam kuma,pa bi je ostavila mami,to mi je cili dan i noć,ona jede krutu hranu,ali samo dva puta dnevno,ostalo doji i po noći doji dva puta,tako da san joj mislila probat dat neko adaptirano za taj dan i eto samo da prihvati ako bude još koja takva situacija,al eto ona ga povraća.
obala
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la titirlica » 09 ožu 2011, 22:18

a da se probaš izdojiti pa da joj tvoja mama da to izdojeno mlijeko, a inače Aptamil je jako blag i kažu najsličniji majčinom mlijeku...možda da joj probaš dati samo 20-30 ml za početak dok se navikne
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la obala » 09 ožu 2011, 22:31

A ne mogu izdojit,uspijem jedva 50ml,a njoj treba najmanje 200ml, ne znan kako izdojit ne mogu, a mlijeka ima dovoljno kad ona doji, možda da onda probam s aptamilom.
obala
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la titirlica » 09 ožu 2011, 22:51

e tu ti neznam dati savjet jer ni sama nisam nikako znala izdojiti :/ možda će ti netko od cura znati objasniti.
Ali hipp je definitivno pretežak i premasan , probaj sa aptamilom 1 moj maleni ga je super prihvatio , ali nikako joj nemoj odmah dati 200 ml odmah!
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la obala » 09 ožu 2011, 22:58

Prije san mogla izdojit po 150ml,a sad više ne mogu, probat ću s aptamilon, tako 20 -30ml joj dat pa ću vidit, a koliko dugo si ti dojila ako smin pitat, moja beba super napredovala dok je samo dojila i sad uz dohranu, ali je mene dojenje pretvorilo u kostura :(
obala
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la titirlica » 10 ožu 2011, 11:13

ja sam ti draga jedva uspjela 3,5 mj dojiti , jednostavno nam nije išlo :place prešli smo na aptamil i preporodili se i ja i on.
Nadam se da će drugi puta biti bolje i lakše ;)
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mrcinela » 10 ožu 2011, 12:51

da se nadovežem na ovo jer imam nažalost puno iskustva s adaptiranim, mi smo bili na hippu dugo i prešli na babylove oko nove godine i čini mi se da je lakši i probavljiviji a i rijeđi je. a cijena sasvim pristupačna.
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la obala » 10 ožu 2011, 17:56

Titirlica,a šta ćeš,bolje i adaptirano nego mučit i sebe i bebu ako ne ide,bitno da je bebica zdrava i zadovoljna :) a šta se tiče babylove mlijeka,baš san tražila po forumu koristi li ga itko njega i humanu,pa san slabo odgovora našla,al evo vama paše, eto probat ću prvo s aptamilom pa ako ne bude pasalo onda ponovo u potragu.
obala
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.