Sada je: 09 kol 2026, 14:40.

kako se riješiti TV pretplate

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

kako se riješiti TV pretplate

PostPostao/la Luantaro » 28 vel 2009, 23:01

http://www.stipepetrina.com/index.php?option=com_content&view=article&id=57&Itemid=73

Jako ste ljuti , inkasator TV preplate redovito dolazi, Vi plaćate, a nemate TV program. Razlog zašto je ekran crn nije ni važan, važno je jedino da Vi na TV aparatu nemate signala, te da ne možete pratiti niti jedan program. Načuli ste nešto, a i pročitali u novinama, signala nema jer su se zakačili Općina s jedne strane i HRT i T-mobile sa druge strane. Vrlo dobro je poznato na kojoj ste Vi strani, ali u ovom trenutku želite samo dobiti signal i sliku kako biste mogli pratiti omiljenu sapunicu ili neku drugu emisiju. Uopće Vas ne zanima tko je u pravu, a tko u krivu.

Međutim, bez obzira na dimenziju spora između Općine i Odašiljača i Veza, odašiljači i veze moraju Vam osigurati TV signal. Kako? To se vas ne tiče, za Boga miloga, oni su osnovani samo iz tog razloga, naime za prijenos TV signala do prijemnika TV pretplatnika!!! Ali oni neće, pa neće, jer uopće ne mare za Vas, uz to još i bahato na vaše pozive, u kojima tražite objašnjenje za ovakvu situaciju, odgovaraju «kada smijenite načelnika, onda ćemo vam pustiti signal«. Kao da načelnik ili bilo tko u općini ima ikakve veze sa emitiranjem TV signala. Općina nije zadužena za emitiranje TV signala. Gospodi iz Odašiljača i Veza navodno treba struja koju su do sada koristili ilegalno i nezakonito, a kada ih netko radi toga povuče za uho, onda se bahate na ljudima koji redovno plaćaju čak i za ono što u ovom trenutku nemaju, a to je TV program. Upravo iz navedenih razloga, zbog bahatosti, monopolizma i lažnog osjećaja kako njima nitko ništa ne može, treba im pokazati da stvari nisu baš takve kakve se njima čine.

Najgore što se može dogoditi bahatim monopolističkim klipanima koji primaju plaću od Vaših teško zarađenih kuna, jest da ih udarite tamo gdje ih najviše boli - uskratite im plaćanje TV preplate. Međutim, tu treba biti vrlo oprezan uz sav bijes koji vas opravdano razdire. Ne smijete napraviti nijedan pogrešan korak jer vam se to može vratiti još neugodnije, odnosno skuplje. Stoga slijedite upute i nikada više nemojte plaćati ono što ne morate!

1. Prvo odjavite TV aparat i to jednim dopisom na adresu HRT-a, obavezno sa povratnicom na kojoj će vrlo čitko pisati «odjava TV aparata, marke -----». Dopis bi otprilike trebao izgledati ovako « Ja XY dana (upisati datum) odjavljujem svoj televizor marke (navesti marku) iz razloga jer ne želim više pratiti TV program HRT-a.»

Ovaj korak je neophodan iz razloga što «Obveza korisnika prijemnika da plaća RTV pretplatu određena je odredbom čl. 22a. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji(«Narodne novine», br.43/92, 94/93,24/96 i 145/98) prema kojoj je svaki korisnik prijemnika za prijem radijskog i televizijskog programa dužan plaćati pretplatu i te se obveze oslobađa jedino ako odjavi prijemnik.» Dakle, odjava TV aparata je najvažniji korak. Sljedeće što trebate učiniti je da odbijete platiti TV pretplatu kada dođe inkasator. Uostalom, zabranite mu da opće ulazi na Vaš posjed.
Tim činom definitivno započinje veselica.

Budući da se monopolistički klipani nikako neće moći pomiriti s time da ne plaćate TV pretplatu, uskoro ćete dobiti opomenu od Odvjetničkog društva HANŽEKOVIĆ, RADAKOVIĆ & PARTNERI u kojoj vas opominju da platite TV pretplatu inače će biti belaja, odnosno platit ćete višestruko veći iznos od TV pretplate nakon sudskog postupka kojeg ćete sigurno izgubiti. Tu opomenu jednostavno ignorirajte, njezina jedina svrha je da vas prestraši. (Važno je da imate povratnicu kojom ste odjavili televizor, na kojoj se jasno vidi da je i kad zaprimljena u Prisavlju).

Nakon opomene, otprilike za mjesec dana ili dva, dobit ćete od javnog bilježnika OVRŠNI PRIJEDLOG u kojem vam se stavlja na teret da niste platili TV pretplatu i još se uz TV pretplatu dodaje trošak opomene, kamate, ukratko svi navodno proizašli troškovi. (Nije ni čudo što se Marjan Hanžeković hvali kako je stvorio bogatstvo na parnicama od 300- 400 kn). Nakon ovoga treba sjesti za računalo, te napisati u roku od 8 dana nakon primitka Ovršnog prijedloga PRIGOVOR, kako i piše u Rješenju o ovrsi, na temelju vjerodostojne isprave, točka 4., odnosno kako piše u Pouci o pravnom lijeku.

U Prigovoru treba navesti sljedeće:
U zakonskom roku izjavljujem prigovor na naprijed navedeno rješenje o ovrsi, budući da sam dana (NAVESTI DAN KADA STE ODJAVILI TV PRIJEMNIK) odjavio prijamnik, pa prema tome nemam nikakve obaveze plaćati televizijsku pretplatu.
(Uz prigovor je potrebno priložiti fotokopiju povratnice od dana kada ste odjavili televizor.)
I stvar je gotova!

Istina, oni će protiv vas pokrenuti sudski spor, ali onda ćete Vi obračunati sve troškove i sudu ponovno dostaviti povratnicu i dopis iz kojeg je razvidno da ste zaista odjavili TV prijemnik, odnosno da nemate nikakvu obavezu plaćati TV pretplatu.
Vrlo jednostavno, a i zabavno, zar ne?

Međutim, pretpostavljam da se brinete kako ćete i dalje gledati TV program ako ste odjavili TV prijemnik. Vrlo jednostavno, gledat ćete kao i da ga niste odjavili, samo što ćete sada uštedjeti mjesečnu TV pretplatu. Vama nitko ne može zapečatiti Vaš aparat, a posebice ne u Vašoj kući, na Vašoj utičnici. HRT može, ako to želi, kodirati svoj program. Ni inkasator, niti itko drugi ne može ući u Vaš dom bez zakonom predviđenih uvjeta (a ti uvjeti ovdje ne postoje) i kontrolirati vas gledate li HRT ili primjerice satelitski program ili igrate playstation.

Zato naprijed, samo se nemojte bojati! Vrijedi pokušati, ne možete ništa izgubiti, možete samo dobiti. Pokazat ćemo da nismo ovce, koje može bilo tko šišati kako ga je volja, bez ikakvih posljedica. Svim građanima općine Primošten, naravno onima koji žele isprobati ovaj naputak, općina će pružiti svu pravnu pomoć, uključujući i potrebno pisanje prigovora, a ostalim zainteresiranima, koji nemaju prebivalište u Općini Primošten, pružit ćemo sve potrebne informacije.

Zašto sve ovo? Razlog je vrlo jednostavan: Općina Primošten već 5 mjeseci nema TV signal niti je izgledno da će ga uskoro dobiti, a za to nitko ne odgovara. Da je kojim slučajem za takvo stanje kriv bilo tko iz Općine, u što monopolistički klipani cijelo vrijeme pokušavaju uvjeriti javnost, vjerujte mi, davno bi bio u zatvoru. No kada monopolistički klipani rade što ih je volja, onda svi u ovoj kaljuži, koja se slučajno zove državom i k tome pravnom državom, onda nikome ništa. Stoga, ako već ne možemo utjecati na organe i institucije koje ne rade svoj posao, onda pokažimo barem trunku dostojanstva i odbijmo plaćati ono uistinu što ne moramo, jer ako budemo poslušno trpjeli teror monopolista, vjerujte mi, sutra će primjerice izmisliti i plaćanje pristojbe na krevet, stol ili četkicu za zube. Čudite se? Nemojte se čuditi! Doživljavali smo i puno gore stvari.

Vjerujem da je ovaj članak-naputak sasvim prikladan dar načelnika Općine za predstojeći Božić i božićne blagdane, za koje Vam želim da ih proživite u sreći, zdravlju, veselju i barem nekakvom TV signalu.

Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

Re: kako se riješiti TV pretplate

PostPostao/la eli » 01 ožu 2009, 00:03

ne znam točno koja je bit topica pa ću odgovoriti koji je legalan način za se riješiti pretplate. kako je pretplata porez na tv, njega treba otkazati i kupiti karticu (i aparat) za gledanje programa preko računala. to za one kojima je dovoljno ono što mogu uloviti zemaljskom antenom.
eli
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 01 ožu 2009, 09:44

eli, koliko god volje da si u pravu, mislim da si u krivu
pretplatu mora plaćati
svaki korisnik prijemnika za prijem radijskog i televizijskog programa dužan plaćati pretplatu

prijamnik nije samo televizor, može biti i tv kartica ili prijamnik za digitalnu zemaljsku televiziju, primjerice
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Megan » 01 ožu 2009, 10:48

Mi smo se preporodili sa Max TV-om, ali svaki mjesec mi je zlo kad placam pretplatu i za TV i za Max TV, svaki put je osjecam kao magarac!
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la Luantaro » 01 ožu 2009, 11:57

eli, bit topika je kako se riješiti tv pretplate, piše u naslovu :mrgreen:
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ella roo » 01 ožu 2009, 17:55

A što sa onima koji nisu prijavili tv prijamnik?
Friško preseljenima.
Ne prijaviti, ne puštati inkasatore?(jer uvijek ima "dobronamjernih" susjeda)
"Would you like to try an Australian kiss? It is just like a French kiss, but down under."
ella roo
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la yra » 01 ožu 2009, 23:00

Ja sam čula da oni imaju neki uređaj koji očitava emitiranje TV signala i da ne moraju uopće ulaziti u kuću.
Moja je mama prije desetak godina platila globu zbog malog tranzistorčića na baterije, ne večeg od dlana ruke, koji je bio toliko star i raskliman da je umjesto antene imao prištekanu običnu žicu.
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 01 ožu 2009, 23:16

luantaro, očito je moj odgovor krivi kad tv karticu ne smatram prijamnikom.

to sa signalom može funkcionirati ako postoji antena, ali tko gleda preko maxtv-a ne može biti tako ulovljen. osim ako i oni ne budu morali državi dostavljati popis pretplatnika.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Ciara » 02 ožu 2009, 08:27

Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 02 ožu 2009, 09:48

Hm, antena?
A kaj je sa kablovima? Je l to vide?
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la TOMISLAVA » 04 ožu 2009, 18:17

Ja imam maxtv, znači ja bez problema mogu odjaviti tv :conf :D
TOMISLAVA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Snježa » 10 tra 2009, 00:00

ella roo je napisao/la:A što sa onima koji nisu prijavili tv prijamnik?
Friško preseljenima.
Ne prijaviti, ne puštati inkasatore?(jer uvijek ima "dobronamjernih" susjeda)

tak smo mi prošli, susjedi su rekli da smo se prije godinu doselili :dada
pa se mm dogovorio platit neku kaznu, valjda za zadnjih 6 mjeseci, i sad plaćamo pretplatu

a naš majstor za antene koji nam skida ključeve za satelitsku, tj. naučio je mm da si to sam zna. veli da nismo trebali pristat i reći da pita te susjede dal su spremni svjedočit na sudu :mrgreen:
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 10 tra 2009, 08:16

tomislava, uz max tv imaš i televizor i prijamnik-kutiju. ne možeš odjaviti.
eli
Sveta krava

PostPostao/la mamaDEA » 10 tra 2009, 10:53

i mi ne plaćamo tv pretplatu jer smo friško useljeni i ja nemam "dobronamjerne susjede".
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la TOMISLAVA » 11 tra 2009, 22:06

eli je napisao/la:tomislava, uz max tv imaš i televizor i prijamnik-kutiju. ne možeš odjaviti.

O Bože a ja se poveselila :bonk
TOMISLAVA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la badada » 11 tra 2009, 22:45

ja ne gledam hrt ali imam tv,i ne namjeravam plaćat pretplatu,po tome trebala bi plaćat i novoj tv i rtl i neznam kome sve ne

po meni čista budalaština
i posve se slažem sa mmar
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la toni » 16 ožu 2011, 21:07

imam djete sa posebnim potrebama i primam invalidninu jel mogu kako biti oslobođen plačanja tv pretplate
toni
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la titirlica » 16 ožu 2011, 22:36

nikad nisam niti ću prijaviti tv pretplatu :mrgreen , imam max tv i dosta mi je kaj to plaćam
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 17 ožu 2011, 13:55

toni je napisao/la:imam djete sa posebnim potrebama i primam invalidninu jel mogu kako biti oslobođen plačanja tv pretplate

samo članovi udruge slijepih
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la titirlica » 19 ožu 2011, 22:27

Ma jesam li se prije tri dana pohvalila , ooo jesam ,jesam :baba danas nam upao inkasator i ne samo da nas je prijavio kao nove korisnike nego nam je dao :baba uplatnicu unazad 6 mjeseci da moramo platiti kao umjesto kazne :ajme majko mila što me snađe :place
Btw. pročešljao je cijelu ulicu :dada
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la srecica tara » 19 ožu 2011, 23:02

Sad po novome mislim kad se uzima max tv itd. oni su duzni prijavit korisnika, tako da tesko da ce se izbjec placanje tv pretplate.

Jenom su nama dosli na vrat da jel placamo kaze mm ne i neman namjeru jer htv1 i 2 ne gledam i neman namjeru placa, oni da kako to misl, kaze on lipo i dovidenja, doslovno ih je potira sa vrata, nikad vise nisu dosli. :mrgreen i ne tribaju jer ce proc isto sigurna sam. :lol
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la JiA » 19 ožu 2011, 23:19

titirlica je napisao/la:Ma jesam li se prije tri dana pohvalila , ooo jesam ,jesam :baba danas nam upao inkasator i ne samo da nas je prijavio kao nove korisnike nego nam je dao :baba uplatnicu unazad 6 mjeseci da moramo platiti kao umjesto kazne :ajme majko mila što me snađe :place
Btw. pročešljao je cijelu ulicu :dada

Famozni FP ( forumsko prokletstvo ) :lol
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la titirlica » 20 ožu 2011, 11:21

FP :lol mogli ste me upozoriti da se ne hvalim s obzirom na FP :lol
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la JiA » 20 ožu 2011, 13:28

:jadnimi najbolje se uci na vlastitim greskama
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la breg » 27 ožu 2011, 19:13

Moja susjeda vec godinama ne placa TV pretplatu, redovito drapa i baca uplatnice u smece i nikom nista.
Tko je tu lud, mi koji placamo ili ona?
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la srecica tara » 27 ožu 2011, 20:10

breg je napisao/la:Moja susjeda vec godinama ne placa TV pretplatu, redovito drapa i baca uplatnice u smece i nikom nista.
Tko je tu lud, mi koji placamo ili ona?

uvik su ludi oni pravi. jelte. budi ti ko i susida i bit ce ti dobro ko i njoj. :dunno
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.