Sada je: 28 srp 2026, 18:49.

da li trebam prestati s dojenjem

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

da li trebam prestati s dojenjem

PostPostao/la SEBASTIJANOVA MAMA » 04 svi 2011, 14:20

Zdravo! Imam jedno pitanje koje me mući posljednjih dana. Majka sam dječaka starog 21 mj. koji još uvijek sisa. Prije mjesec dana napipala sam kvržicu na desnoj dojci zbog koje sam se prepala i potražila pomoć svog ginekologa. Prije samog pregleda dojke na saznanje da još uvijek dojim je rekao da je to čista glupost i da je moj malac prevelik za dojenje te da ja njemu u ovoj dobi dojenjem ne dajem ništa, zapravo da mu štetim na psihičkoj bazi. Pri pregledu same dojke ultrazvukom ustanovio je da je sve u redu osim što mi otvrdnjuju neke žljezde i zbog toga mi se te kvržice ponekad osjećaju, te da će otvrdnuti još više i postati bolnei da je potrebno prestati s dojenjem. Sva u šoku izašla iz ordinacije u suzama došla doma (jer kako sad malome objasniti da cica nije dobra). Ali iz zdrastvenih razloga ja sam mukomučno odlučila na taj korak i nisam dala cicu malome 24 sata ,kad bi se te noći probudila mokra, naljev mlijeka je bio velik, a grudi bolne. Ujutro sam potražila savjet pedijatra, jer sam se pobojala upale ili mastitisa, a on mi je rekao da veće gluposti nije čuo i da je skroz normalno da žljezde otvrdnjuju te da nek nastavim s dojenjem ako to želim, i da nije istina da time štetim svome djetetu te da nije on prevelik za sisanje.... kaj da ja sad radim i tko je u pravu????? da li mogu nastavit s dojenjem??? :(
SEBASTIJANOVA MAMA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: da li trebam prestati s dojenjem

PostPostao/la rusulica » 04 svi 2011, 14:28

ja bih nastavila najnormalnije. Dojiš dok je god to tebi i djetetu ugodno. Inače ja sam Lauru dojila dvije ipo godine (ona bi i još da mene to nije počelo opterećivati) i čitavo vrijeme sam osjećala povećane i tvrde žlijeze i to veliki broj njih. To me nije smetalo
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la nevenera » 04 svi 2011, 14:32

ja na tvom mjestu ne bih prestala dojiti. nije prevelik uopće, samo naprijed
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mrcinela » 04 svi 2011, 14:41

ja ću samo reći BRAVO ZA DOJENJE :D
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la SEBASTIJANOVA MAMA » 04 svi 2011, 18:15

rusulica, veliš da si osjećala tvrde žlijezde, ali da li su one postale bolne, jer meni je ginekolog rekao ako ne prestanem s dojenjem da će one postati bolne i moguće su komplikacije....
SEBASTIJANOVA MAMA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Stefanova_mama » 04 svi 2011, 19:00

Ja bih na tvom mestu potrazila drugo misljenje nekog malo boljeg, iskusnijeg ginekologa, koji bi iskljucio mogucnost nekog oboljenja. Jer njegov stav o dojenju mi izgleda nepotrebno rigidan i osudjujuci, a s obzirom da nikad nije dojio sve sto je izrekao je cista teorija i nagadjanje.

Sto se tice starosti za dojenje, niste prestari i ako je sve u redu i zdrava si, mozete dalje veselo nastaviti dogod vam oboma pase.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la samma » 04 svi 2011, 19:07

draga moja budi sretna što još možeš dojit svoje još malo bebče, zato samo nastavi :srca
slikaslika
samma
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 05 svi 2011, 10:09

SEBASTIJANOVA MAMA je napisao/la:rusulica, veliš da si osjećala tvrde žlijezde, ali da li su one postale bolne, jer meni je ginekolog rekao ako ne prestanem s dojenjem da će one postati bolne i moguće su komplikacije....

ne, ništa više bolne nego što su bile u početku dojenja (čak naprotiv). sada godinu ipo nakon prestanka dojenja opet su omekšale
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la SEBASTIJANOVA MAMA » 05 svi 2011, 12:04

hvala vam, sad mi je puno lakše i nastavljamo s dojenjem, doktor je stara škola, i mislim da pretjeruje i da nismo prestari za dojenje koje nas oboje čini sretnima, a i kak veli pedijatar otvrdnjivanje je skroz normalno tak da nebude došlo do komplikacija, nadam se :conf
SEBASTIJANOVA MAMA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la SunčicaVŽ » 06 svi 2011, 08:29

Meni su se kvrgice s dojenjem omekšale - tako da njegova teorija ne drži vodu. Evo, curku dojim sad već 2 god i 3 mjeseca :ajme naslušala sam se takvih glupih savjeta i komentara, ali se ne obazirem na to. Dok god vidim da malenoj treba cica - sad je to desert, utjeha i slično, nije hrana, dobit će...a ljudi nek se čude, ja znam što znači moje mlijeko za nju i to je to :kima
A 01.03.2000. - Filozof
B 17.10.2003. - Mudirca
L 28.01.2009. - Princeza
SunčicaVŽ
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 06 svi 2011, 16:59

SEBASTIJANOVA MAMA, samo ti nastavi dojiti i budi sretna što možeš.Moja najveća bol je što nisam imala mlijeka pa nisam mogla dojiti svoju Gabrijelu.Svaki put kada bi me netko pitao dali malena doji ja bih se rasplakala.Osjećala sam se kao manje majka nego one koje imaju mlijeka.Zato draga moja samo uživaj u tim trenucima sa svojim bebačem. :mah
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diami » 07 svi 2011, 21:36

Tvoj ginekolog kao moja ginica - kad sam došla opet trudna na prvu kontrolu, K je imao malo više od godinu i pol, objasnila mi da se hitno "skine s toga" jer to samo njemu stvara komplekse... Još uvijek dojimo, trenutno u tandemu - on ne popušta i ne pali ono "ti si velik, tebi to ne treba", a ja vidim da mu trenutno itekako treba...

Ako želiš nastavi, a ako stvarno budeš imala kakvih problema - potraži kakvog prodojećeg doktora za savjet, možda će i prije znati o čemu je riječ i koji je mogući problem...
Diami
ne stignem sanjati

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.