Sada je: 27 srp 2026, 17:20.

Gastritis i upala bubrega u trudnoći

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Gastritis i upala bubrega u trudnoći

PostPostao/la ruzica18 » 28 srp 2010, 10:21

Sa 9 godina sam operirala slijepo crijevo, a sa skoro 11 žučne kamence. Moram zaista paziti što, kako i kada jedem premda je to nekad teško. Sa 18 tjedana sam prokrvarila i ustanovljeno je da imam upalu bubrega, ali ne smijem dobiti nikakve antibijotike, jer imam preslab želudac. Pijem puno tekućine i čaja, ali kad me primi teško je za izdržat, nadam se da će proći. Ima li tko kakva iskustva sa time?Kakva je Vaša prehrana trudnice, koje imate gastritis? :mah
ruzica18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Gastritis i upala bubrega u trudnoći

PostPostao/la carmen29 » 09 pro 2010, 00:53

prva trudnoća ,,tj u 7 mjecetu trudnoće sam završila u bolnici zbog visoke temperature 39-40,,i ustanovljeno mi je da imam upalu bubrega ,,provela sam 7 dana u bolnici pod ceporexsom,,oprosti ak sam krivo napisala :ajme ali sam normalno pila antibiotik ,,i svaki drugi dan isla na ultrazvuk,,hvala bogu sad je sve super i imam kćer od 12 god ..nadam se da ce i s tobom i bebom biti sve ok :dada
tko čeka taj i dočeka:)
carmen29
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 09 pro 2010, 09:51

Upala bubrega nije za igranje, pogotovo u trudnoći.
Neće proći sama od sebe.
Možda se radi o kamencima, jer ne znam tko bi te pustio
bez terapije da liječiš upalu tekućinom :dunno
A antibiotike možeš dobivati i na druge načine, ako imaš
slab/oštećen želudac.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la ruzica18 » 09 pro 2010, 11:20

Prošlo je!Još imamo 7 dana do poroda...
ruzica18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la carmen29 » 11 pro 2010, 00:15

:D savršeno ,bas mi je drago da je sve ok ,,drzim figice da sve prode ok ;) :luv
Zadnja izmjena: carmen29; 11 pro 2010, 20:42; ukupno mijenjano 1 put/a.
carmen29
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ruzica18 » 11 pro 2010, 16:35

Hvala nadam se da bude.
ruzica18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la carmen29 » 11 pro 2010, 17:49

ne brini bude :)
carmen29
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la anjadk » 29 tra 2011, 12:09

Drage moje ,ne znam jeli ko imao slicne probleme ,ali ja cu da poludim od brige.Trudna sam 12+3 i imam ogromne probleme...
moj problem je poceo prosle godine ,prvo sam imala uvecane papile na jeziku ,maksilofacijalni hirurg rekao proce samo od sebe ili sisati ih.Mene je to proslo .Osjetila sam sa lijeve strane grla kao da mi nesto smeta kao strano tijelo.Orl kaze sve uredu .Pocinju mi zgaravice svakodnevne u grlu i prsima skoro pa nikada u zelucu.Krajem godine pila sam vodu iz neke banje i za taj period nisam imala zgaravicu i ti se problemi sanirali ,jedino mi grlo bilo isuseno od sumpora.Ostala sam trudna ,inace imam 33 godine i ovo mi je prva trudnoca .Tu vodu sam prestala piti zgaravice i bolovi u prsima se ponovo javili samo ovih dana intenzivniji.Ne znam da li je od toga ...Bila kod gastroenterologa kaze strpi se dok se ne porodis .Moji simptomi su :-bol u prsima ,sada kad pojedem nesto kroz jednjak hrana tesko prolazi ,bas me strah,desavalo mi se i ranije ponekad ali proslo sad vec 7 dana tako .Imam osjecaj od kad se zgara vratila
-zgaravica toplina u grlu i prsima sada ponekad u zelucu ,
- zasada imam apetit,
- ne gubim na kilazi,
- ne povracam,krvna sllika uredu
- stolica do sada bila uredna ,od kad pijem zeljezo malo potamnila ...
Da li ja smijem ikakve pretrage raditi posto sam trudna ?Ne znam kako cu izdrzati do kraja tek sam 13 tjedan.Ocajna sam ne znam sta da radim.Muz me nerazumije...molim vas za komentare ili neki savjet ,vjerovatno cu do gasto ponovo ali...samo razmisljam o tome .Prije godinu dana sam skoro 1 godinu bila na demetrinu imala sam dosta problema ,stresa ...imala sam 2x heliko bakteriju
anjadk
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ruzica18 » 29 tra 2011, 13:14

Hej draga i meni ti i sad kao da prođe knedla kroz grlo, jer imam sužen jednjak, a o žgaravici da ne pričam. Meni je pomogao jedan lijek koji sam sama radila i zaista djeluje. Nemoj se živcirati, a meni nekad zna kao da mi kroz grlo idu knedle sa iglama.
ruzica18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Jullishka » 29 tra 2011, 13:46

anjadk,mozes da ides na UZv abdomena, i da se vidi unutra dali je sve u redu sa zuci,jetrom, bubrezima...
ja sam to radila pre tri nedelje,isla i kod hirurga, interniste,da se iskljuci sve.
probaj sa laksom hranom (ja sam iskljucivo na variva), caj koji vec smes,ja pijem mentu. ali pijem i ranisan (ranital) kad postane strasno za bol (ne znam u toj nedelji trudnoce,pitaj ginekologa). a imas i gelusil lac za zeludacne kiseline, koji sme u trudnoci. svakako,prvo konsultacija sa ginekologom.
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la anjadk » 30 tra 2011, 13:15

Hvala Vam drage moje ...pijem caj od korijena bijelog sljeza pa se nadam da ce se situacija malo popraviti...;-)jescu vise kuhano ,inace jedem dosta suhu hranu ,naposlu uglavnom sjedim,dosta stresa ,pa mozda i to ima uticaja ...;-)
anjadk
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju.