Sada je: 07 kol 2026, 15:02.
Moderatori/ce: Potica, Nana1971
Post 21,6Beppa Joseph je napisao/la:
Kod mojih u Tribunju su jedne godine potrovali mačke u selu. Ajme, kad se sjetim..., sve je bilo puno miševa, još su moji imali i kokoši pa ih je bilo deseterostruko kod nas. Trebalo je par godina da se vrati ravnoteža, tj. da se mačke ponovo nakote.
, pa jel, zmije su gadne, pa idemo njih tribit, pa dodju miševi..pa nastupe boleštine..i tako...oće to tako, nije ništa za bezveze "Bog stvorio".Beppa Joseph je napisao/la:evo mačaka i zmija![]()
http://www.youtube.com/watch?v=eEZMctgaXNQ
http://www.youtube.com/watch?v=M4oDppX2 ... re=related
i da, sto posto sam sigurna da bi se prepala. Sve životinje napadaju samo kada su u opasnosti, kada nemaju gdje pobjeći ili kada brane gnijezdo.
A životinju koja brani mladunčad je stvarno ludost napasti.
Naravno, napadaju i radi jela, ali što se toga tiče, u Hrvatskoj se ne moramo baš bojati

Beppa Joseph je napisao/la:Krumpi, baš sam se sjetila kad si pisala o ravnoteži.
Kod mojih u Tribunju su jedne godine potrovali mačke u selu. Ajme, kad se sjetim..., sve je bilo puno miševa, još su moji imali i kokoši pa ih je bilo deseterostruko kod nas. Trebalo je par godina da se vrati ravnoteža, tj. da se mačke ponovo nakote.

Suncice ta tvoja šta je platila glavom, može biti i riđovka.
Nisu one nužno šarene, ima i crnih.
Adorabla je napisao/la:Suncice ta tvoja šta je platila glavom, može biti i riđovka.
Nisu one nužno šarene, ima i crnih.
mogu biti smedje zelnkaste ili smedje u nijansama ili vise prema crnoj boji smedje u nijansama ali ne crne jednobojne.
Odnosno ridjovka cim ju vidis znas da je otrovnica bez dileme. Ima onaj karakteristican izgled zmijurine gadne. Sarena je. Ona se zavlaci u zemlju najcesce i ima je svugdje gdje ima i zemlje.

Pronađena je i opasna otrovnica, crna riđovka.
- Ova vrsta zmije otrovnice obično se prepoznaje po karakterističnim "cik-cak" šarama na leđima, no na melaninskim primjercima one nisu vidljive. Zbog nedostatka šara crna se riđovka lako može zamijeniti neotrovnom crnom poljaricom, koju mnogi nazivaju "crni gad". Za raspoznavanje treba obratiti pozornost na trokutasti oblik riđovkine glave, vertikalne zjenice i izdignute ljuske, za razliku od poljarice koja nema izražen vrat, a ima okrugle zjenice, objašnjava Đinđić.

ajmeeee.

Madir je napisao/la:Uvijek ožete nazvati neku službu koja će ih odnijeti na neko dalje i za njih bolje mjesto.
Koju?

Madir je napisao/la:http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/koga-zvati-kad-vam-u-kucu-bane-zmija.html
evo da vidite, da nemamo koga zvati, osim ovog jednog zmijara.

i to palcem ispod vrata a ona se otimala.
, mislim da je cak ric bila o poskoku
.
deboto je stara infarkt dobila.

a šta da vam kažem, lin, debel, pusti me stat, samo žica spizu, spava i tako.
, pa bice onda pomarenda tog zmijca iz dvora, sakrija se da ga ne trazis da gonja zmije po susidstvu, i spava
, mora se pobrinit za stanovnike, to ti dode ko i najezda zmija, bez obzira koliko ih je 

uh mislila sam da je novi slučaj.

Natrag na Mame (i tate!) u akciji
Trenutno korisnika/ca: / i 33 gostiju.