Sada je: 01 kol 2026, 23:27.

spavanje otvorenih očiju

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

spavanje otvorenih očiju

PostPostao/la danijela81 » 18 svi 2011, 22:20

nisam znala gdje bih s ovom temom, mislila sam na bubine, al kad ne znam jel to uopće tamo spada.

već neko vrijeme primjećujem da V. ima napola otvorene oči dok spava, lijevo oko gotovo stalno, desno povremeno.
pretpostavljam da ima veze i sa glaukomom/tlakom, jer baš to lijevo mu je veće i vjerojatno ga ne može ni zaklopit do kraja.
ali danas popodne sam se prepala, zaspao je, i bacila sam pogled na njega, a ono širom otvorene oči :shock pogled tup, nekako staklast, kao ukočen ravno ispred.
jel to normalno?
jel ima još takvih spavača?
sjećam se da mi je mama pričala da je jedna sestrična tako spavala, s očima napola otvorenim. kaže da je imala prevelike oči, i da ih nije mogla zatvorit, ali ona bi onda pogled usmjerila prema gore, ispod kapka, a vidjela bi se samo bjeloočnica. ne znam jel mi gore zamisliti taj prizor, ili ovaj što sam vidjela kod V. :lol
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

Re: spavanje otvorenih očiju

PostPostao/la Liv Tyler » 19 svi 2011, 08:36

Danijela neznam kako odgovoriti na tvoje pitanje ali i moja G spava tako poluotvorenih očiju kad je jako umorna, tj. kad je premorena od cjelodnevnih aktivnosti. Nisam to povezivala sa zdravljem očiju ali možda se javi neko ko će znati odgovor. I mene sad jako zanima odgovor.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la mrcinela » 19 svi 2011, 08:38

p. isto ima nekad poluotvorene i nisam ni znala da to nešta može značiti sad i mene zanima :conf
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Stefanova_mama » 19 svi 2011, 09:01

Ja sa poluotvorenim ocima spavam celog zivota. Nisu prevelike oci. Kod mene je promer izmedju kapaka par milimetara (tako bar kazu oni sto su me gledali dok spavam) i vidi se samo belo. Nisam primetila da mi smeta.

Za potpuno otvorene oci ne znam.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la danijela81 » 19 svi 2011, 09:43

mrcinela je napisao/la:p. isto ima nekad poluotvorene i nisam ni znala da to nešta može značiti sad i mene zanima :conf

ne znam jel može išta značiti, vjerojatno je bezazleno, al ja sam poznata paničarka :oops:
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Marchelina » 19 svi 2011, 10:43

Cure evo da vam se prijavim kao još jedna spavalica otvorenih očiju :D To je nešto što vučem još od ranog djetinjstva, s tim da nekad spavam poluotvorenih očiju sa zjenicama gore, nekad sa zatvorenim a nekad bome sa skroz otvorenim i ravnog pogleda. Nisam nikad pratila jel tako spavam zbog umora ili nečeg drugog tako da ne znam koji je razlog tomu...
Kad sam bila mala seke i braco su me zezali zbog ovog a mm se kad je prvi put skužio pravo prepao :lol
Inače imam velike oči ali u granicama normale, išla sam na one klasične preglede očiju tipa sistematskog ili za vozačku i sve je ok, vid je dobar i nisam imala nikad nekakvih problema s očima. Jedino se nekad ujutro probudim i imam potrebu onako dobro protrljati oči, valjda pokupim prašinu po noći ;)
Sve u svemu danijela mislim da nemaš razlog za paniku, jedino bih ti savjetovala da kad mu nešto pričaš da dobro provjeriš jel te sluša ili možda ipak spava :kiss
Marchelina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Duga » 19 svi 2011, 10:47

Je l' vam to ne isušuje oko, takvo spavanje otvorenih očiju?
Evo, nešto sam čitala o klincima i spavanju otvorenih očiju i REM fazi sna.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la danijela81 » 19 svi 2011, 11:58

V. i inače ima suhe oči :dunno
povremeno kapamo umjetne suze, još od prve operacije, kad je bio bebica
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Liv Tyler » 19 svi 2011, 12:26

Duga je napisao/la:Evo, nešto sam čitala o klincima i spavanju otvorenih očiju i REM fazi sna.

I?
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la pomikaki » 19 svi 2011, 12:55

Nedavno sam vidjela jednu bebicu da tako spava, a nije mi prvi put.
Ono što je mene zabrinulo, obzirom da sam je ja uspavljivala, je je li sad zaspala ili ne :mrgreen
Ali nisam nikad čula da bi to bilo povezano s nečim opasnim.
Moja pak nikad nije tako spavala, ako otvori oči tijekom sna zna se malo okrenuti i nastaviti.
pomikaki
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kerry » 19 svi 2011, 13:04

Moj klinac tak spava oduvijek...
još kad je bil beba, pa smo šetali, ljudi su znali gledat u kolica i mislili da je budan i ono automatski mu počnu nekaj brbuljiti i onda ih trebaš 5 minuta uvjeravati ad on zbilja spava...sad u zadnje vrijeme to nije tak često, ali zna izgledat totalno spookie...
ja sam isto razmišljala da možda ima prevelike oči za svoje kapke :lol ( ima velike oči na mene, a ja spavam sa zatvorenim očima-bar kolko ja znam), al da je to u pitanju onda bi stalno tak spaval, a ne samo povremeno...

eh, al on zna i pričati u snu ( kao i ja), pa si ti onda misli kad po noći počne pričati otvorenih očiju dal to za zbilja ili sanja nekaj :hahaha
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la danijela81 » 19 svi 2011, 13:05

i V. priča, i smije se, i ustane ponekad, ponekad sjedne, pa se baci na drugu stranu kreveta
danijela81
(pre)fina gospoja

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.