Sada je: 12 kol 2026, 21:40.

VJEŽBAČI JURE DALJE U 2011.

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: VJEŽBAČI JURE DALJE U 2011.

PostPostao/la martina mama » 12 svi 2011, 23:29

Potpisujem alex. Polovine nisu baba roge. Tamo ces dobit stvarnu procjenu djeteta i vrlo konkretne upute za dalje.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 13 svi 2011, 10:49

Znaci da je bolje zvat polovine nego karolinu? Neuropedijatar ce ocitat nalaz u.subotu, tada cu ga pitat za stisnute sake dok spava. Pojma nemam kakav je tu neuropedijar?
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 13 svi 2011, 11:10

E da a dr. Turalija? Broj telefona, malo me frka polovine jer sam i ovako panika.
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 13 svi 2011, 11:43

Turalija je defektologica i izvrsna je - ona ti može pomoći i psihički da te smiri i savjetima kako dalje
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MaminMacak » 13 svi 2011, 20:11

Noemi, Karolina ti je fizioterapeut, ona ti nece davati nikakve nalaze jer nije lijecnik, moze ti samo pokazati vjezbe i ukazati na neke stvari, ali ne mozes od nje ocekivati ono sto dobijes od fizijatra.

Ja bi isto da nisam dosla do Zucka otisla do Polovina (dekle sina, ne mame), mislim da se zove Svetislav.

Za Turaliju ne znam, ali nisam bas sigurna da vama treba defektolog?!

A za smirenje, zeno, pa tebe vise nitko ne moze smiriti za koga nisi sigurna da je strucan. Koliki su ti rekli da je sve ok pa vas to nije daleko dovelo ni po pitanju smirenja niti po drugim pitanjima. Mislim da vise nemas sto izgubiti da odes kod Polovine, mozda te bas to umiri kad nalaz bude bolji nego ocekujes.

No slusaj sebe najbolje ...
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la noemi2010 » 13 svi 2011, 21:42

Bila sam u karoline, kaze da ne mucim malu sa odlaskom polovini i doktorima, da je dobra, za skvrcene prste da joj ih vucem, masiram poticem obje ruke i sl. Radnu terapiju radim tu, i pokazali su mi u sustini kakve igracke da kupujem. Sutra cu valjda dobit misljenje o eeg, popricat cu s neuroped. Odavde a mislim se jos da li da idem polovini, zao mi bebe, pocela se bojat ljudi radi svega gdje je vucaram, a jooj valjda su fakat ovo detalji koje ja vidim, al uz poticanje sa igrama joj nece stvorit probleme. . .
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 13 svi 2011, 21:45

Oce me netko doc posjetit da vidi bebu? LOL
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 14 svi 2011, 00:50

dobro, sad bi se stvarno trebala smirit i učit šta i kako da radiš.
nemoj ić polovini ako se bojiš i ako je ta karolina koju si čekala na kraju rekla da ne treba.
stoj gore i kupi sve što možeš naučit.
iz tvog pisanja ja na kraju uopće ne kužim šta gore radite u toj dnevnoj bolnici - vježbate, ne vježbate, ko vas gleda, koja je svrha svega?
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Fantasy » 14 svi 2011, 06:31

Ako ti je i Karolina dala amen, onda stvarno nema smisla više razbijati glavu. Pamti i piši si savjete koje dobivaš na radnoj i eventualno ako imate senzoriku i to je to. Logopedski kažeš da je dobra i sad se samo dalje trebate igrati i provlačiti vježbice za prstiće kroz to. Čovječe, pa mala ti HODA i SVI kažu da će biti DOBRO, daj shvati već jednom, ti sretnice jedna!
A šta su ti rekli za cipelice?
Ja bih rado došla, ali nejdemo u Zg do lipnja. Držite se, još malo pa doma :mah
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 14 svi 2011, 08:47

Ovako na fizikalnoj nista, svi se igraju s njom i meni davaju savjete kako joj jacat zdjelicu, ruke, te prstice ali kako valjsa dugo puze i sad hoda njima je to super. Na radnoj pak dosta rade jer nije bas spretna sa lijevom i cim dodemo doma igrat cemo se dosta. Plus sad ce ljeto, kamencici, pjesak. . . Senzorika - nece na ljulju, tunel, samo meni nosi lopte pa nas stalno narucuje taj decko. Ma cekam danas jos neurop. Da vidim s njim i mislim da fakat onda cekam ic doma. Eto ako me moze netko posjetit ima parkic blizu nek se javi. Poljubac svima od nas dvije.
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 15 svi 2011, 17:40

Zamislitr mi kome, malena se ful razbolila, temp, nos drama. . .
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fantasy » 15 svi 2011, 18:13

Ajoj, to ti je klasika gore. Skoro svi uhvate nešto, nisam te htjela unaprijed plašiti. Mi smo svaki put dobile tek kod kuće. Nadam se da će brzo proći :hug
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tanja77 » 15 svi 2011, 19:11

A joj Noemi baš nezgodno, mi bi uglavnom prošli samo s prehladom, samo je jednom dobio temperaturu ali nije bila nešto velika pa smo isto išli na vježbe. Toga se i ja uvijek bojim da se ne razboli pa onda propustimo sve terapije. Jesu li ti što rekli za EEG? Ajde još par dana pa ste kući, imaš li rezerviranu kartu za nazad ili? Možda bi mogla otići i ranije ako nemaš.
Ajde držite se, ostalima pozdrav!
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 16 svi 2011, 16:37

Imam kartu za srijedu, eeg uredan, neznaju zasto tako cvrste sake kad zaspe. Fizio me uvijek zapadne uzas. Ali eto smirila me karolina sa savjetima da je najvaznija radna i poticanje te lijeve ruke. A sutra jos psiholog.
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fantasy » 16 svi 2011, 16:51

Joj, ja sam se sjetila da nam je ta Vesna bila jednom na zamjeni, mala je poludila kod nje, žena ju rastezala, rotirala na silu, mala urla, žena veli nema veze, nesmemo joj popuštati, užas živi. Pitam se, potječu li Majine traume još od tamo. Sretan put i opusti se malo, nadam se da je mala bolje, moja je noćas začepila nosić mi cijeli dan je koma od toga.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 16 svi 2011, 21:49

Ma zena je uzas, i cimericinu malu vjezba, moju ne vjezba jer su to kao sitnice pa da ja doma. Ma zalosno ali mislum se super jer mi mala kad je vidi na hodniki bjezi. Ali na radnoj je super, teta je perfa. Ma super su mi one interktivne slikovnice za palac i hvat
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 17 svi 2011, 09:08

Zao mi je sto se malena razbolila no to je vec klasika kad se s tako malom djecom ide na kontrole. njima je sve to veliki stres. Moja marta ni danas ne voli ici u zagreb, cak i kad se ide nevezano uz kontrole.
Sad ces valjda biti mirnija. Samo nemoj, kad se vratite doma, opet pocet panicarit.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 17 svi 2011, 11:28

Da stvarno se i ja nadam da ce mi ljeto fino izgledat. Sad kad dodem doma ima da kupim.svasta za finu motoriku, malena obozava interaktivne slikovnice. Nego sam se i ja razbolila pa jedva cekam.doc kuci.sutra. Samo neznam.ovo.uzas vrijeme sta ds radimo do 1. Pozdrav cure.
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 17 svi 2011, 11:32

Ps tu ima.jedan.decko od 10 mj. Roden ima.bit da ne.vidi. Dozivio mozdani u trbuhu, u prva 3 mj trudnoce. Mali tek pomalo drzi glavu. Beba je jako lose. A mama mi.djeluje kao da nezna bas sto bi. Bas ono teska.prica koju nekako bas ono dozivljavam emotivno, mislim iskreno.da joj treba.bolja pomoc.od.goljaka. .
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fantasy » 20 svi 2011, 12:21

Noemi kako ste, jeste ozdravile? Kakve to slikovnice misliš- one s prozorčićima na otvaranje ili neke druge?
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 20 svi 2011, 13:30

Hej drage moje, evo nas doma, još uvijek čistim kuću i nestižemo baš radnu terapiju radit niti ikakvu, čekam sad kupanje pa da skupljamo kamenčiće i da puže malo ako bude htjela po plaži... Slikovnicu tata kupio, interaktivnu, sa prozorčićima, jako je dobra za ono pincetu u svim smjerovima, jer ona koristi kažiprst gdje god može a palac savije.. tako da je pomoću toga učim, e i da stavljanje magneta na frizider... malena hoda, stopala jesu prema unutra ali joj stalno drzim frodove cipele na nogama, ne paničarim više, kontam i ako šta osane da nije najbolje neće to bit nešto strašno čim je prohodala sa 13 mj. cure hvala na potpori, ako bude netko dolazio u Dbk na ljeto javite se...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrcinela » 24 svi 2011, 11:44

noemi2010 je napisao/la: malena hoda, stopala jesu prema unutra ali joj stalno drzim frodove cipele na nogama, ne paničarim više,
:yess :yess bravo malena i bravo mama za nepaničarenje :)
evo da i ja prijavim, p. je prohodao 8 dana prije rođendana, fino na punim stopalima, ruke drži ispred za ravnotežu i jako mu je smiješno što hoda :D
stopalo skvrčeno jedno kad sjedi ali kad hoda sve normalno...

e sad nešto sam primjetila... on je rotacije s trbuha na leđa davno usvojio i to kako treba a sad se stalno okreće preko ruke, tj ruka je ispod njega,,,, mislim ne valja se on sad više po podu nego kad ide spavati... i kad spava stalno je na trbuhu pa kad se hoće na leđa pokušava preko te ruke koja je ispod njega pa se svaki put probudi ljut jer se ne može okrenut kak treba, ne znam koji je to sad vrag odjednom i trebam li se brinuti... :conf
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 24 svi 2011, 16:30

bravo za sve nove hodace!!!!! :srca
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Fantasy » 24 svi 2011, 19:57

Čestitam mrcinela na hodanju, a i na prvom rođendanu, a za okretanje je valjda lijen u snu :hug .
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 26 svi 2011, 07:48

mrcinela super za hodanje :yess
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Floribunda » 26 svi 2011, 10:33

Bog ,evo da se i ja javim tu!!Imamo djecaka od skoro 8 mj!!Ovaj tjedan smo bili kod ped.pa nam je dala uputnicu za fizijatra u 7 mj...Inace maleni je zivahan,okrece se na trbuh,skace na nogicama ,ili kad lezi i ako ima jastuk ili nesto on sve gura...jak je,cim nesto dohvati rukicama pokusava se dignuti !!Isprintali smo baby handling ,pokusavamo se pridrzavati,ali eto...U domu nam je fizijatrica pokazala baby handlig kakav je i tu na forumu,zadovoljna sam!!Malo smo jos smotani,zapravo mama,a M. bas ne suradjuje,sad je naucio guzicu dizati pa mu jedva pelenu stavim,i presvucem...Uglavnom eto u kratko!!!Vidjeti cu sto ce nam fizijatrica reci ,i kakva je procjena...Imam samo jedno pitanje,neznam di bi ga postavila...kad smo dosli prvi put u dom ga vidjeti(posvojen je),izbjegavao je kontak ocima,snama vise ne,kad ga pozovem digne glavu i gleda me u oci.medjutim kad ga drzim na rukama,uvjek mu je glavica dolje,pokusava zvakati moju ruku,i zapilji se dolje,a drugi ga pokusavaju dozvati ali on uopce ne reagira na njih...kao da ga nije briga...Dali mu treba jos vremena za prilagodbu,socijalizaciju,da bude medju ljudima,ili???Jer neki put panicarim,pa mislim da mozda ne cuje kad ga netko zazove,zasto ignorira!?Ali kad kihnem ili zakasljen on se prene,i prestrasi,i kad smo kod kuce,znaci da nije nagluh ili gluh,jer imao je teske upale uha!!!zato pitam!!
Mala Flor 2011
Mali Flor 2010
Floribunda
rodila srcem

PostPostao/la nevenera » 26 svi 2011, 10:49

ja bih ga stavljala na trbuh i dozivala da odiže glavu i jača vrat, vjerujem da je u domu samo ležao na leđa u krevetiću pa nije morao nešto puno s glavom raditi.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Floribunda » 26 svi 2011, 12:54

ma kad lezi na trbuhu on dize glavu,i kad je meni na prsima potrbuske,on dize glavu i odaziva se,ali kad izadjemo van,ili kad ga netko drugi drzi,njemu nepoznat,onda spusti glavu!!!A mozda je samo sramezljiv!! ;) a mama panicarka!!!
Mala Flor 2011
Mali Flor 2010
Floribunda
rodila srcem

PostPostao/la Fantasy » 26 svi 2011, 14:09

Floribunda, nadam se da nećete među vježbače, barem po tome što pričaš da može. A ovo je vjerojatno još zbunjen i nesocijaliziran, treba ga malo privikavati na sve te nove situacije, vidjet ćeš do pregleda kak će se ponašati pa napomeni doktorici ako bude još uvijek takav. Još jednom čestitam i presretna sam zbog vas! Ja sam upoznala jedan par koji je isto posvojio dečkića od nekih 6 mjeseci i morali su vježbati jer je kasnio ai je jako lijepo napredovao u novoj obitelji i uz puno pažnje i rada. Preporučam ti knjigu Igre mozgalice za dojenčad, jednogodišnjake i dvogodišnju djecu, a ima i Igre učilice. Pitaj u knjižnici možda imaju. Ima puno dobrih ideja kako se baviti bebom i poticati i govor i mentalni i fizički razvoj.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 27 svi 2011, 14:50

Mrcinela sve to što nabrajaš u nas isto. Moja cura nezna ili šta li je već s tim u snu rotacijama, isto vazda panika i ljutnja jer joj ruka zapne i sa trbuha na leđa nikako, ja je malo tu i tamo rotiram kad se da, a neda mi se više ništa da se s njom radit eventualno iz zezancije onako.. teta na Goljaku je rekla ma pusti sve to, ona je pametna s vremenom će ona to radit svjesno pa će znat iako nešto nije usvojila baš kako treba... ona kvrči prste to kad sjedi stalno, čak više nego prije, da li je to još više potaknuto hodanjem nemam pojma, vidim kad je na nogama da se tako pomaže u balansu, baš ono kontam kako ih stiska i opušta, nitko mi nije ništa rekao ni uvezi toga na Goljaku... neznam ni kako bi to vježbala osim kad ono staviš dijete da čuči pa joj gurat prstiće prema gore ali ja nju više s ničim ne gnjavim eto neznam jesam sad pošla u drugu krajnost ali ništa neradim...
Eventualno malo s rukicama, crtamo s obje ruke i sl...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.