Sada je: 27 kol 2026, 10:28.

mucanje?

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

mucanje?

PostPostao/la sretna mama23 » 25 svi 2011, 16:28

evo nas s još jednim problemom;imamo 24,5mj-hoda od 11mj a priča...čini mi se oduvijek :D
sve živo zna,zaključuje,povezuje,sluša,razumije...ali već par dana..neznam kako da vam objasnim-
traži recimo da mu pustim crtić-mama,moji te pusti booob bob bob gaaaaaditej?
i kad se nešto interesantno i uzbudljivo dešava-onak,ne zna jednom reć da ili ne...i onak se propinje i
skoči mu žila na vratu,stika okice i muči se.
Mislila sam da mu je to fora,ali sad kako usvaja svakid an sve više i više riječi se to više manifestira.
ne tučem ga,ne vičem na njega,nije dožiovio nikakav šok da bi se prepao pa da je to možda
bio kamen spoticanja..uopće ne znam šta da radim'
al se to ne dešava stalno,tu i tamo,ali dovoljno da se zamjeti.
Najviše me muči to stiskanje okica i mučenje..ja ga molim da kaže polako i mirno,al
kad se zaleti...
jel prerano za logopeda,koem se moram obratiti?
Inače je iznimno poslušno i bistro djete,svi ga vole i on sve voli,,isktražuje,pipa,osluškuje.
Ponosna sam što sam mama takvom krasnom bićencu :le
Ide u vrtić od svoje 1.godine i super se adaptirao,plače kad mora ić kući..
molila bih vas ako neko ima ili zna slučaj da mi se javi
unaprijed zahvala-zabrinuta sretna mama23
**radije bih živjela svoj život kao da ima Boga i umrla da otkrijem da ga nema,nego živjela svoj život kao da ga nema pa umrla da otkrijem da ga ima**
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: mucanje?

PostPostao/la Stefanova_mama » 25 svi 2011, 16:44

Pisali smo ovde o toj temi http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=41&t=51567&p=2447758&hilit=mucanje#p2447758

Kod nas je kod S. bila razvojna faza sa tako oko 3 godine. Proslo.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la titirlica » 25 svi 2011, 16:45

evo mi smo baš nedavno imali isti identični slućaj, uglavnom trajalo je cca 1,5 mj-2 mj i gotovo, s tim da mi je pedijatrica rekla da može trajati i do 6-7 mj. Znam da ti to strašno zvuči , ali nije , ono što je bitno da ga NIKAKO ne požuruješ, ispravljaš ili na bilo koji način daš do znanja da nešto nije uredu...pravi se kao da je sve o.k. i strpljivo čekaj dok izgovori.
Meni je pedica rekla da se to obično dešava kod djece koja su ranije progovorila i koja su bistra,pa im mozak brže radi nego što govorni aparat može izgovoriti i tu dolazi do blokade.
Uglavnom ne brigaj, brzo će proći :mah
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sretna mama23 » 25 svi 2011, 19:07

hvala na savjetu i na moralnoj potpori! :kiss
**radije bih živjela svoj život kao da ima Boga i umrla da otkrijem da ga nema,nego živjela svoj život kao da ga nema pa umrla da otkrijem da ga ima**
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Duga » 26 svi 2011, 12:20

Za sada, da sam na tvom mjestu, ja bih ga samo pustila ( vrlo lako moguće neka faza "kad su misli brže od jezika" ); strpljivo pričekala da završi svoju misao koliko god imala poriv pomoći mu da ju završi.
Što bi se reklo, normalno se ponašala, ali pratila razvoj situacije jer mislim da u ovom trenu još nikuda nisi zakasnila (ako uopće budete trebali nekuda ići).
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la sretna mama23 » 26 svi 2011, 12:37

da,al imam osjećaj da se to pogoršava.Ne požurujem ga,pustim ga da kaže svoje,nazvala sam sve koji su u kontaktu s njim i kazala im šta je na stvari da neprave od toga hrvatsko pitanje i da ga ne gledaju drugačije,da ga samo puste i ohrabre...i moja mama ko oparena,ko da sam joj rekla da ima neku bolest(a pedagog je :ajme ),tako mi je digla tlak da sam joj poklopila slušalicu.
Pa šta i da muca cijeli život?to mi je najmanji problem šta nam se mogao desiti... :D
Rohatinski,bilić...svi oni mucaju...
Odkad sam na jedvite jade ostala trudna s njim,sanjala sam svašta,da su mi rekl da nema ruku i nogu pa sam rekla da nema veze,da ga ja želim bez obzira na sve i ja to mislim i osjećam...
A pametna kolgica na poslu je rekla da sam ga ja zacjelo s nečim šokirala ili neko drugi,da ovo ono...uviejk je puna pametnih...nedavno mi je rekla kak sam ja mogla biti bolesna istovremeno kad i on(viroza-proljev i povraćanje)da ja nemam majčinski hormon...
znam da ovo enma veze s temom,al se moram negdje pojadati-imam osjećaj ko da podbacujem... :place
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la titirlica » 26 svi 2011, 12:53

sretna mama- skuliraj se i probaj skulirati sve koji te okružuju, ovo što se vama desilo je 99 % razvojno mucanje , ako nemate u obitelji nekoga tko muca najvjerovatnije je ovo. I kod nas je bilo dana kad je to bilo prestrašno , čak nije mogao ni izgovoriti do kraja, počeo je žmirkati dok se muči da izgovori, ma strava...ja sam bila u komi :place
I eto onda mi je pedica objasnila što je to i kako se trebamo ponašati i bilo mi je lakše , prestalo je samo od sebe ;)
Ne brini i uživaj u svom mišiću :kiss
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Duga » 26 svi 2011, 12:57

da,al imam osjećaj da se to pogoršava

Kažeš da je krenulo prije par dana, daj mu malo vremena, vidi šta ti titirlica piše i imaj na umu da nigdje nisi zakasnila niti si dijete zanemarila.
Ostavit ćemo po strani razgovore s mamom i kolegicu s posla :mrgreen .
znam da ovo enma veze s temom,al se moram negdje pojadati-imam osjećaj ko da podbacujem... :place

Nisi jedina (brdo ih je ovdje) koje zna "prati" takav osjećaj, vraća se on s vremena na vrijeme, kako dijete raste ( kod mene je, recimo, počesto :mrgreen).
To je u stvari dobar osjećaj (ako je kratkotrajan, onako, kao "flash") jer on pokazuje da ti je stalo i da se preispituješ kao roditelj ( svoju brigu, svoje odgojne metode i sl.). Neće biti dobar ako te poklopi i počneš se gušiti u njemu, paralizira te, a dodatno ti ga pojačavaju upravo one gore stranke koje smo ostavili po strani :mrgreen.
Duga
podobna za kumu

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.