Sada je: 06 kol 2026, 23:31.

hladan krompir

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

hladan krompir

PostPostao/la Jullishka » 01 svi 2011, 11:56

znaci, skuvan juce, i nepojeden. to se moze jesti bez podgrejavanja, jel tako? ne sme da se greje koliko znam,ali sme hladan da se jede :conf
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

Re: hladan krompir

PostPostao/la Lena » 01 svi 2011, 12:00

najnormalnije. pa krumpir salata je hladan krumpir, skuhani.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MAJA Skopje » 01 svi 2011, 14:24

Ja koliko znam krompir ne valja da se jede drugog dana. I mi ako ga ne pojedemo istog dana bacimo ga. :|
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la thalia » 01 svi 2011, 14:49

ma može se jesti, samo ne podgrijavati.
i u francuskkoj je krumpir pa se jede normalno.

julls, napravi ili krumpir salatu ili onu s majonezom, vrhnjem, mladim lukom i rotkvicama.
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la olja » 01 svi 2011, 22:49

ili napravis njoke :kima
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Adorabla » 02 svi 2011, 09:44

tocno, ne bi se smio podgrijavati nakon sto je odstajao jer se razvija neka bakterija. Medjutim ako se i podgrije nakon sto je napravljen nece mu nista biti (tipa njoke ili musaka ili tako). I da francusku svi jedemo nekoliko dana pa nam nista zasada nije bilo. Tako da ja mislim da je to s krumpirom nekakva bezveze fama :mrgreen
Adorabla
Medena

PostPostao/la latica » 02 svi 2011, 15:17

eto moram se samo nadovezat na adorablu - stalno čujem kako se ne smije krumpir podgrijavat i uglavnom se toga držimo zadnjih godina (a zapravo ga jako rijetko i jedemo u zadnje vrijeme), ali ljudi moji kad se ja sjetim koliko puta sam u životu jela podgrijani krumpir - u varivu, nekom kao gulašu i sl, naravno i s blitvom i uglavnom svakako, a nikad nam ništa nije bilo, malo se nekad zapitam - čemu ta bojazan od podgrijanog krumpira? uostalom, i kad se prave njoki i kroketi, on se ohladi pa se opet grije kasnije kad se kuha/prži? eto, razmišljanje samo, ne ohrabrujem nikoga da jede podgrijani krompir :mrgreen
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la holy » 02 svi 2011, 15:21

Zivjela sam u par razlicitih zemalja i svi jedu skuvan krumpir star 1-2 dana pa zagrijan i ne postoji nikakva prica o tome da je otrovan ili stetan. JEdini problem je u tome da vazi pravilo da je neukusan cak bljutav osobito ukoliko se radi o krumpiru koji nije bio skuvan u ljusci .. Ovo je jedna od onih old wives tales..
slika
holy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.