Sada je: 27 srp 2026, 20:27.

Depilacija u trudnoći? dajte koji savjet :)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Depilacija u trudnoći? dajte koji savjet :)

PostPostao/la ich » 16 ožu 2011, 11:01

pozdrav svima!

zanima me da li ste se u trudnoći depilirale same ili ste išle kod kozmetičarke da vam to obavi? mislim na bikini zonu i noge.

do sad sam se uvijek brijala aparatićem, ali sada kako sam trudna, dlačice nekako rastu brže i gušće su :oops: , još uz sve to dolaze vrućine, a i meni raste trbuh, bit će mi sve kompliciranije da se sama depiliram...
pa sam pomislila da bi možda najbolje rješenje bilo da mi to kozmetičarka skine sve s voskom i bit ću par tjedana mirna?

ne znam da li to može imati kakvih štetnih posljedica?
ich
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Depilacija u trudnoći? dajte koji savjet :)

PostPostao/la mirbi » 16 ožu 2011, 11:05

Štetne posljedice na šta? Koga?
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la ich » 16 ožu 2011, 11:11

mirbi je napisao/la:Štetne posljedice na šta? Koga?

pa na bebu,.... čula sam od par žena da nije dobro ići kod kozmetičarke u trudnoći (kao zbog infekcija,...bla,bla,...) pa sam htjela provjeriti.
ich
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la newmom » 16 ožu 2011, 11:30

znam jako puno žena koje su cijelu trudnoću, pa i pred sam porod išle kod kozmetičarke na depilaciju
nisam nikad čula da bi išta moglo škoditi

osobno,pošto jelte nisam baš dlakava, noge depiliram silk epilom, i to samo od koljena naniže, pa sam tako i u trudnoći
bikinu zonu(za koju inače koristim kremu) bih jednostavno obrijala :dunno
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la mirbi » 16 ožu 2011, 11:42

Išla sam do samog kraja, sama nisam mogla.
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la Jullishka » 16 ožu 2011, 12:07

redovno idem. jednom mesecno. trudna, netrudna, svakakva!
depiliram se skroz komplet medjunozje, ruke, pazuh,noge...bikini, ne znam sta podrazumevas pod bikini, ali ja tamo to radim brazilsku depilaciju. nisam nikad imala problema. nisam ni nesto dlakava,ali prosto..tako radim oduvek :dada
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la ich » 16 ožu 2011, 12:18

mislim da ću onda i ja otići....a malo me strah jer mi je to prvi put, kad ja jauknem i kad me zaboli, valjda beba neće osjetiti :hahaha

ma nisu mi čak ni noge problem....jer isto brijem samo od koljena prema stopalu, nego baš taj dio "dolje" :roll
ich
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Hajdi » 16 ožu 2011, 12:25

ja sam depilirala normalno kao i prije trudnoće, al ja ne čupam ni sama ni kod kozmetičarke ni nikako
osobno bih izbjegavala agresivnu depilaciju bikini zone zbog mogućih upala
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 16 ožu 2011, 12:34

meni je bio problem samo uspinjanje na stol, okretanje i silazenje, kad je trbuh vec bio prevelik. inace sam kozmeticarku rjedje vidjala u trudnoci jer je to bilo razdoblje kad falatiboze dlake manje rastu
ivana7997
Abundija

PostPostao/la majab » 16 ožu 2011, 13:12

Jullishka je napisao/la:redovno idem. jednom mesecno. trudna, netrudna, svakakva!
depiliram se skroz komplet medjunozje, ruke, pazuh,noge...bikini, ne znam sta podrazumevas pod bikini, ali ja tamo to radim brazilsku depilaciju. nisam nikad imala problema. nisam ni nesto dlakava,ali prosto..tako radim oduvek :dada

komplet potpisujem, isto kao i da sada dlacice sada slabije rastu, zadnji put bila na depilaciju krajem januara, i sada mi je taman da opet idem.
Andrej 2004
Eva 2011
majab
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Trini » 18 ožu 2011, 11:51

I ja sam isla cijelu trudnoci na depilaciju kod kozmeticarke. Jedino nisam dala da me maze s nekakvih losionima/kremama za koje nisam znala sastav, pa su me mazali s uljem grozdjanih kostica.
Trini
sv. Monika

PostPostao/la pinky » 18 ožu 2011, 12:24

kozmetičar. bolje vosak u kozmetičara nego one otrovne kremice za depilaciju. usput ni ne vidim bikini zonu više, pa bi to bila nemoguća misija. ne znam zašto bi te trebao biti strah.
mene je jedino išokiralo što mi se uredan trokut proširio uvis, prema pupku. moja kozmetičarka se samo nasmijala i rekla da to šokira samo nas koje nismo puno dlakave, a da dlakave žene to uredno imaju i bez trudnoće.
doduše, ni to ne vidim, ali se mm krsti svaki put kad ugleda :lol
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la Lenkica » 18 ožu 2011, 12:31

Inace se stalno depiliram kod kozmeticarke voskom, kompletno noge I bikini zonu, jedino ne znam ti losioni nakon depilacije da li stete? Kreme nikako ne bih koristila jer ako rastope dlaku, onda su vjerovatno jako agresivne. Za dva tjedna se spremam na depilaciju I premda jos nemam istaknut moj trudnicki trbuscic, ne bi htjela lezati na njemu. Kako to vi prakticirate kod kozmeticarke?
Lenkica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la majab » 18 ožu 2011, 13:18

Lenkica je napisao/la:Za dva tjedna se spremam na depilaciju I premda jos nemam istaknut moj trudnicki trbuscic, ne bi htjela lezati na njemu. Kako to vi prakticirate kod kozmeticarke?

U pocetku lezala bez problema i na trbuh, do 8-9 tjedan. Nakon toga legnem na bok, jedan pa drugi i gotovo. Ako ne ide ni tako, ona u lezeci polozaj dignes nogu sto vise mozes, i ona fino namaze voskom i skine vosak sa manje pregledna podrucja.
Andrej 2004
Eva 2011
majab
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LEONORA » 18 ožu 2011, 13:47

Kod kozmetičarke uvijek, pa sam misec dana mirna.
LEONORA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mala nada » 27 ožu 2011, 15:11

Ja sam i u trudnoći išla i bilo je sve ok.Čak se mojoj bebici sviđao glas kozmetičarke,pa je tada bila aktivnija.Lupila bi uvijek na stranu gdje je ona bila. :D
ljubav=mama+tata+ja+cici
mala nada
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la boysmama » 27 ožu 2011, 17:18

tu jedino vidim problem kod trudnica kojima predkraj jako naoteknu noge i prošire se i iskoče vene... jedino tad bi bila nepoželjna topla depilacija s voskom jer se ona inače ne preporuča kod proširenih i vidljivih vena, a sve ostale indikacije (pretrpljena bol) su po meni beznačajne posljedice za bebu... pa iako sam po prirodi jaako dlakava i tamne i krute dlake, malo zažmirim i za pola sata gotovo... pa ne možemo 9 mjeseci biti apsolutno sretne i neopterećene svake sekunde, mora bebica ponekad osjetiti i gorku stranu u životu žene :lol

a što se ležanja na stolu tiče, depilacija se većinom odvija na boku ili podignuto ležanjem na leđima, ne mora se žena uopće okretati na trbuh...
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la ich » 27 tra 2011, 22:48

evo bila danas na svojoj prvoj depilaciji :nana

nije da nije ni malo boljelo, ali podnošljivo, planiram ići opet :kima
ich
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la pinkis » 05 svi 2011, 19:58

ja se bojim da cu dobit trudove kad mi povuce prvu traku :krava
pinkis
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ich » 05 svi 2011, 20:20

ma neeeeeee :D

pa ja sam je baš pitala da li joj dolazi puno trudnica, rekla je da- da...
od onih koje su malo trudne- do onih koje su pred porod...

ja bih svakome preporučila...evo koliko je već prošlo, nigdje mi ništa nije počelo rasti, a da sam se brijala sa žiletom, već bi dlačice nakon 2-3 dana počele stršati na sve strane :ajme
ich
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Liv Tyler » 05 svi 2011, 20:39

Jullishka je napisao/la:redovno idem. jednom mesecno. trudna, netrudna, svakakva!
depiliram se skroz komplet medjunozje, ruke, pazuh,noge...bikini

Potpis.

Jullishka je napisao/la:nisam nikad imala problema. nisam ni nesto dlakava,ali prosto..tako radim oduvek :dada

Da.

Lenkica je napisao/la:Za dva tjedna se spremam na depilaciju I premda jos nemam istaknut moj trudnicki trbuscic, ne bi htjela lezati na njemu. Kako to vi prakticirate kod kozmeticarke?
boysmama je napisao/la:što se ležanja na stolu tiče, depilacija se većinom odvija na boku ili podignuto ležanjem na leđima, ne mora se žena uopće okretati na trbuh...

Moja kozmetičarka se jednostavno prilagodila meni. Ja sam joj dizala noge na sve strane samo da ostanem u leđnom i bočnom položaju. Bila je super i noge mi je držala sama i bila brza.
Ali ponavljam ja nisam previše dlakava pa je i možda zato išlo brzo. :mrgreen

I eto nadam se da sam pomogla iako si već bila. I osjećaj se slobodno kozmetičarki reći/predložiti/pitati sve što te muči dok si joj na stolu. Morala bi ti udovoljiti. :mah
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Mihica » 05 svi 2011, 21:25

ja sam kozmetičarka i depilirala sam puno trudnica, sve je bilo ok
a kad sam ja bila trudna kolegica s posla je depilirala mene i nisam imala nikakvih problema
slobodno se depiliraj ;)
slika
slika
Mihica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la i_ja_sam_mama » 08 vel 2012, 12:58

A ja luda - meni neugodno kod kozmetičarke otići :oops:
Nisam po prirodi neka sramežljiva, ali nešto se ne mogu kod kozmetičarke natjerati, a valjalo bi...
Bikini zonu po sjećanju brijem :whew
slika
i_ja_sam_mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la marinela » 08 vel 2012, 13:14

tako zavidim svima vama koje možete depilacije obavit voskom... :(
ja uvijek sve brijala, i odlučila prošlo ljeto, tj pred ljeto, riješit problem voskom pa kad odem na more da ne moram brinut....
a kad ono... sreća da sam to obavila dovoljno unaprijed da vidim kako će proć, jer se 4 tjedna nisam skinula u kratke hlače
goru reakciju nisam u životu imala, na ništa.... koma
peklo, boljelo, svrbilo, bilo upaljeno... jednostavno više ne dopuštam vosku, ikakvom, da mi se približi
i da, to je bilo samo na potkoljenicama, kao bikini zonu ću kasnije ako sve bude ok.. .e pa srećom da ju nisam odmah....

dakle... .il cu uspjet britvicom sama, ili cu morat dragog uposlit
bolje mu je da bude pažljiv.... :lol
slika
marinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la i_ja_sam_mama » 09 vel 2012, 13:34

Imam prijateljicu koja ima problema sa voskom. Njoj pomaže šečerna pasta i to ona homemade. Ima negdje na netu recept za to.
slika
i_ja_sam_mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Liv Tyler » 10 vel 2012, 20:20

marinela možda kozmetičarka nije dovoljno iskusna. :dunno
Meni se tako znalo dogoditi, ali jaaako rijetko, kad bi mi uvalili neku školarku na praksi zbog gužve, mala se mora na nekome izučiti. :roll
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la petunia » 12 vel 2012, 16:43

Meni je jednom (srećom ne u trudnoći) kozmetičarka upotrijebila prevruć vosak za depilaciju prepona (!). Dva dana nisam mogla hodati, prestrašno je bilo, ljuštila se koža kasnije!!! Ali inaće se depiliram voskom, i nikad problema, samo glatka koža... :)
Nego, da se vratim na temu, za depilaciju u trudnoći, malo me strah bilo tijekom trudnoće ići kozmetićarki zbog mogućih bakterija koje se može eventualno skupiti, kad se radi bikini zona. Npr. klamidija se može prenijeti sa onim aparatićem za vosak, ako se ne pazi dovoljno na higijenu. Ili je to samo moja fobija? To doduše nije slućaj samo u trudnoći, al eto.
Naglasila bih da u biti nisam sigurna da je tako, ali me toga malo strah. Imate kakvu informaciju o tome?
L. 05.04.2010.
slika
petunia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marinela » 12 vel 2012, 17:45

Liv Tyler je napisao/la:marinela možda kozmetičarka nije dovoljno iskusna. :dunno

ma cijeli problem u nekoj alegrijskoj reakciji na vosak

e sad, znam ja da tih voskova ima različitih, al mi ne pada na pamet otkrivat koji mi smeta a koji ne
postoji žilet za noge, to mi nikad nije smetalo, čak i kad ne stavim na njih ništa nego ih samo onako na suho potegnem

a što se bikini zone tiće, dobila sam jedan jako praktičan pokon, aparat za brijanje... lijepo sve izbrije i nikakve iritacije kože, niti na sekundu
e pa mogu ja i malo češće ponavljat postupak od onih koje to odrade voskom, ali barem bez bolnih nuspojava
slika
marinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la i_ja_sam_mama » 12 vel 2012, 19:39

Jel itko probao posuditi muški aparat za brijanje tamo dolje?
slika
i_ja_sam_mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la marinela » 12 vel 2012, 19:48

h.. ne.. ali koliko drugačiji može bit od ženske varijante?

osim toga namjenjen je brijanju kože lica koja je isto tako elastična i ne baš zategnuta.. .tako da moje mišljenje je da ne bi trebalo bit problema

al kao što rekoh, imam žensku verziju.. .tako d ami nije nikad ni palo na pamet pokušat sa muškom :)
slika
marinela
Ovisna sam
Ovisna sam

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.