Sada je: 12 kol 2026, 12:22.

VJEŽBAČI JURE DALJE U 2011.

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: VJEŽBAČI JURE DALJE U 2011.

PostPostao/la noemi2010 » 20 ožu 2011, 09:50

Ajme super Mamin mačak, ja živim za taj momenat da to doživim da moja mrvica makar hoda, mislim da ću bit mnogo mirnija... Mogu mislit samo koji je feeling...
Ja je sinoć gledam dok spava čvrsto stisne šaku lijevu sa tim palcem cijelim unutra, i duša me boli.. jer nemam pojma šta to znači :( sad sa 1 god dana.. nevjerojatno da je to još tu, i kad puže te šake tako unutra ma uff, a naša mi terapeutica kaže pusti je nevježbaj je više...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 20 ožu 2011, 09:52

PS. ja isto mislim da nema baš ono patologije u pokretima moje malene, nego čisto dosta nespretnih radnji, po svemu što sam čitala to m tako djeluje..
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrcinela » 20 ožu 2011, 21:15

hej vježbači veliki pozdrav :)
evo mene s jednim malim pitanjem, jer kod fizijatra idemo tek sredinom 4. a na vježbe nakon toga....
p. ima sad 10 mj, puže jako lijepo, ustaje se uz namještaj i hoda bočno fino je na stopalima, sve super, ide i u nekakav čučanj, jako je spretan sve 5...
ali sam primjetila kad ga presvlačim a nema čarapice da mu je lijevo stopalo zgrčeno, desno je normalno a na lijevom su savijeni prsti i to palac poprilično skvrčen...sad ne znam dal da se brinem...na prošlom pregledu je još puzao vojnički i imao stisnute šakice tako da nam je to bio zadatak ispraviti i uspjeli smo već nakon par dana a ovo nisam ni primjetila do neki dan... molim vas ako netko zna da li to uopće nešta predstavlja ili ne..
pozdrav svima dragim vježbačima :kiss i držte se i sretno svima!
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 20 ožu 2011, 21:43

Evo ako ti što znači moja oba stopala još grči, odnosno savija prste, ali fizijatar mi je reko, (tu u DBk) da to iziđe sa hodanjem, e sad da li je to istina nemam pojma... imam ja jedno pitanje za tebe kako stoje ruke tvojoj bebici kad puže? Jeli fino na ravno? Ja neznam kako da ispravim ovo što joj idu prema unutra, lijeva baš onako dosta, to je ta ruka kojoj i palac ide unutra odnosno baš joj palac i ide unutra jer je u toj rotaciji prema unutra... a naša mi teta rekla ma kao iziće to s vremenom, nemoj ni vježbat više...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 20 ožu 2011, 21:49

mi smo na nogama imali grasp. to krvčenje. na jednoj jak na drugoj slabiji. vidi se na jednom od videa. udarali smo kontru, masirali, izvijali, vježbali.... ali nije pomagalo sve dok nije prohodao. stvarno je bilo tako. isto ti dođe poludit. :ajme sad je ok.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mrcinela » 21 ožu 2011, 09:04

noemi2010 je napisao/la:Evo ako ti što znači moja oba stopala još grči, odnosno savija prste, ali fizijatar mi je reko, (tu u DBk) da to iziđe sa hodanjem, e sad da li je to istina nemam pojma... imam ja jedno pitanje za tebe kako stoje ruke tvojoj bebici kad puže?

dok je puzao po vojnički svakako su stajale :/
ali kad je pravo počeo puzat ruke su se same ispravile...šakice otvorile, možda maaaalo prema unutra gledaju prsti... ali kad ne puže dost ih stisnuto drži, probali smo pljeskat al to je šaketanje jedna od drugu...al hvata stvari lijepo i lijepo puže...
dakle nema neke brige velike oko stopala, ne vjerujem baš da će tak brzo prohodat a u 4. mj će nam teta valjda pokazat nešt..
koliko ja vidim puno toga dijete samo popravi samo ga treba malo potaknut i uputit u pravom smjeru i naravno spriječavat da krivo radi...al je zato svaka sitnica koju nauči taaakvo veselje :dada
:kiss
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 21 ožu 2011, 13:55

Ma eto meni najviše ta lijeva ruka upada u oči, baš šakica ide prema unutra u puzanju, ma općenito palac ide unutra jer je ruka u toj rotaciji prema unutra, neznam ni sama kako to ispravit, ja je malo postavljam u položaj zdjelica dole, visoko ruke, fino šake da stoje, ali opet ona puže po svom, nema šanse da ja branim krive pokrete.. jer njoj je puzanje sve...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 22 ožu 2011, 01:11

Cuj noemi, sve se moze kad se hoce. Djeca su na ovom topicu i hodala (neispravno) pa su ih nosali da zaborave i krenuli ih iz pocetka pravilno uciti puzati ili ih cak vracali na rotacije ako to nisu svladali. Samo vi niste takav tezak slucaj da bi to morali.
Mrcinela, je nama sreckovicima treba samo malo poticaja :dada. I stvarno su te vjeebe super poticajne i vidis kako napreduju. Samo nije to uvijek tako lako upisati u male mozgove.

Moj sada zna rotaciju nzpraviti tako da mu ostane ruka zarobljena, a nikad s tim nismo imali problema. I zna tako spavati nocu da ne izvuce tu donju ruku?! Bas si mislim izvuci strunjacu i malo ga vrtiti, moglo bi mu to cak biti i fora. Malo cemo se vrtiti, a malo dubiti na glavi jer to obozava.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la noemi2010 » 22 ožu 2011, 13:05

Da mamin mačak vjerujem tome što kažeš da se sve može kad se hoće. Ali eto nekako valjda ja nemam više volje stalno je vježbat, baš zato jer nemam neko oštećenje mozga pa kontam neke stvari će doć same od sebe s vremenom. To mi je rekla ova teta koja nas vježba kao zdrava djeca neurološki s vremenom sami isprave neke stvari koje pogrešno rade. Jedna stvar koja mi je čudna je ta kad joj ispravim laktove i tako je držim ono spuštene zdjelice, kad je pustim odnosno kad zbriše kao da joj se ruke ukoče tako, koju minutu...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 22 ožu 2011, 13:07

PS. I moja tako spava ful puta, sa rukom ispod sebe, pa nisam znala da se i to gleda kako spavaju??? Moja se nezna uopće okrenut, nego se okreće preko ruke, pa se ne uspije uvijek prebacit i teta na vježbama kaže da pretjerujem, što sve gledam tako...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 22 ožu 2011, 14:16

noemi, sebe jesi isfrustrirala, daj sada stani na loptu: ako baš svi stručnjaci koje si kontkatirala kažu da je mala OK, onda prihvati sa srećom i zahvalnošću u srcu da je ona OK i da će se sve to ispraviti s njenim napretkom.
Da li zbilja želiš naći nekoga koji će reći da je mala jako loše? Da li će ti onda srce biti na mjestu? Jer, tako nekako ispada - kao da nisi zadovoljna s njenim statusom. A koliko vas još toga čeka!
Lijepo je biti i brižan i požrtvovan, ali treba povući i crtu i reći - OK, mogu mirno spavati.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la noemi2010 » 22 ožu 2011, 16:37

Nadice mislim da jesam nekako podvukla crtu, da bez obzira na sve ovo šta ja vidim da je u nje, nekako nisam više tako luda, ali da sam isfrustirana jesam, valjda treba vremena da to prođe.. Malo vjezbamo satak do sat i pol dnevno...koliko mi se da, i kontam polako, s vremenom kako bude starija, taja palac će valjda bit bolji...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 22 ožu 2011, 16:55

baš tako, sada gore glavu i uživaj u preslatkoj djevojčici, neopterećena od svega :kisichagic
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 22 ožu 2011, 22:39

Potpisujem nadicu od slova do slova.
Noemi, kuc, kuc, pljuc, pljuc. Stavi tocku.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la roka470 » 23 ožu 2011, 17:19

Čestitke našem Tomi na trčanju i pričanju.

Mrcinela, samo neka maleni puže što duže, kako je Nevenera napisala kad prohida i taj grasp će se povući. Kako i sama vidiš puzanjem su se otvorile šake, tako će i stopala. Mi smo vježbali vježbice za stopala, no Jeleni je više bio problem stajanje na unutarnjem rubu nego grasp, ali sve se to rashoda.

Noemi Nadica je zaista jako lijepo napisala. Razina tvoje zabrinutosti i frustracije je daleko iznad stvarnog problema. Ja kad pogledam u natrag isto sam jedan period bila tako frustrirana, bez potrebe. Nisam vjerovala kad mi se govorila da će biti sve dobro s djetetom, tražila " dlaku u jajetu". Moraš se boriti protiv tog stanja.Roditeljstvo i život su izazovi, nikad ne znaš što te čeka iza ugla. Treba biti jak i spreman dočekati nove probleme.
Ma pusti taj palac, pa šta onda ako i bude ružno pisala i ne bude znala nacrtati krug unutar crta ili zvjezdu, ili bila nespretna na tjelesnom ( to ti je opis mene, a eto uspjela završit faks , a ne znam baš dobro zbrajati bez digitrona :hahaha , imala jedinice iz tjelesnog jer nisam mogla hodati po gredi i preskakati kozlič- a prije trudnoće sam s muškima prašila na biciklu i do 100 km, veslam, planinarim, trčim,skijam, doduše rolat se nisam nikada naučila). Za koji mjesec mala će trčat po Stradunu, " kupat menčiće u moru" ( Jelenina izjava, iliti bacat kamenje u more). Lijepo se obucite, nabijte cvike na nos i van, i dosta palca i šake i slabe zdjelice.... :kiss . Od sada se javljaj samo s lijepim vijestima tipa:

Jelena prošli vikend trčala po rivi i Kalelargi, lovila golubove na Nrodnom trgu ( znaju cure da je to bila moja prošlo ljetna želja, evo je ovog proljeća se ostvarila).Zna recitirati hrpu pjesmica, s već neko vrijeme uspjeva i otpjevati po koji takt. Ja sam već u niskom startu za upis u glazbenu školu :mrgreen
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 24 ožu 2011, 02:34

Roka, mi bas recitacije jos ne znamo, ali zato je muzicki totalni talent. Cijele pjesmice vec otpjeva sa na-na i ubaci ponekad koju rijec na kraju takta. Da ne povjerujes. A nisam njemu toliko pjevala u trudnoci kao seki :lol , koja isto ima sluha, ali nije tako rano pjevala. Ona je u pocetku vise guzom mrdala :b

I da vidim roka da si si i ti dijagnosticirala krvarenje u djetinjstvu. Ja svako malo to pomislim za neko starije dijete ili odraslu osobu jer ima ih dosta koji su malo nespretni u pokretima, pa im bjezi palac u saku ponekad, onda se jos sjetim logopeda i recimo strabizam cesto imaju ili su imale iste osobe i odmah pomislim - garant je imao krvarenje samo nije to skuzio :) Tako vidim i ti za sebe ;) E pa noemi to nam je najgore kaj nam se moze dogoditi, a nece niti to jer sada idemo kroz zivot sirom otvorenih ociju i rjesit cemo to sa nekim sportom i sl. A bome to nije niti nista grozno, sad je cak vaznije da nam mi sa svojim frustracijama ne napravimo neku drugu stetu kroz odgoj, sto se lako moze dogoditi ako o tome ne vodimo racuna :dada

:mase
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la noemi2010 » 24 ožu 2011, 12:07

Ajme stvarno kako zabrijemo, i mislim da sam previše u kući sa djetetom (jadnim sa mnom), ovo vježbanje i gledanje djeteta stvarno postane opsesija grozno stvarno, e i da stvarno čekam ljeto... :)
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 28 ožu 2011, 23:27

I prolice je steta provest u kuci. Jos sutra ti je jugo, a onda vanka!
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 01 tra 2011, 11:56

Drage moje evo mene malo k vama :) Mislim da sam skužila odakle palac u lijevoj ruci, pa njezino rame doslovno leti prema unutra kad je drzim u položaju ruke ispravljenje u laktu - zdjelica dole.. Očigledno stabilizacija u ramenima nije postignuta jer je fakat preprano propuzala a nije ni dobila taj oslonac i rame je u naporu puzanja sve više išlo prema unutra, zato ta šakica tako i stoji. E sad ja i dalje nju vježbam tako samo sad pazim da drzim za ramena a ne za ruke, i kuzim da mi treba puno visokih hvatova da vježba ramena... Sama sam došla do tog zaključka i ono je jednako onom mišljenju fizio Sanje, samo što je to bilo prije pola godine i nemogu vjerovat da to nisam sredila, očigledno krivo vježbam.. Vjerujem da će plivanje pomoć...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fantasy » 07 tra 2011, 15:57

Tanja, di ste nam vi? Kako je bilko na Goljaku? Svima :mah
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la roka470 » 07 tra 2011, 20:14

Ja ne stignem ništa ni čitati ni pisati od kada radim :( .

Noemi i dalje mislim da se ti previše brineš. Da vježbaš visoke hvatove iz četveronožnog sam ti i ja davno savjetovala. Vježbaj laganini i sve će samo doći na mjesto.

Fantasy, kaj kod vas ima novoga?

Jelena se penje i spušta samo po stepenicama, poskakuje na mjestu, trči sve bolje i bolje. Pjeva, recitira...
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Fantasy » 07 tra 2011, 20:45

Roka, nažalost baš ništa, zapeli smo na mrtvoj točki, došli do zida i nikud nikam već mjesecima. Nikako joj popraviti puzanje i sjedenje, ni od govora ništa novo, tak da niti ne pišem kad nemam kaj :/ . Ali nažalost upoznala sam i djecu u puno težem stanju pa neću niti kukati više, sretni smo da nije gore prošla. A napredak će doći, makar dugo čekamo. Idući tjedan radimo MR i EEG, pa nam držite fige da je sve ok.
Stvarno mi je drago čuti da se vi imate čime hvaliti, budi ponosna na svoju princezu :mah !
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tanja77 » 08 tra 2011, 15:54

Je vratili smo se ima i skoro dva tjedna, ali kako je lijepo vrijeme kad ne vježbamo uglavnom smo vanka, a kad smo doma frajer igra igrice i gleda crtane pa od njega i muža uopće i ne stignem na kompjuter.
Hvala Fantasy što se brineš. Na Goljaku nam je bilo skroz dobro. Volio je sve vježbe i jedva bi čekao da idemo kod teta. Doktorica je relativno zadovoljna, stabilniji je dosta od prošlog puta, zadovoljna je kako trči, hodom isto, to sve naravno može i puno bolje ali eto. Ruka je i dalje slaba točka, možda se malo popravila ali to su samo nijanse, koje više ja primjetim nego drugi. Logopedski je dobar, ima dosta veliki fond riječi i priča u gramatičkim točnim rečenicama jedino još je izgovara sve slogove, k, g, r i l. Ova dva prva se toleriraju do četvrte godine, a ova druga dva i duže, ali isto je rekla da vježbamo malo pjesmice s izgovorom k i g da mu to više uđe u uho. Također je malo i grafomotorički slabiji pa trebamo malo više raditi s olovčicom a u ostalim segmentima je odličan za svoju dob. I vrijeme nam je bilo dobro tako da smo dosta šetali kad smo bili slobodni, bili smo i u ZOO, tako da sve u svemu nam je bilo super.
Roka super za curu, je li ona hoda sama po stepenicama i bez pridžavanja? Moj se tek sad kad smo se vratili odvažio malo pa može i sam uzbrdo ali nizbrdo se još drži.
Fantasy držim vam fige za EEG i MR. Mi smo isto radili EEG sad kad smo se vratili i nalaz nam nije baš dobar. Opet su se pojavili šiljci na toj desnoj strani tako da je nalaz žarišno promjenjen. Zadnji koji smo radili sa uskratom spavanja bio je dobar, tako da me je sad ovo malo izbacilo iz takta. Neuropedijatrice nema do 21. 04. ali i s onim prijašnjim koji nisu bili baš dobri nije radila neku veliku paniku. Rekla je dok on nema smetnji da nam neće davati nikakvu terapiju, samo češće treba kontrolirati. Ali eto nikad mira!
Pozdrav svim ostalima!
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 08 tra 2011, 16:30

mi smo isto sada radili EEG - on je za Denisove dijagnoze i stanje u mozgu - dobar.
EEG nije dobar u usporedbi s neoštećenim mozgom.
Poanta je - naši vježbači niti ne mogu imati EEG bez žarišnih promjena
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Fantasy » 08 tra 2011, 18:57

Super za Goljak, ma tvoj Jere je zakon dečko, čini mi se ko da ga poznajem i sigurno budete još puno toga popravili do školice! Žao mi je za EEG, a ja se nadam da će nama i ok, ali doduše zadnji smo radili prije godinu i pol. A ti Tanja nešto primjećuješ, odnosno kaj taj vaš nalaz znači ustvari za njega?
Nadice super za vaš EEG, jesu se Denisu napadi smirili, vidim da nabavljate i kameru?
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 08 tra 2011, 20:13

bok cure
mi smo stalno ili vani ili smo bolesni. :ajme
tin je počeo samo stalno se uspinjati uz stepenice bez pomagala. kao pravi veliki čovjek. prije bi se držao zida ili ograde.

nass EEG čeka s 3 godine
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la noemi2010 » 09 tra 2011, 08:23

Cure kako ste vi rješavale situaciju ako djetetu ostane palac unutra kad hvata tkanine, majice i mekše stvari tipa ulovi psa za dlaku i palac je obavezno unutra? Da li da to vadim samo onako ili se to može vježbat isto?
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 09 tra 2011, 08:24

roka470 je napisao/la:Ja ne stignem ništa ni čitati ni pisati od kada radim :( .

Noemi i dalje mislim da se ti previše brineš. Da vježbaš visoke hvatove iz četveronožnog sam ti i ja davno savjetovala. Vježbaj laganini i sve će samo doći na mjesto.

Fantasy, kaj kod vas ima novoga?

Jelena se penje i spušta samo po stepenicama, poskakuje na mjestu, trči sve bolje i bolje. Pjeva, recitira...

Roka hvala na savjetima i :kiss :kiss :kiss za Jelenu, odlično da tako napreduje !!!!!
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tanja77 » 09 tra 2011, 09:04

Hvala ti Nadice malo si me utješila. Jasno je meni kad je ta strana oštećena da tu ne mogu biti pravilni valovi kao kod neoštećenog mozga. Znam da se EEG čita u usporedi s dijagnozom a ne sam.
Fantasy ma ništa ne primjećujem on je o.k., a ne znam što to znači, vidit ćemo šta će reći neuropedijatrica do sada nije radila baš neku veliku paniku, ali uvik je naglašavala da budemo na oprezu zbog eventualnih napadaja koji često idu uz takvo oštećenje mozga kojeg on ima. On zasad nema ništa od toga., nadam se da će tako i ostati.
Nevenera bravo za Tina, ma super je on, pravi momak!
Noemi nije mi jasno kako unutra jel ga uopće ne koristi, hvata drugim prstima i šakom ili? Moj isto isto ne koristi ni palac ni kažiprst, hvata grubo šakom, nema tu pincetu, koji put je uspije napola postić ali daleko je to još od prave tako da nas tu čeka još dosta posla!
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 09 tra 2011, 14:31

Da nikako ga ne koristi kad su mekane stvari nego je i on strpan unutra a kad su ono tvrde onda joj je vanka, to smo popravili ... A ono sa lijevom hvata pincetu uzasno, ono nekako je taj prst jako blizu ostala 4 skoro pa unutra onako samo mu vrh viri.. ma neznam kako bi to opisala.. Stalno mi cure tu govore da ohladim da nebrinem toliko a ja stalno o palcu, užas...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.