Sada je: 13 kol 2026, 23:11.

Defektolog????

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Defektolog????

PostPostao/la MAJA Skopje » 29 ožu 2011, 15:35

Ovako u nasoj skoli pre neko vreme najavili da dolazi defektolog. Jedna na nekolko skola u centru. E sad pozvala me uciteljica na razgovor i kaze nije mi jasno zasto je psiholog dala dokumente od Jovana za defektologa. Kaze dosao defektolog i ja je pitam a sta bi vi radili sa Jovanom pa kaze sedila na satu???? :shock . Jovan nema potrebe da bilo ko sedi sa njim na satu, jer dete prati najnormalno nastavu pise i radi zadatke. I uciteljica kaze kad bi ga sad ja trebala ocenit dala bi mu 5 iz svih predmeta. U drugom razredu ima jos dvoje djecice koje imaju potrebu od defektologa (neznam kakve su njihove poteskoce). I ona je pshologu skole rekla da mi nemamo potrebu od defektologa. Jer realno mi smo isli kod Tamare(defektolog) dok Jovan nije jos isao u skolu.Kad je Jovan krenuo u skolu Tamara je rekla da ona njemu vise nema sta da radi da je on postigao i uklopio se kako treba. Sta moze defektolog nama da koristi?????? Sutra sam na razgovor kod psihologa.
Znaci htela sam upitati dali neko od vas koji imate malo vecu decu ide kod defektologa i zasto?????
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Defektolog????

PostPostao/la flipper » 30 ožu 2011, 07:08

Mi nemamo defektologa u školi ali imamo privatno radi poremečaja pažnje.

Netreba sjediti na satu več imati svoj kabinet u koji bi joj dolazila djeca ( kojoj je to potrebno ) 1-2 puta tjedno a kod defektologa može dijete raditi na onome što mu ide teže iz nekog predmeta, nači način na koji če dijete najlakše savladati ( npr. matematika ).
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 30 ožu 2011, 09:23

Majo, ja mislim da su jovanove papire cisto pokupili zbog njegovih motorickih poteskoca. Ako dijete funkcionira bez poteskoca, ne vidim sto bi mu trebao defektolog. Da sam na tvom mjestu, ja bih ova pitanja koja si postavila nama, postavila psihologici. Dakle zasto ona misli da jovanu defektolog treba? Kako jovanu defektolog moze pomoci? Ako je to samo da oni umire dusu, mislim da se jovan takvih nagledao. Ako ima ideju sto tim tretmanom mozete poboljsati, ja bih ga odvela.
Marta jos uvijek radi s tamarom, odnosno radim ja doma s njom zbog deficita koncentracije, zbog poteskoca s vizuelnom percepcijom. Jos uvijek napredujemo, ali da nema tih poteskoca, ne bih ju mucila.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 30 ožu 2011, 12:40

CP nije samo motorički problem - tu je i problem koncentracije, vidne percepcije, senzorike, apstraktnog mišljenja ... Dokazano je da djeca sa CP-om imaju problema sa matematikom, a neka i sa snalaženjem u prostoru.
Ja osobno sam uvijek sretna ako netko hoće raditi s mojim djetetom,a da majka ima malo slobode :mrgreen ili da mi da naputke kako da s njim ja radim.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MAJA Skopje » 30 ožu 2011, 13:07

Nazalost gospodja pedagog danas nije bila na zakazanom sastanku otisla na otvaranje nove gimnazije. Eto toliko od naseg dogovora. Cekala cjeli saat i doslo vreme da pokupim djete. Uzas koja neodgovornost.
A bas sam se bila spremila sta sve da je pitam i sta mi treba kao pomoc. :roll
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 31 ožu 2011, 10:15

Bas tako nadice. Mi imamo bas sve spomenute poteskoce i bas radi toga nam je potreban defektolog. U st jos uvijek nisam nasla defektologa koji ce gurati naprijed, osim natase radas koja je logoped i privatnik. Kod nje sada idemo na konzultacije i po ideje.
Za jovana maja najbolje zna di su i sta mu treba.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.