Sada je: 09 kol 2026, 11:32.

Čišćenje navlake za madrac

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Čišćenje navlake za madrac

PostPostao/la Zwerka » 16 tra 2011, 12:16

Čime, kako i na koji način?? :ajme

Radi se o Priminom madracu, koji ima ljetno-zimsku antibakterijsku navlaku.
Madrac je 180 x 200 cm.
Ima zatvarač za skinuti, ali ne ide, s obzirom da je ispod navlake neka spužva zaljepljena za sam madrac.
Ako bi već i uspjela odljepit navlaku, u veš mašinu nema šanse da ju uguram.

Navlaka je bijele boje.
Ima tragova od zapišavanja najviše ( drago moje dijete :lol ), a i od naših ženskih mjesečnih krvoprolića ( :ajme ) ali se već i na krajevima dokle ne seže plahta, dobrano zaprljao.

Trljam ga sa toplom vodom, dodam neka sredstva, ali nije to to...
Spužvica mi uvijek bude napola suha jer se bojim da ga ne namočim previše, pa tko će ga onda osušit..

Kako vi to rješavate?
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

Re: Čišćenje navlake za madrac

PostPostao/la titirlica » 16 tra 2011, 12:39

hmmm zanimljivo , ja doduše nema fleke po svom madracu ni od ženskih ni od dječjih stvari :dunno D nikad nije spavao sa nama u krevetu a meni nikada ne procuri :dunno
perem navlaku od madraca dva puta godišnje , skinem ju i naguram u mašinu , moja je navlaka na cif i dimenzije je 200x200 , ako ti ne stane u mašinu , bojim se da ćeš morati na kemijsko nositi :dunno
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la srecica tara » 16 tra 2011, 12:48

Hmm, izazov pravi. A jesi razmisljala da pozoves nekog ko se bavi dubinskim ciscenjem :dunno
Meni bi jedino to u tom momentu palo na pamet, ako se vec nemoze skinit.
Mislim da ces tako sa spuzvicom napravit jos gore, i upravo ces postic suprotan ucinak da napravis jos gore mrlje.
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MalaSirena » 17 tra 2011, 08:15

titirlica je napisao/la:perem navlaku od madraca dva puta godišnje , skinem ju i naguram u mašinu , moja je navlaka na cif i dimenzije je 200x200 , ako ti ne stane u mašinu , bojim se da ćeš morati na kemijsko nositi :dunno

Ne mora nužno na kemijsko, može u čistionicu koja ima veliki stroj za pranje rublja pa se opere (tako mi radimo s jednom debelom dekom koja mi nije stala u mašinu).

Mi nemamo takvu zaštitnu navlaku koja je navučena na sam madrac, ali sam zato kupila i za naš i za mališin madrac navlaku koja se samo stavi na madrac i na kutovima se za madrac natakne gumom - lako se skida i lako pere i štiti madrac (mi smo imali slučajeve i krvarenja iz nosa, i povraćanja i pišanja - doduše, tada sam još i ispod te navlake imala gumu jer od mokraće ne bi mogla zaštititi), a ova čak nije bila niti skupa u IKEI (cca 100 kn za naš krevet i valjda 50-60 za mališin).
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la Sreca najveca » 18 tra 2011, 10:39

kupi štep deku istih dimenzija kao madrac. nju pereš bez problema u mašini.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la boysmama » 18 tra 2011, 11:06

zwerka, točno znam o čemu pričaš jer mi isto imamo takvu navlaku na madracu koja je na cif, ali se od ležanja toliko priljubila uz samu svužvu madraca da ju je gotovo nemoguće "oguliti" s njega :lol a spužva neka sva stupava, hrapava, nikako da otpusti tu navlaku...

ali, ja nadobudna, sam uspjela prije rođenja drugog klinca nju strgnuti s madraca, oprala ju na 60°C u mašini, izišla bijela ko sir, divna :proljece samo smo ju kasnije nogama navlačili na madrac satima :ajme ali uspjelo je :joy

ako ti se ipak ne da zezati s time, probaj malo ovlaš namočiti površinski te mrlje (da ti se ne smoči spužva puno) pa ih onda pošpricati sa onim sprejem za mrlje "via va" od bioshout-a... on se osuši u fini prah ko puder i onda se može temeljito usisati skupa sa prljavštinom iz mrlja...

evo ovaj:
slika
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la SunčicaVŽ » 18 tra 2011, 15:40

One tete s tv-a, odred za čistoću, su madrace čistile tako da bi posipale sodu bikarbonu - izvlači fleke i mirise :-)
A 01.03.2000. - Filozof
B 17.10.2003. - Mudirca
L 28.01.2009. - Princeza
SunčicaVŽ
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Zwerka » 19 tra 2011, 11:50

Zanimljivo...
Hvala vam!

U mašinu mi ne stane nikako, dubinskim čišćenjem se kod nas nitko ne bavi, a šta se tiće kemijskog čišćenja, u Priminom salonu su rekli da ne smije u kemijsku čistionu.
Samo, nije mi palo na pamet da ih pitam kako onda očistiti.

Ova ideja sa sodom bikarbonom mi je super, tako da ću probati tako. To mi je trenutno najjeftinija solucija :D .
Ako nee, idemo sa bio-shutom. :p

A kad smo već kod madraca, uh šta me ljuti..Uz to što se prlja, stvaraju se loptice po njemu..Vjerojatno od našeg vrtenja prilikom spavanja, povlače se te niti koje čine tu antibak.navlaku, pa se stvaraju tvrde poprilično velike loptice..I osjete se jako ispod plahte, pa ih režem škaricama... :loce
:baba

Baš sam potrefila s madracem, a i masno smo ga platili...

Idući će definitivno biti crne boje presvučen najlonom!!!! :rolf
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la plavooka12 » 28 tra 2011, 16:12

ja sam kupila u Modiani zaštitnu nepropusnu navlaku za krevet. Izgleda kao plahta na gumu, samo ju navučeš na madrac. Za jedan krevet je cijena oko 220 kn, ali zna biti i vrlo povoljnih u Lidlu, ako ih uspiješ ugrabiti ;)
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la boysmama » 28 tra 2011, 17:07

plavooka, a kakvog je materijala ta plahta? jeli plastična i da li se znojiš kad spavaš na njoj?

ja imam tu jednu plastičnu koja je obložena po gornjem sloju sa frotirom, ali svejedno je užas za spavati na njoj, zato pitam... kupila ju prije drugog poroda kao zaštitu od fleka od dojenja, ali sam brzo odustala... a sad će mi opet trebati ;)
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la adea » 30 tra 2011, 20:48

Moja je situacija identicna - velika navlaka (jedino se moze skinuti), tragovi (krugovi) zapisavanja (nema krvi), ne stane u ves masinu.

Ja sam to ovako rijesila. Skinula navlaku, stavila u kadu, napunila vodom i detergentom, gazila i gazila po navlaci (ukljucila i djecu - i njima je bilo fora), ponovila nekoliko puta, ostavila u kadi da se iscjedi koliko ide, osusila na suncu i vratila na krevet.

Bas sam bila ponosna na sebe.

Sve dok nisam uspjela izlizi salicu kave na njega. :ajme
adea
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Zwerka » 02 svi 2011, 12:17

Tvoj način je fakat interesantan, ali ovo :

adea je napisao/la:Sve dok nisam uspjela izlizi salicu kave na njega. :ajme

:lol :hahaha
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Trini » 03 svi 2011, 11:23

Probaj vidjeti jel ti ima tko u susjedstvu one famozne usisivace na paru. Moja mama ima, i sve se super ocisti s parom s tim. Doduse, mi nemamo fleka pa ne znam hoce li iste ostati ili otici, ali ce ti barem biti cisto.

Inace, step deke su zakon! Stavila sam deckima na krevet Svilanitove, lagane su kao perce, lako se skinu, operu na 60, osuse, ma milina.
Trini
sv. Monika

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.