Sada je: 12 kol 2026, 12:25.

VJEŽBAČI JURE DALJE U 2011.

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: VJEŽBAČI JURE DALJE U 2011.

PostPostao/la martina mama » 10 tra 2011, 23:16

Svi trubimo u istu trubu, a ti ni milimetra naprijed. Svojom brigom mozes samo pogorsati situaciju, koja zapravo uopce nije losa. Ti si jedina koja to ne vidi i valjda je vrijeme da malo preispitas svoju brigu.
Tvoje trazenje mana tvoje kceri prvo daje negativnu informaciju djetetu. Oni ti sve kuze i svojom brigom djetetu saljes negativnu poruku. To je jaaaako lose za njeno samopouzdanje.
Ako ne vjerujes, sjeti se svih situacija kad si znala da tvojim roditeljima smeta nesto sto ti radis drugacije nego sto su oni zamislili.
Kako si se osjecala? Je li ta njihova briga pomogla da to promijenis? Sad zamisli da su bili nezadovoljni zbog boje tvoje kose. Ne znam jesam li napravila dobru uaporedbu, ali uvijek se u odnosu na djecu moras pitati kako bih se ja osjecala na njihovom mjestu.
Nema veze sto ti kci ima godinu dana. Bas tada oni kuze samo te vibracije.
Da ne govorim sto radis sebi izludjujuci se brigom za njenu buducnost. Bit ce sve ok, kako god da bude. Jedino trebas prestati kopati po tome. Opusti se i sagledaj sve ono sto ti kci moze. Cak i ako ne bude sve za pet plus, nece se nista promijeniti ako ti prestanes zaliti zbog toga.
I ako mislis da te ne razumijem, ja sam na isti nacin gledala desnu ruku moje kceri. Mislim da u njenom danasnjem manjku samopouzdanja ima puno moje brige. Nisam joj dobro napravila.
Krenuli smo uzbrdo tek tada kad sam tu ruku pocela gledati kao savrsenu i diviti se svemu sto s njom moze.
Znam da nije lako, ali na kraju uopce nije vazno sto mi stvarno mozemo. Mozemo samo ono sto mi sami mislimo da mozemo. Daj svojoj kceri sansu da misli da moze i ona ce ti to vratiti na najljepsi moguci nacin.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 11 tra 2011, 11:32

Ma joj razumijem što mi svi govorite a ja se stalno pitam šta da radim s tom rukom kad nemam nikog stručnjaka da pitam pa onda stalno tu kukam.. Prođem preko vašim postova i vidim da ste recimo ispravljale što dijete puže sa jednom rukom skvčenim prstima a ja to tako gledam i neznam jeli smijem to pustit tako ili trebam nešto poduzet, kad sam zvala tu iz Splita gdje sam bila ona kaže da nemože mi napamet ništa reć da je moram dovest ako je to tako, a meni nije lako za sve što primjetim u Split.. brinem se jer me strah da što kasnije ne ispadne pa se onda nosit s time da sam mogla nešto poduzet a nisam ... Znam da ispadam nenormalna a joj e valjda neću više stvarno prolupat :(
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 11 tra 2011, 15:16

Znam da nije lako uputiti se u drugi grad, drzavu, ali ako mislis da postoji i najmanja sansa da zalis cijeli zivot, ovdje imas vise adresa na kojima ces sigurno dobiti pomoc. Iz mog iskustva, Split nije prva adresa. Ako nisi mirna, pravac, najblize zagreb. Znam da nije lako, nije ispred kuce, nije ni besplatno, ali nema tih novaca kojima se moze kupiti mir.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 11 tra 2011, 19:32

Da razmišljam o tome da kamčim uputnicu za Goljak ono majka-dijete 10 dana, neznam oće mi htjet dat ali ću pitat... Ipak bi mi to kontam bilo nabolje, dovoljno je vremena za vidit sve što ona može/nemože... Nije mi lako sada opet privatno i 10ak dana stat u Zg, nemam kod koga, moram i to plaćat, pa eto probat ću Goljak...Iskreno mislim da su ovo sve sitnice, i da s obzirom na malenu nalaz UZV šteta bi bilo to neispravit nego tek tako ostavit pa da ima neke posljedice bzvz eto radi toga dramim.. Teta u bolnici me više nenaručuje, u DBk je pravilno čim se ustane na noge uz namještaj šalju te doma.
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Djeni » 11 tra 2011, 20:36

Noemi draga, imas stan u Zgb preko udruge i Grada. Ako treba kontaktiraj me pa cu te preporucit.
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la noemi2010 » 11 tra 2011, 21:37

Djeni fala puno :) Nisam imala pojma za stan da imate... Budem vidila sa dr. sad na pregledu oće mi dat uputnicu ili da pođem privatno onda na vježbe sa malenom ako već imam kombinaciju za stan... Čujemo se...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 12 tra 2011, 00:25

Noemi, drzi se :hug. Bas mi je drago da si rjesila stan!
I javi se za druzenje ako cete dolaziti u zg :mase.

Slazem se s curama. Dok god ti sumnjas treba ici kod doktora i vidjeti da li imas razloga za to.
Ili ce izlijeciti dijete ili umiriti mamu, efekt je isti, jer kao sto martina mama pise, sve to oni osjecaju.

Mene je nas zadnji pregled kod fizijatra stvarno umirio i doslovno mi je rekao da se dijete izvuklo i da se sada jos jedino ja trebam opustiti. I stvarno jesam. Sad jos jedino olaniram posjet ortopedu :D :D
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la noemi2010 » 12 tra 2011, 10:15

19og sam na pregledu kod lokalnog fizijatra. Trazit ću uputnicu za Goljak ako mi nedaju onda ću se odlučit za varijantu privatno. Htjela bih otić kod nekog stvarno dobrog doktora, da li mislite da je Goljak ok izbor? AKo dodem u Zg, naravno da ću se javit neznam ionako što ću radit sama u Zg.. Javim se šta se izdogađalo.
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 12 tra 2011, 13:30

dr Žućko s Goljaka je stvarno dobar doktor :up
I zbilja, zapitaj se - koliko ti ljudi treba reći da je malena OK pa da ti to povjeruješ?
Nitko nije savršen - ako je kod nje samo taj palac - sredit će se korištenjem do škole. A ako ne, neće se baviti zlatarskim obrtom (tak su mene tješili za mog starijeg sina koji je ostao trapav i s lošom grafomotorikom- eno ga, svira sax, ide u MIOC, fotografira, programira, trenutno razbija glavu kako da pozove curu na spoj :mrgreen )
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Fantasy » 12 tra 2011, 14:53

Da, Žućko je super i on će sigurno znati procjeniti ozbiljnost situacije, ali on nije na odjelu Majka-dijete, tj. tu i tamo uleti na dežurstvo. Eventualno da odeš do njega privatno u polikliniku Helena, tamo je bio petkom. A vis a vis nespretnosti, ja neki dan otkrila kak sam nesposobna baciti štap psu, svaki put mi odleti u neželjenom smjeru, skoro sam si i dijete pogodila, a na kraju sam i jadnog psa uspjela potrefiti posred njuške i od onda se neće sa mnom igrati :oops: , kaj buš, neki su spretniji neki ko ja nespretniji, pa eto, nije smak svijeta.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 12 tra 2011, 21:56

Hvala drage moje, ma stvarno nebrinem zbog mogućih sitnica koje mogu kasnije se događat, eto ona ima taj palac, nije ga baš još osvijestila, općenitno je smotana s tom rukom, kad puže kvči prstiće na rukama naročito desnoj, i tako te detalje, stopalo desno ide prema unutra... i jako smo daleko od hodanja, nestabilna je strašno a sad će 13 mj. Neznam jeli to sve za brinu ili nije. Eto samo da mi netko na to da odgovor. Nećete vjerovat ali kad sam bila u Splitu kod ove fizio, nije kvrčila prstiće i imala je jako slabu zdjelicu to smo sad malo popravili, može se sama posjest u ženski sjed ono da kleči, nemože dugo klečat ali napravi par koraka tako pa padne na ruke, ali nije to mogla tada...ni posjest se a kamoli to...Što iskreno mislite o hodanju? Jeli to nešto što treba poticat ili kad se desi, desi se? Što se baš tog palca tiče on je vazda u šaci, i ide ga na da ga stavi u usta a on je u šaci, negdje sam susrela da to spominjete kao treba znat nać palac...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 12 tra 2011, 23:44

Hod nikako ne forsirati. Za vas je dobro da sto duze puzite, klecite, dizete se na noge. Hod ce doci. Ne zuri.
Za tvoju utjehu, i mi imamo skoro 13 mjeseci i jos ne hodamo. Gusta na nogama, pusta se i stoji svaki dan sve duze, ali kad treba pravocrtno, spusti se i otpuzi ili na krace relacije hoda uz pridrzavanje jednom rukom.
Te stvari koje se sad javljaju, a prije nisu su posljedica vertikalizacije. Tesko joj je pa kompenzira sitne nedostatke iz ranijih faza. Vrlo je vjerojatno da ce sve to isceznuti.
I da, ja stvarno mislim da ne trebate daljnju pomoc. Ti trebas, ali mala ce se izvuci i bez daljnjih putesestvija. Samo zbog toga ti kazem da idete traziti pomoc. Zapravo mislim da pomoc treba jedino tebi. Zato se udri dva tri puta nogom u guzicu i gustaj sta niste u banani.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 12 tra 2011, 23:50

I ako ne virujes nama samo mamama, ovdje je i roka koja nije samo mama. Iz svega sto je pisala zakljucujem da se radi o pametnoj i savjesnoj zeni. Pa kad ona kaze da se ne brines, zasto trazis dlaku u jajetu. Na ovoj je temi bilo i suza i smija, ali ti si definitivno unijela novi moment u raspravu. Ja sam vec poprilicno daleko od ove teme, ali svaki dan svratim da vidim sto te danas muci. Moram priznati da si lipo tvrdoglava. Zato, pravac zagreb da se vise umiris.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 13 tra 2011, 09:40

Hvala Martina mama, probat ću sredit Goljak, ako mi budu htjeli dat, naglasit ću im da sam u stalnoj brizi i da bih htjela čut jedno mišljenje doktora koji se bavi bas s djecom... Ajme e uzela sam čitat knjigu jednu da si malo vratim samopozdanje u život, sva sam zgrčena iako manje nego prije, možete mislit kakva sam bila, teško je valjda (barem meni) nosit se sam s djetetom i njegovim zdravljem kad vas nitko doma barem malo ne pogura nekad... valjda od silnog straha da je sve na meni ovako sam malo postala šizika :) ma proć će i ovo, hvala što me slušate, puno puno!!!!!
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 18 tra 2011, 15:49

Imam pitanje? Ako netko zna?

Danas sam uzela uputnicu za fizijatra tu kod nas. Dr. pedijatrica mi je rekla kao šta će meni Goljak (preko telefona)zašto to sad tražim ovo ono, ja sam rekla malena mi kvrči prste, stavlja ga u šaku i tako neke stvari koje su još ostale i htjela bih se posavjetovat sa stručnjacima na Goljaku, a ona meni kao to meni treba odobrit HZZO ovo ono, laganini me skinula ajde ti kod ovog fizijatra. Ja sad neznam na što imam pravo i na koji načim mogu razgovarat?
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IRENA » 18 tra 2011, 15:58

Noemi , na uputnicu se ( u pravilu) ne piše ustanova ( npr Goljak) već djelatnost - dj. fizijatrija - pregled. Tako da na tu " crvenu) uputnicu možeš ići u bilo koju ugovornu ustanovu koja sa HZZOom ima ugovorenu tu djelatnost. Jedino što nemaš pravo na putni nalog za dalju ustanovu ako već postoji bliža( ugovorena) tvom mjestu stanovanja.
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 18 tra 2011, 16:15

ili nazovi Goljak da ih pitaš što treba za program majka-dijete
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Fantasy » 18 tra 2011, 16:57

Da, najbolje da nazoveš na Goljak na odjel, ali istina je da ćeš najprije morati proći komisiju (a na nju te šalje tvoja ped.) na HZZO da ti odobre Goljak.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tanja77 » 18 tra 2011, 17:08

Za Goljak po programu majka-dijete treba ti prvo preporuka fizijatra pa na temelju toga ti pedijatrica piše Uputnicu za liječničko povjerenstvo koje moraš odnjeti na HZZO da ti ga odobre. U međuvremenu bih trebala dobiti i termin gore jer ti odobrena Uputnica traje samo mjesec dana. Uz to ti treba i obična crvena uputnica za bolničko liječenje za dijete i za tebe. Nažalost bez tog odobrenja i svih potrebnih papira ne primaju te pa čak i vraćaju nazad ako i imaš termin a nemaš sve potrebne dokumente. Moja preporuka je da zamoliš tu lokalnu fizijatricu da ti napiše preporuku pa s njom možeš dalje inače bez preporuke nijedan pedijatar ti neće sam pisati tu Uputnicu (osim ako on procjeni da je prijeko potrebno) jer naravno to dosta košta državu. Ja sam jednom dobila račun potrošenih troškova i bilo skoro oko 2000 tisuće kuna za mene i malog, smještaj, hrana i edukacija što nije baš ni mala cifra pa se oni bez preporuke baš teško odlučuju na to.
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 18 tra 2011, 17:34

Da kontam sad, uglavnom kad sam nedavno bila zvala Goljak da pitam što im treba od papira, žena mi je koja se javila rekla da imam zakonsko pravo na drugo mišljenje i da im pošaljem papire sa uputnicom i dodem e sad kako sam to nekako odgađala nisam se više ni raspitivala, ma da mi je dobit barem da odem gore do doktora da se posavjetujem nemoram ni ostat 10 dana... Sutra ujutro ću pitat fizijatricu da jednostavno želim čut još jedno mišljenje, a i dr. Kovač kod Sabola mi je rekla obavezno EEG prije cjepljenja sa 1 god dana...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Djeni » 18 tra 2011, 22:08

Tanja je u pravu. Kad sam isla u Kalos preporuku mi je trebala napisati fizijatrica. Onda u pedijatrice da ona napise i nosis na komisiju. Sto se nase komisije tice ne znam da su nekom digli to pravo. Djecu uvijek puštaju. Ako bude kakvih problema javi se (sto se tice HZZO-a)
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la noemi2010 » 18 tra 2011, 23:31

Sutra sam ujutro u dr. Ranke, Djeni javim jesam uspjela dobit preporuku, stvarno se nadam da će mi dat.. javim popodne...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 19 tra 2011, 13:06

Doktorica je ovaj put malo bolje pogledala malenu i kao vidila je da nema pinceti razvijen ni kliješta hvat, vidila je da ima oba palca u šakicama, i da je nestabila, ne čuči nego odma trosne na guzicu i to sam joj rekla da rotacije sa trbuha na leđa pokušava ono da spusti ruku uz tijelo pa se ide prebacit. Dala mi je mišljenje da još jedan doktor pogleda dijete i još mi treba valjda uputnica od pedice, danas popodne je zovem da to uzmem i onda ću sve faksirat na Goljak, e kako to sad ide jeli se čeka jako dugo?
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fantasy » 19 tra 2011, 16:50

Noemi, sve ovisi, ali recimo nas su prvi put zvali dosta brzo, uglavnom u roku od mjesec dana smo već išle gore. Jer te stave na neku listu čekanja, a ako netko odustane onda upadaš, uvijek ljudi odustaju ili zbog bolesti ili drugih stvari. I mi smo čekali da nas nazovu pa tek onda išle na komisiju zbog rokova. Sretno, super da ti je htjela dati preporuku! Samo te moram upozoriti da je na odjelu bila dr. Sunarić, koja je malo prepovršna ako mene pitaš i njoj je recimo kod moje male sve bilo super, a očito baš i nije takp. Imam dojam da ne želi plašiti roditelje, pa baš i ne veli kako stvari stoje, ali ti inzistiraj pa ćeš vidjeti. kak se tebi čini, ona je još uvijek gore, jelda?
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 19 tra 2011, 18:01

Fakat nemam pojma, javila mi se neka sestra (valjda) i kao da pošaljem da će me dr. kontaktirat e sad na koga je mislila nije rekla ime.. samo znam da je ženskog roda... Ma da ja isto mislim kad su manja odstupanja da onda ne drame toliko pojedini doktori, dok naravno ima i onih ful realnih koji na sve skrenu pozornost. Danas je ova kad sam ja počela nabrajat ono skrenula pozornost i vidila je sve to, čak sad nema ni pincetni prema njoj i vidila je da malena kad pokusava hodat i to tako zgrči prste a palac zalijepljen za unutrasnost šakice... desno stopalo prema unutra.. auff samo da odem gore, a mozda ni nevjezbam dovoljno pa je i u tome problem ko zna..
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tanja77 » 21 tra 2011, 17:04

Ni mi nismo čekali dugo, zvali su nas za dvadesetak dana. Jedino što su nas zvali kasnije popodne možemo li doći odmah sutra što nam je ipak bilo malo prebrzo za spremit stvari i organizirat put ali smo došli dan kasnije odmah ujutro pa nismo gubili vježbe.
Je Fantasy doktorica Sunarić je još tamo, vidiš meni nikad nije govorila da je sve super, osim za socijalni kontakt. Uvijek je bilo ruka slaba, čak je prognozirala da neće nikad ni propuzat četveronoške zbog te ruke što na kraju nije bila istina. Pregled joj je malo manje detaljan a pogotovo nalaz u kojem ništa ne napiše ali za Noemi je važnije da dobije savjete od terapeuta što raditi s malenom da joj se isprave ti sitni nedostaci nego šta doktorica zbori.
Mi smo bili danas kod neuropedijatrice da nam očita nalaz EEG, nije nešto pretjerano zabrinuta, moramo ga ponoviti za 3, 4 mjeseca a za sada nam neće davati nikakvu terapiju.
Pozdrav svim ostalima!
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 21 tra 2011, 21:55

Znači nehvalite baš tu dr. Sunarić? Ma joj e valjda će nam bit ok, toliko tih detalja ima, mislim ja ću joj na sve skrenut pozornost, malo mi je čudno kad malena zaspe jako čvrsto stisne šakice, baš mi sad MM govori kako ih je stegla nemogu ih otvorit... sa palcima unutra naravno... ali nekad sam pročitala da u snu mozak ne bilježi pokrete jel da?
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fantasy » 22 tra 2011, 15:05

Tanja je u pravu, bitno je ono što ćeš naučiti od terapeuta, tamo imaš svaki dan i radnu i fizikalnu terapiju, tako da ćeš sa njima porazgovarati o svemu što te muči- i dobiti korisne savjete za dalje. A ako baš hoćeš i mišljenje liječnika, možda da se privatno naručiš kod dr. Žućka u Poliklinici Helena kad saznaš termin na Goljaku. Kod njih je radio petkom, valjda je još uvijek tako. Od njega možeš stvarno sve saznati i on će ti sigurno reći koliko je to kod malene zabrinjavajuće.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 22 tra 2011, 18:40

Ma da najbitniji je terapeut, ajme e valjda će me sreća pratit pa da dobijem nekog dobrog terapeuta... Nešto sigurno radim krivo kad još uvijek nismo uspjeli popravit palac, ali dobro, vidit ćemo tamo.. rotacije radim sad opet jer čim prestanem dijete se zaboravi rotirat i ide preko ruke, ma stvarno nevjerojatno... opet asimetrija, posjeda se samo na lijevu stranu i radi sa desnom, sad je opet posjednem na desnu i malo sa lijevom da radi, ma ima dosta tih ''sitnica''... ali eto nadam se samo da će mi HZZO odobrit da idem, to moram sve još u Utorak ić rješavat. Stvar je u tome, što su mi rekli oni na Goljaku da čim ispadne slobodan termin, netko otkaze da upadam, a valjda ću tako zurno uspjet imat avion...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 24 tra 2011, 08:03

Drage mame Sretan vam Uskrs!!! :kiss
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži