Maleni ima 9 mjeseci, jako lijepo je prihvatio dohranu, imamo dva obroka dohrane. Kako je kod njega bio prisutan osip na moje konzumiranje mlijeka (srećom ne i fermentiranih proizvoda) moram smisliti što ćemo s večerom. Kako maleni doji, možda bi bilo najjednostavnije da mu dam neku kašicu žitnu na izdojenom mlijeku. Međutim, meni se u svoj sili obaveza s njih troje ovaj put ne da nikako stavljati izdajalicu u pogon, pogotovo što je u ovom dojenju nisam morala koristiti. Sojino adaptirano (Pregomin i slično) ne bi davala zbog nekih svojih brija o fitoestrogenima, pogotovo muškom djetetu. Ostaje mi zobeno, e sad nisam čula za adaptirani pripravak zobenog a zobena koja mogu kupiti su dorađivanog okusa dodavanjem kuhinjske soli i to me pomalo odbija od toga.
Znam da su velike šanse da se u drugoj godini života ova preosjetljivost izgubi, ali ja sam zadnjih par dana vratila mlijeko u svoju prehranu, čisto da vidim reakciju i javio se lagani osip, ne tako jako kao kad je bio jednomjesečna beba, ali se ipak vratio. Znači, ne bi išla s kašicama baziranima na adaptiranom kravljem.
Zanimaju mu vaši savjeti, iskustva i ideje za večernji obrok dohrane a da nije izdojeno mlijeko, da ne sadrži adaptirano kravlje, a ne bi niti sojino adaptirano
aaaaaaaaaaaaaaaa

, tako da je sreća što nije alergičan na mlijeko jer ja ne znam šta bi mu davala