Sada je: 27 kol 2026, 01:22.

staračke pjege na rukama

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

staračke pjege na rukama

PostPostao/la nadicab » 02 tra 2011, 17:54

Na tržištu ima nekoliko krema za izbjeljivanje staračkih pjega; nisu jeftine pa ako netko ima vlastita iskustva da dadne preporuku :mrgreen
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: staračke pjege na rukama

PostPostao/la Bubidea » 02 tra 2011, 17:58

ajme :roll
kakvo pitanje na forumu mib :roll
zar smo vec do tuda dosli? :lol

i meni su se na svakoj ruci pojavile dvije tri tockice, bas male tockice, ali to je to :ajme
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Arkana10 » 02 tra 2011, 21:02

provjeriti prolaktin kad se pojave staracke pege ;)
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la kimama1 » 02 tra 2011, 21:56

meni to nije ružno zbilja
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la nadicab » 02 tra 2011, 22:32

staračke pjege nemaju veze baš sa starošću, pojavljuju se nakon 30.-te godine kod osoba svijetle puti kao posljedica izlaganja suncu.
ja ih ne volim na rukama, na licu su mi baš kao simpa pjegice :mrgreen
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Madir » 02 tra 2011, 23:24

ja ih imam po licu i nisu mi ni najmanje simpa :mrgreen
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la Bubidea » 03 tra 2011, 03:21

nadicab je napisao/la:staračke pjege nemaju veze baš sa starošću, pojavljuju se nakon 30.-te godine kod osoba svijetle puti kao posljedica izlaganja suncu.
ja ih ne volim na rukama, na licu su mi baš kao simpa pjegice :mrgreen

nit sam svjetle puti, bas suprotno, nit se uopce izlazem suncu :dunno

a pjegice po licu sam dobila bas tako, iza tridesete, i jedva sam docekala da se pojave
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 03 tra 2011, 14:23

meni su u zadnjoj trudnoci pocele da se pojavljuju. :(
vjerovatno ima veze sa prolaktinom, ali i sa izarazito bijelom kozom, koju, pak, ne izlazem suncu.
kozmeticarka mi je rekla da je odlican sok od narandze.

nakon trudnoce, gotovo da su ruke iste kao i prije (doduse, treba sacekati jos koji mjesec, ipak nije puno proslo od porodjaja)
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la pulse » 03 tra 2011, 16:27

Ja te neću utješiti. Meni su se pojavile na licu, u prvoj trudnoći prije 5 godina. Od tada sam probala razne preparate, skupe, jeftine, prirodne.... ali vrlo malo rezultata su dali :/
pulse
atletičarka

PostPostao/la MALA2006 » 03 tra 2011, 21:48

Cure u A.Mallu I ostalim centrima imate one pultove na kojima se prodaje kozmetika na bazi soli mrtvog mora.
Oni imaju piling sa kojim sa ja skinula sve pigmentacijske mrlje, a moja mama staracke pjege sa ruku.
Rekle su cure koje prodaju da je izmedju ostalog odlican za vitiligo I da imaju dobre povratne info.
Ne skodi probati jer ako vam I ne pomogne odlican je pling sam po sebi, koza je fantasticna danima nakon njega.
Ja ga koristim jednom tjedno za lice, vrat, dekolte I prsa, a jednom mj za cijelo tijelo.
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la Arkana10 » 03 tra 2011, 21:55

ja cu opet reci proveri prolaktin. kada sredis prolaktin resices se pega.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la pulse » 04 tra 2011, 09:49

MALA2006 je napisao/la:Cure u A.Mallu I ostalim centrima imate one pultove na kojima se prodaje kozmetika na bazi soli mrtvog mora.
Oni imaju piling sa kojim sa ja skinula sve pigmentacijske mrlje, a moja mama staracke pjege sa ruku.

Pošto sam ja malo dalje, može li još malo detalja o ovim proizvodima? Pa ili da potražim ovuda ili na netu.
pulse
atletičarka

PostPostao/la nadicab » 10 tra 2011, 15:46

išla sam gledati to o prolaktinu
PROLAKTIN

Sinteza se odvija u prednjem režnju hipofize, a regulirana je hipotalamičkim peptidima (PIH, engl. "prolactin inhibiting hormone" i PRF, engl. "prolactin releasing factor").
Prolaktin je vrlo važan hormon u reprodukcijskom ciklusu čovjeka. Do danas je opisano više od 80 različitih fizioloških učinaka prolaktina. Djelovanje mu se uglavnom svodi na regulaciju stvaranja i sekrecije mlijeka u dojci za vrijeme laktacije, na regulaciju reprodukcijskog ciklusa kao i utjecaj na metabolizam fetusa i majke u trudnoće i tijekom perioda laktacije. Manje varijacije koncentracija mogu se zamijetiti i u zdravih žena tijekom dana, u stresnim situacijama, nakon pregleda dojki i ginekološkog pregleda. Prolazni porast koncentracija može se ustanoviti u menstrualnom ciklusu (oko ovulacije), ali nema kliničku važnost. Uzimanje lijekova, kao što su neka antidepresivna sredstva, antihistaminici, oralna kontracepcija i estrogeni, mogu biti uzrokom farmakološki izazvane hiperprolaktinemije.

REFERENTNE VRIJEDNOSTI:
Muškarci: 98 - 456 mIU/L
Žene: 27 - 637 mIU/L

POVIŠENO:
Visoke koncentracije prolaktina imaju inhibitornu ulogu na stvaranje steroida u jajniku te na stvaranje gonadotropnih hipofiznih hormona i njihovo izlučivanje u krvotok.

Povišena koncentracija prolaktina u serumu nalazi se u više od 40% svih amenoreja. Povišena koncentracija prolaktina u serumu može biti uzrokovana terapijom inhibitorima dopamina, hipotireozom, adenomom hipofize, a postoji i nasljedna hiperprolaktinemija.

Visoke koncentracije prolaktina mogu se naći i u bolestima bubrega i dojke.
U muškaraca hiperprolaktinemija dovodi do impotencije a i smanjenja libida u muškaraca i žena.

SNIŽENO:
Snižene vrijednosti prolaktina mogu se naći u karcinomu dojke, hipofunkciji štitnjače, šizofreniji, paranoidnim stanjima i drugim psihozama, u anoreksiji nervozi, depresiji, reumatoidnom artritisu i bulimiji.

mislim da mi doktorica neće dati uputnicu za vađenje toga ako joj velim da imam staračke pjege na rukama :conf
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la cinc-minc » 13 srp 2011, 13:23

pulse je napisao/la:
MALA2006 je napisao/la:Cure u A.Mallu I ostalim centrima imate one pultove na kojima se prodaje kozmetika na bazi soli mrtvog mora.

Pošto sam ja malo dalje, može li još malo detalja o ovim proizvodima? Pa ili da potražim ovuda ili na netu.

ovdje imaš hrpu te kozmetike, čini mi se da je sve bazirano na tim mineralima mrtvog mora pa si zaviri http://kozmetika.i-mall.hr/njega-tijela/
Valjda su curke mislile na to. Mislim da sam nešto slično vidjela i u DM.
cinc-minc
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.