Hvala
ciklama24,
i ostalim curama sa svojim iskustvima, uglavnom su pozitivna i to mi je drago, dapače ohrabrujuće, da ću ipak doći u ruke ljudi kojima je stalo da se žena što manje pati pri porodu.
Da li taj spazmex uopće išta pomaže, ako je njegovo djelovanje opuštanje mišića, ne produžavamo li si tako porod, mislim zar to onda ne smanjuje učinkovitost trudova?
Što se pak tiče epiduralne, ne želim ju, osim ako ne završim na dripu, pa ne budem mogla izdržati te "ubrzane" neprirodne trudove.
A masaža međice, hm..da, neugodna je, vjerujem, ali ako može pomoći, neka je, jedino mi se nije svidjelo što je kolegica koja se nedavno gore porodila masirana bez ulja

, sad ili ga nisu imali ili trebamo svoje donijeti

, uglavnom nije rezana
Smiju li muževi biti s nama u predrađaoni dok nas udaraju trudovi, pretpostavljam da ne, jer nas je više rodilja, muškići ipak onda čekaju vani do krajnjeg..
Znači cure prvorotkinje, i kad budu trudovi na razmak 5 min još se patimo dosta sati do poroda?
Možete li mi reći kakva je praksa sada koje ste rodile, kada ste se tuširale nakon poroda, da li ste sve spakirane stvari nosile u rađaonu, kad je vizita? Kad bebaće odnose, koliko puta ih oni presvlače?