Kandy a da mu ponudiš slikovnicu ili nešto da se opusti dok sjedi na tuti? Znam da nekoj djeci pomaže kad gledaju slikovnicu ili igračkicu kakvu pa se zaigraju i obave nuždu.
Sa starijom je bilo da niko ne smije biti kraj nje dok kaka jer nije htjela, a čim joj se makneš u sekundi bi zvala da je gotova. Sjediti je htjela. Piškila je bez problema.
Joj zwerka baš mi je žao što ti je tako ispalo ali ako imaš volje probaj za neko vrijeme opet, možda bude bolje.
Moja starija je imala takvu početničku fazu od nekih desetak dana totalnog zapišavanja svega i svačega ali joj je nakon toga išlo sve bolje i disciplirnije. Trebalo joj je više vremena.
snowwhite i vama to dobro ide. A to što mu je pobjeglo nakon desetak dana nje ništa strašno, vjerovatno trenutak slabosti.
Mi smo počeli koristiti dasku za wc sa malim skalicama i kako imaju ručke sa strane za držanje on se hoće penjati na školjku i sjediti. Valjda se osjeća sigurnije.
Ali kad mu je napeto, onda hoće kadu. Ali ok, još mu toleriram jer je to veliki korak za njega. Zapravo najviše se valjda boji di će kakica.

.

u svakom slučaju odmori malo pa probaj opet.