Ja ga koristim kad pecem palacinke, muffine i slicno. A sebe mazem s njim po cijelom tijelu Obozavam miris kokosa. Jako je vazno da znas da cisto kokosovo ulje-i da je u cvrstom stanju kad je hladno i tekucem kad je toplo.
vidi tu http://www.cocolocori.com/trgovine.html kad sam ga prvi puta kupovala, bilo je samo nekoliko prodavaonica na popisu, nije ga bilo u Os, i naručila sam ga prek neta.
ja svaki dan žličicu otopim u kavi ili čaju, prvo promiješam, pa pijem, i tako za svaki gutljaj. u kosu stavljam jeftiniju verziju, iz mullera. kožu ne mažem, nema potrebe od kad sam na LCHFu
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta! V. 03.11.2008. R. 11.06.2014.
Baš se ne slažem sa silnom propagandom kokosovog ulja kao zdrave masnoće, ali ajde
Samo ću napomeniti za dermalnu primjenu - jako se brzo upija, koža je mekana, lijepo miriše i sve to, ali isto tako nije pogodno za nečistu i masniju kožu jer je jedno od najkomedogenijih biljnih ulja.
Ja sam ga nabavila pod dojmom bloga istine i lazi (vec spomenutog).. odlican je u kavi (tko voli okus kokosa) i djeca ga vole u nekim napicima i klopi. Koristila sam ga i za baby masaze. Kupila u trgovini zdrave hrane, nesto ispod stotinjak kuna dodje tegla od 1/2kg.
Bok, ja sam kupila u Bio&Bio kokosovo ulje. Prvenstveno sebi za kožu. Ali što više čitam o njemu, više me zanima, ako netko zna, kada bi se moglo početi bebi u kašice stavljati, umjesto maslinovog ulja npr. ? i da li mogu i bebu s njim mazati ili stavljati u kupku?