Sada je: 08 kol 2026, 22:13.

Preseljenje grad-selo

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: Preseljenje grad-selo

PostPostao/la kruna » 22 ruj 2010, 15:55

Orca je napisao/la:i mi smo oko 4 km od ilice, ali ja to doživljavam kao selo jer ima tu i kokica, purana, vrta, voćnjaka...susjeda ima koze :shock koje uredno seru ispred našeg prilaza

edit:ali ima tu i vila i kučerina sa bazenima :mrgreen

identično i kod nas :shock :mrgreen
kruna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kruna » 22 ruj 2010, 15:57

IINA je napisao/la:Nije. Selo ti je kad recimo prođeš tablu precrtanog Zagreba, pa
se voziš još nekih barem 10 kilometara, a ponegdje i više.
Ovisno na koju stranu si izašao. :p
U Sloboštini npr živi krava. Tak da to nije više mjerilo :D

al u svakom slučaju blago vama :dada
I ja bi to :dada

:5
kruna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 22 ruj 2010, 16:43

a jel znate jel se prodaje neko zemljište kod vas u blizini?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Dory » 22 ruj 2010, 17:58

Od 15.g do 33.g sam živjela u gradu, u samom centru, u zgradi...najveći dio slobodnog vremena kad sam postala mama provela sam hodajući od igrališta do igrališta...Preselila sam u 6 km udaljeno selo, imamo liječnika opće prakse, stomatologa, poštu, 2 dućana, nezaobilazno krčmu i ono najvažnije vrtić - do škole je 2 km, ali djecu vozi bus...Preporodila sam se - djeca imaju dvorište, susjedi nemaju nervni slom ako viču, živimo na selu, ali ne "seljački" - nemamo polje, kokoši, krave i ostale domaće životinje, imamo mali vrt i voćnjak, dva psa i jednu mačku...
Najveći problem mi je bio što sam vozački polagala u zadnjem razredu gimnazije i od tad gotovo nisam vozila...nakon što mi je mm dao otkaz na mjesto mog osobnog šofera - platila sam si 10 sati nastave vožnje...i sad jurim kud god želim....
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Orca » 22 ruj 2010, 19:42

nadicab je napisao/la:a jel znate jel se prodaje neko zemljište kod vas u blizini?

bilo je par zemljišta iznad nas koja su se prodala i sad se tamo grade urbane vile :roll
a sad ti svi ciljaju na velike investitore i puuuno traže za zemljišta...jer znaju da će više zaradit ako prodaju zemljište za manje zgrade/vile nego za obiteljsku kuću :/
:mala 19.01.2010.

slika
Orca
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kruna » 23 ruj 2010, 09:41

u našem susdjedstvu se prodaje par zemljišta po nenormalnim cijenama. mislim, da ok sjeverni je dio, al nit je uređen kak spada nit je sad nešto super povezan prometno :dunno jednostavno nabijaju cijenu. kuća par stotina metara od nas se prodaje za 1 milion eura :roll prekrasna je iznutra i izvana ali brate mili pa nije ti ovo šalata pored klizališta..
kruna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 23 ruj 2010, 09:51

baš sam vaš kraj ubacila u tražilicu i cijene su od 190-400 eura. više-manje, isto kao i bolje lokacije u mojem gradu.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Orca » 23 ruj 2010, 17:08

eli je napisao/la:baš sam vaš kraj ubacila u tražilicu i cijene su od 190-400 eura. više-manje, isto kao i bolje lokacije u mojem gradu.

meni je to puno...mi kad smo računali procjenu zemljišta (ne prava procjena nego naša okvirna) uzeli smo cijenu kvadrata od 300€...mi imamo zemljište veličine 400 kvadrata (to je jako malo, pogotovo što su tu uvjeti gradnje 20% od veličine zemljišta, tlocrtno govorim)...tako da u tom slučaju bi nas zemljište došlo 120 000€ :shock meni je to puno za mali komad zemlje...za to mogu dobit stan, a toliko nam još treba da bi kuću zazidali

slika
Orca
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 23 ruj 2010, 17:10

nije ni meni jeftino, zato ni nemam kuću. :)
no to je odnos ponude i potražnje. kod nas ni ne daju graditi na tako malim parcelama.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Orca » 23 ruj 2010, 17:12

ulicu niže nas je mogućnost gradnje 40%, a centar je 80-100% :roll
a mi smo na 20% jer spadamo u park medvednicu, tako da će nama kuća tlocrtno biti 80 kvadrata
ali da sam morala kupovat zemlju nikad ne bi imali kuću :ne

slika
Orca
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mama 4 » 11 ožu 2011, 14:35

živim u ribnici pokraj novog čića u kući i zadovoljna sam,u čiću imamo skoro sve ali ipak vozimo djecu u goricu u školu,moji žive blizu škole,mala ide na folklor u čiću,
mama 4
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la melita » 15 ožu 2011, 14:57

Mi smo krenuli s vrtnim radovima na viksi, rezuckamo, obrezujemo, plijevimo, kosimo i tak dalje. Voljeli bismo se krajem lipnja preseliti gore na dva mjeseca (negdje do kraja kolovoza), čisto da probamo kako to izgleda. Jedino me muči sljedeće: kad bismo išli na posao morali bismo klince furati sa sobom baki na Lanište. To mi se čini nebuloznim jer umjesto da djeca provode ljeto gore u prirodi oni će biti u betonari. Druga opcija je da se baka do godišnjeg odmora preseli gore s nama no život gore u tom bi slučaju imao posve novu dimenziju ...
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

Prethodna

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.