.Sada je: 07 kol 2026, 23:49.
.
, pa ako možeš izbjeći da u jelu ne dodaješ dodatno brašno , ako nije potrebno , čemu onda!

Zanima me zašto zaprška nije zdrava, odn. u čemu je problem s njom? Čista znatiželja.
.Duga je napisao/la:Jednako tako znam da grah bez zaprške nije grah
i rado ga spremamo i jedemonewmom je napisao/la:Duga je napisao/la:Jednako tako znam da grah bez zaprške nije grah
a ne, ne... rado bih te pozvala da ti iz prve ruke dokažem da je moguć super grah bez zaprške![]()
naučila me moja mamai rado ga spremamo i jedemo
ja cijeli život jedem jela bez zaprške, moja mama ju je izbacila još daaavno zbog problema sa žuči
i sva jela koja bi inače tražila zapršku spremamo najnormalnije bez nje

ivana7997 je napisao/la:ne stavljam nista umjesto zaprske. uvijek su mi variva cak pregusta.

i ovakav način kuhanja mi uopće ne smeta, dok mi
Post 21,6Novamama je napisao/la:za grah podinstam na maslinovom malo kapule i mrkve ...
Post 21,6
beammama je napisao/la:Zar nije maslinovo ulje kancerogeno ako se termički obrađuje???

Beppa Joseph je napisao/la:Bea, dokazano je da nije. O tome smo već raspravljali, i to sa znanstvenim dokazima

sa fantom mi je super jer ima malo ljut ukus koji volimo ali nikad ne stavim cijelu vrecicu 
dodoli je napisao/la:Ja grah oduvijek radim bez zaprške, uvijek mi ispadne fino gust tako da nije bilo potrebe

MalaSirena je napisao/la:Ja najčešće zagustim s malo brašna, crvene paprike i vode, a gotovo za svako varivo dinstam luk na ulju (osim par njih u koje ne ide luk) pa se na kraju svede na isto... ili je pak problem baš u tome što se to brašno malo poprži?
A kako zagustite špinat na mlijeku? Bez zaprške ga niti ne znam napraviti![]()
Također, bešamel je, u stvari, zaprška s mlijekom.

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.