Pozdrav svima i eto mene po prvi puta. Dosta sam čitala stare i novije postove na sličnu temu ali ipak nikako se nisam našla točno u nekoj te moram postaviti vlastito pitanje koje me muči.
Moja curica ima 2 i pol godine i uvijek nekako kasni za svojim vršnjacima. Porod je bio uredan i normalno se razvijala. Nešto je kasnije prohodala ( nešto prije 18.og mjeseca) no fizijatar je rekao da se ne brinem jer su njezini pokreti uredni samo da nešto sporije sazrijeva. Na svoju inicijativu krenuli smo i kod psihologa i logopeda jer kasni i u govoru. Prošli smo cijelu obradu i dijagnoza je usporen razvoj govora. Dosta je vezana za mene i tek pred koji mjesec sam ju mogla ostaviti nekome na čuvanje par sati. Ono što mene u cijeloj toj priči muči je što ju je jako teško nešto naučiti npr. piti iz čaše, puhati svjećice, jesti sama štapiće ili smoki jer trpa sve u usta, sagnuti se kada je neka prepreka kao na toboganu. Ne zanimaju ju slikovnice niti neke jednostavnije puzle, tako da ju ne mogu naučiti da imenovane predmete pokazuje. Jako puno s njom radim ali nekako kao da se vrtimo u krug. Sada nam je fond riječi oko 50ak ali još ne spajamo pojmove. Često škripi zubima i bude agresivna prema djeci iako ih obožava i želi biti u njihovu društvu. Probat ćemo sa vrtićem ove jeseni.
Imate li vi ovakvih ili sličnih iskustava sa svojom djecom i kako je to dalje išlo. Da li je to samo sporije sazrijevanje ili negdje čuči kakav problem, što vi mislite?

jer vidim da ti je teško, ali nemam ti nešto pametno za reći. što su ti rekli psiholog i logoped zbog čega je razvoj usporen? pitaj stručnjake koju su je vidjeli i testirali ako imaš kakvih sumnji, ovako je na forumu teško reći o čemu se radi. u svakom slučaju ja ti želim puno sreće i puno uspjeha tvojoj djevojčici i piši nam kako napredujete