Živim u gradu, ono kako se kaže na asvaltu.
Imamo vrt koji je uredan i održavan, nema drača, nema grmova, dakle uredan je.
Pored naše kuće je kanal, koji nosi kišnicu u glavnu kanalizacijsku cijev, a koji je dug nekih tri-četri kilometra i početak mu je na brdašcu poviše našeg grada.
Kako se sve kopa ili se kopalo za Eko Kaštelanski zaljev, te zvijeri su izgubile svoje prirodno stanište i bižu prema gradu
tj.u naseljeno mjesto.Radi se o majuru. Iako ja vjerujem da ima i otrovnica, jer ako su majuri pobjegli, pobjegle su i druge zmije.
Znam da je bezopasan, da od njega mi ljudi imamo koristi, a ne štetu, da hvata beštije, bla.bla.bla
i da su sve zmije zaštićene u RH.i da se ne smiju tamanit.Ali bolila bi mene briga, što su one zaštićene , da ja imam muda, kad je vidim da je zatučem.
Jučer sam je vidjela na stepenicama
pola metra od ulaznih vrata, sunča se, rastegla se ko turist, uživa zvijer na suncu.Toliko sam vikala, da je susjed mislio da sam vidjela krokodila, a ne majura.
Samo je odgmizala nazad u kanal i dok je mm došao, naravno da je nije više bilo.
Povračala sam, uzlupalo mi se srce, prozori su nam zatvoreni, roba se suši doma i imala sam noćne more.
Našla sam na drugim forumima da im smeta miris sumpora i da postoje nekakvi repelenti za zmije, al nisam našla da ima kod nas.
Valjda zato jer su te zvijeri kod nas zaštićene.
Mooooooolim vas za bilo kakav savjet?
Koga mogu zvati?
Veterinara?