Sada je: 28 srp 2026, 11:17.

Povraca nakon svakog obroka :(

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Povraca nakon svakog obroka :(

PostPostao/la srecica tara » 17 svi 2011, 19:58

Danas cijeli dan maleni iza svakog obroka povrati :conf . I onda odmah nakon toga trpa rukice u usta, gladan ponovo.
To nam se nikad do sad nije desilo, neznam u cemu je problem. Sijecam se da mi je patronazna rekla sa jednom od cura, da kad konstantno povraca iza obroka da postoji neki problem, koji, neznam, ne sjecam se o cemu se radilo.

Dal bi se tribala zabrinit? I nakon svakog podoja, zaspe, kad treba podrignit, probudi se i nikako vise da zaspe. :ajme
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

Re: Povraca nakon svakog obroka :(

PostPostao/la ivana7997 » 17 svi 2011, 20:10

ne trebas se zabrinuti. to moze znaciti da mu sfinkter koji zatvara zeludac jos nije dovoljno zreo pa se zelucic ponasa kao npr plasticna vrecica koju napunis vodom. kad popustis stisak kojom je drzis i odlozis je nekamo, voda se izlije...

kad gura rucice u usta, ne znaci da je gladan, nego da mu je potrebno sisanje kojim smiruje zeludac. ili da mu je potrebno jos malo dojiti jer je previse izbacio.

u toj je situaciji dobro da jede cesce pomalo, i da bude u sto okomitijem polozaju.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la srecica tara » 17 svi 2011, 20:18

mmar je napisao/la:Možda da ga pokušaš dići usred podoja da podrigne? Možda povrati jer nije podrignuo, ako sam dobro skužila zaspe prije podrigivanja? Možda ga to smeta :dunno
A možda si ti pojela danas nešto što mu ne odgovara :dunno

podrigne on uredno, nekad dva, nekad tri puta. I bas povraca kad obavi podrigivanje :dunno . Ispada da mu je visak, jer bas povrati u vecoj kolicini.
Ne virujem da mu je od moje hrane, juha, leso meso, i blitva. To sam i dosad dosta puta jela, nije se desavalo.

Ivana- on inace jede svako malo, svako dva sata. od prvog dana. Ja sam se odma prestrasila da nesto nije ok.
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivana7997 » 17 svi 2011, 20:21

ako je visak, moglo bi pomoci davanje dude. ali samo ako si sigurna da je visak.

ja bih ga pustila da sisa palac, rucicu, sto vec. sisanje potice probavu.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la srecica tara » 17 svi 2011, 20:29

joj, a ja bas dudicu nisam radi dojenja tila mu davat. a neznam ni kako bi je opce prihvatija.

Sisa on rukicu, al mi to vise slici na trpanje rukica jer je ponovno nakon povracanja gladan, sad neznam, nisam ni sama pametna sta da mislim. :ajme
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la srecica tara » 17 svi 2011, 22:11

mmar- djelomicno si sad nas opisala, on je isto mali hlapljivac, jede svako dva sata, stalno trazi, isto tako je vraca i na nos i na usta, sve do neki dan.
I eto danas nas zadesi povracanje. On isto super dobiva na tezini.

Vidit cu kako ce sutra bit, ako se bude ponavljalo, savjetovat cu se s ped.
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanjabb » 17 svi 2011, 22:13

Dojenje svaka dva sata se meni podrazumijevalo i s jednim i s drugim.
No, imala sam istu pricu kao ti s mladjim i potpisala bih Ivanu, mislim da je to do nerazvijenog sfinktera. On bi dojio, pa poceo plakati negdje izmedju, pa bi povratio sve i opet si gurao ruke u usta. Mene je duda tu spasila jer on je htio vuci/sisati ali nije vise htio mlijeko jer mu se dizalo. Nama je bilo jako bitno da ga nakon podoja ne dizem na rame uspravno da podrigne (jer bi se sve zbljucao) nego sam ga drzala pod nekim kutem od 45 stupnjeva i tako nosila neko vrijeme. Tako nije bljucao. Kad je lezao isto sam mu digla naslon (cijeli je lezao u koso).
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la musaikarlo » 02 kol 2011, 00:37

ne mora povracanje uvijek znaciti refluks....moj sin je znao povracati i bljucati po cijeli dan prva 2 mjeseca...meni je to izgledalo ruzno, no zakljucak je da se oni prejedu i povuku previse zraka sto ih iritira pa izbace visak. On je svejedno i tada dobivao vise od 1,1kg na mjesec...i da, ako poslije povracanja ne trazi jesti, ne treba mu dati...ali ako je i dalje nervozno, dijete je gladno pa ga treba nahraniti ali nakon 15ak min dok se zeludac smiri... Pozdrav svim mamama :mah
kad se smijes mili sine smijat ce se s tobom svi, al' kad budes zaplakao plakat cemo ja i ti...
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.