Ja sam svježa mama i svježa dojilja, pa bih molila par savjeta vas iskusnijih. Rodila sam ranije (u 33. tjednu) i moga su malenog dečkića u bolnici hranili na flašicu (mojim mlijekom). Kada su na otpustili rekli su mi da mu ni ne pokušavam dati ciku, jer je premali i preslab te je već naviknut na flašicu i ciku sigurno neće primiti. Međutim, upravo suprotno! Već sam mu prvi dan kod kuće ponudila ciku i od tada se tako hranimo. Međutim, moram mu davati željezo (Legofer), a to mi nikako neće uzeti (isprobala sam i žličicu i špricu), osim umješano u moje mlijeko i iz flašice. Mislite li da ću ga time zbuniti? Ja izdojim malo mlijeka (nekih ca. 20 ml), u to stavim 2,5ml željeza i dam mu da popije, a nakon toga mu dajem ciku i bez problema ju prima. Dakle, još nam se nije dogodilo da zbog flašice neće ciku, ali ipak se brinem da ga ne zbunim nudeći mu i jedno i drugo. Imate li kakav savjet ili altnerativni način da mu dajem željezo?
I još jedna moja briga je: odlučila sam bebu dojiti na zahtjev. Dakle, svaki put kada pokaže interes, ja mu dam ciku. Međutim, već nam se dva puta dogodilo da se prejede i povrati. Oba puta je to bilo kada je imao grčeve...Nisam sigurna bih li mu onda trebala dati da bude na ciki, premda ju upravo tada (kada ga boli) najviše traži i na njoj se smiri. Ne bih mu željela još više opterećivati trbuščić, a ne bih mu željela ni uskratiti utjehu koju na ciki pronalazi dok traju grčevi. Molim vas, ako imate slična iskustva ili neki savjet - pomozite!!!

baš tužno...

i šetnje... šetnje...