evo malo i mojih iskustava..
ja sam rodila 18.7 bilo je pakleno vruče čak i u rodilištu ga nisam držala u jastuku jer se znojio jako..
izašli smo iz bolnice u bodiju kratki rukav i odjelcu gače sa stopalima i gore kao košuljica dugi rukav ali to nisam ni oblačila jer je bilo za izgoriti...
doma imamo klimu ali ga nisam nosila u dnevni di je klima dok je ona radila.. ujutro nije sunce u stanu pa je nismo ni palili a popodne sam ga držala u sobi koja je na sjever i otvorena vrata da se malo zrak izmješa..
odma je bio obučen samo u bodi kratki rukav i čarapice one male stopalice kad je spavao po danu pokrila bi ga lancunićem ili pelenom, a po noći bi spavao u bodiju dugi rukav i čarapice i pokriven sa tankim pamučnim prekrivačem..
u šetnju bi iša u bodiju kratki rukav i gače tanje pamučne ili oni kompletići kratke gaće i kratki rukav sve u jedno..
tek krajem 9 mj sam počela oblačiti tutice po noći i prerasta je skoro sve jer je već bio na broj 68 tada...
najkorisniji su mi bili prekrivači pamučni iz cartera (osh kosh) jer se mogu prati na 60 pa bi ga stavljali na to a bljuckao je i pokrivali i svašta stvarno se dobro iskoriste i bodiji to je sve što triba za takve vručine
ja sam dojilja i nisam mu davala vodu tj, probala sam ali nije htio...
uh nemogu se sititi više ničeg kao da je to bilo prije sto godina