anlan - užina revital ide otprilike ovako. nariba se dvije mrkve i dvije jabuke, pola šalice pšeničnih klica, malo nasjeckanog peršina, sok jednog limuna, i po 2/3 šalice zobenih pahuljica i nasjeckanih badema koji se lagano tostiraju. začini se sa dvije žlice maslinovog ulja, malo soli i vanilije u prahu.
supermama - ja nikako da odem na neku radionicu u harmoniju, nadam se da ću uspjet kad rješim neke stvari na poslu ostavit više vremena i za takve stvari. ja općenito očekujem da moj život krene novim smjerom za nekih mjesec dana kad završim jedan projekt
što se tiče koncepta - mi nismo makrobiotičari, ali ja već neko vrijeme koristim blagodati makrobiotičke kuhinje u pogledu energije za rad i koncentraciju. jednostavno ne mogu jest nešto bezveze svaki dan jer ne mogu radit, ne mogu se koncentrirat i sl. moj stav je da svakako jedemo previše mesa i mesnih prerađevina i općenito rafiniranih namirnica i to je ono što nastojim izbacit iz obroka već jako jako dugo (sad sam to zapravo prilično i uspjela), a ubacit što više žitarica, što više povrća i sl., a kako je meni makrobiotika prefina, a i mm voli onda ja sad tako pomalo uvodim neka nova načela. sa raznim žitaricamam sam se upoznala kad smo kretali s dohranom s M i to nam je bio dobar poticaj da općenito jedemo zdravije jer je meni bitno da ono što on uzme s našeg tanjura bude i njemu dobro i hranjivo i da kroz nas on usvoji cijeloživotne zdrave navike prehrane. ja kad vidim da on uzima kuhano povrće iz zdjele i jede rukicama i viče njam njam, meni je srce u nebesima. osim toga, ja uživam kuhajući, posebno kad sam pod stresom - to me jako opušta pa imam volje za to i onda volim kombinirat i isprobavat. učim malo po malo i tako mi odgovara, jer mi ne bi pasalo da odmah kompletno izbacimo meso i sl, nismo spremni za to. ali smo ga jako smanjili.
evo mi dana imamo svi lunchpakete (mm i ja i svekiji)- salata angelica

kad dođem doma vjerojatno ću napravit domaće krpice sa zeljem - dakle kažem mi nismo makrobiotičari, pa korisitmo i jaja i mliječne proizvode, ali volimo makrobiotiku i najbolje se upoznam tako što čitam kako nešto drugi prave i kombiniraju a da ne kažem da mi je to i dodatni poticaj za dalje, zato je moni ovaj topic super
sutra sam mislila one trokutiće s rižom da i to probamo.