Sada je: 27 kol 2026, 13:00.

Laringitis i družina... :(

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Laringitis i družina... :(

PostPostao/la † Sanika » 09 svi 2011, 09:51

Maksim je u četvrtak popodne zakurio, do 38, uglavnom oko 37,7.
Drugo ništa.

U petak isto.

U subotu je uz to počeo laringitično kašljati (kao lavež psa) pa smo otišli na Rebro. Leukociti 5, CRP 13, sedimentacija 30 - sve ostalo u granicama normale.
Za kašalj je dobio onaj Dexametazon u injekciji, a iako je krvna slika pokazivala virus, doc je zbog izrazitog kašlja u strahu da negdje ne čuči kakav infekt, dao, opet u injekciji, antibiotik. Neki Lidocef.

Drugi dan je bio kao nov, bez povišene temp., samo je malo suho kašljao. Na Rebru na kontroli doc je kako je bilo i dogovoreno, umjesto injekcije, kao nastavak terapije dala Zinnat 6 dana.

Danas ujutro opet temp oko 37,7, curi prozirno iz nosa, kašlje suho ... za niš je.
Doc kaže da čekamo do sutra jer je to po njoj viroza, ako i ima kakav infekt, pokriven je ... :dunno

Ja sam luda. Nemrem visš s tim njegovim nisi-jesi temperaturama, boleštinama itd.

Imate li kakav savjet? Dva doktora su mu slušala pluća, sve je bilo ok.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

Re: Laringitis i družina... :(

PostPostao/la Hajdi » 09 svi 2011, 10:28

nemam savjet ... moguće da je laringitis izazvan virusom .... popijte atb do kraja
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Miki » 09 svi 2011, 11:25

jeste provjerili uši? nama se dogodilo da je doktorica slušala pluća (i dijagnosticirala bronhitis), pratila grlo, a N.-e se viroza zakomplicirala u upalu uha :ajme i razbuktala jer joj ama baš nitko u 5 dana nije pogledao i uši (svi su pratili eventualne plućne komplikacije jer je u to vrijeme bila svako malo na Ventolinu)
pluća bila čista...

pila je antibiotik (isto jedan od onih "za svaki slučaj" :/ ) ali taj nije djelovao - kad je dobila drugi, stanje se poboljšalo

s tim da je kod nas temperatura i 5. dan bila preko 38,5 :roll

kad su imale laringitise, ove Dexametazon im je brzo popravio stanje :dunno

eh da, kod zadnje virusne upale grla je doktorica dala i antibiotik jer joj je grlo bilo tako crveno i oštećeno da je postojala velika mogućnost da se zakomplicira pa da je manja šteta popiti blagi antibiotik "za svaki slučaj" nego imati teže komplikacije :dunno

a imali smo i situacije da bi pod antibiotikom pokupila neku novu virozu kod doktorice :ajme (ponovo dobila temperaturu... jer antibiotik koji je pila ne djeluje na viruse)

Sanika, probaj ovo ljeto doći do bazginih bobica i napraviti crveni sirup, ja sam uvjerena da nam je jako pomogao kod imuniteta
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la sretna mama23 » 09 svi 2011, 11:26

:(
nama je isto slično bilo,na kraju s epokazala virusna upala pluća koja se nije vidjela ni
u mokraći ni u krvi nego na moje izraziti zahtjev za rtg-om,još su me popljuvali kakva sam ja to
mama jer želim zračiti svoje dijete-bila je obostarna pneumonija i bili doma 5tj!
Hvala Bogu,bez bolnice! ;)
**radije bih živjela svoj život kao da ima Boga i umrla da otkrijem da ga nema,nego živjela svoj život kao da ga nema pa umrla da otkrijem da ga ima**
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † Sanika » 09 svi 2011, 11:57

Miki uha su mu pregledana.

Ma nemam pojma :( .

I ja bi najradile pluća slikala...

Javim stanje, hvala cure :kiss
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sretna mama23 » 09 svi 2011, 12:18

Ono što misliš da jest,u 70% slučajeva i jest!
Mene taj moj unutarnji majčinski instinkt nikad nije prevario,i kad su se derali na mene
da nisam normalna da zračim dijete-ja sam ustrajala u tome da ga poslikaju ili idem privatno(niti ne znam dal postoji priv.rtg? :ajme )
samo hrabro,držimo fige da ozdravite čim prije! :kiss
**radije bih živjela svoj život kao da ima Boga i umrla da otkrijem da ga nema,nego živjela svoj život kao da ga nema pa umrla da otkrijem da ga ima**
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † Sanika » 09 svi 2011, 12:20

sretna mama23 je napisao/la:Ono što misliš da jest,u 70% slučajeva i jest!

Ma ja svaki put mislim da je upala pluća :mrgreen
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Miki » 09 svi 2011, 12:25

Sanika je napisao/la:Miki uha su mu pregledana.

Ma nemam pojma :( .

I ja bi najradile pluća slikala...

Javim stanje, hvala cure :kiss

:hug
ma ne mora biti upala pluća, može stvarno biti nova viroza (mi smo bili u toj situaciji i sjećam se svog straha)

ja nekako mislim da može pričekati do sutra kako ti je dr i preporučio i prati današnje stanje pa ako i sutra bude imao temp ili budeš imalo nesigurna u to što mu je - traži uputnicu za Srebrnjak
ili ako popodne procijeniš da mu se stanje pogoršalo, odi na Srebrnjak na hitnu, tamo su stvarno najbolji za plućne probleme (a bome se i uši sjete pogledati :klanja )
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Miki » 09 svi 2011, 12:28

Sanika je napisao/la:
sretna mama23 je napisao/la:Ono što misliš da jest,u 70% slučajeva i jest!

Ma ja svaki put mislim da je upala pluća :mrgreen

:lol
ih da mi je dolar (pardon bolje švicarac) za svaki put kad sam ja pomislila na upalu pluća, sad bi imala lijepu ušteđevinu :mrgreen

:bidan

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la † Sanika » 15 svi 2011, 20:35

Ups, nisam ovdje pisala..
Maksim je ok, izgleda da je bila viroza. A i ako nije atb je odradio svoje. Opsirniji dozivljaj ima na Ljepoticama i zvjerima - http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=49&t=62873&start=120 :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Miki » 16 svi 2011, 09:16

:jadnimi

pročitala sam

drago mi je da je bolje :dada
ove naše bolnice ko da su ispale iz neke kishonove priče :ajme

Miki
Samsungova kuharica

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.