Sada je: 09 kol 2026, 16:45.

lastavica je napisao/la:nisam skužila što je to ganaš ili nešto takvo što je Srđana spominjala ?
GANACHE KREMA
Jednostavna a prefina cokoladna krema
200 ml slatkog vrhnja
200 g tamne cokolade (s visokim postotkom kakaa, 70%)
Cokoladu razlomiti na sitne komade, staviti u posudu.
Vrhnje zagrijati do vrenja (ali da ne zakipi)pa vrlelo preliti preko usitnjene cokolade.
Smjesu mijesati dok se cokolada skroz ne rastopi i smjesa ne postane kompaktna.
Kremu malo rashladiti na sobnoj temperaturi a onda staviti na par sati u hladnjak da se potpuno rashladi. Rashladjenu kremu izmiksati.

u malo pojednostavljenoj verziji (čokoladu ubacim u vrhnje), ali ipak 
Kremu malo rashladiti na sobnoj temperaturi a onda staviti na par sati u hladnjak da se potpuno rashladi. Rashladjenu kremu izmiksati.

sandram je napisao/la:A jeste mimozice

jos prije pola sata bih se smijala dai je netko rekap da cu suzu pustiti danas 

Bajadera3 je napisao/la:je, čak je i ja znam napravitu malo pojednostavljenoj verziji (čokoladu ubacim u vrhnje), ali ipak
al i u našem receptu pišeKremu malo rashladiti na sobnoj temperaturi a onda staviti na par sati u hladnjak da se potpuno rashladi. Rashladjenu kremu izmiksati.
za to su definitivno imali premalo vremena

Ina66 je napisao/la:samo ću reći da sam i ja plakala
gledajući robijevu tortu
), to mi je apsolutno nepotrebno. A kako je vec netko rekao, nije im trebalo 7 slojeva+opterecenje zbog superfinala...

LucyInTheSky je napisao/la:Ona torta mi izgleda super i probat cu je napravit kuci...
preskupa je
, a i nemam pojma gdje bi nabavila ekspandiranu rizu, tako da nista od toga, bar zasad. Mozda jednom kad dobijem na lotu 

. Dugo te nije bilo, i bas sam se neki dan pitala kak si. A onda sam te sljedeci dan vidjela kak ides na posao i sad si ovdje
. Drago mi je da si nam se vratila 
LucyInTheSky je napisao/la:[da demantiram samu sebe...sad sam vidila receptpreskupa je
, a i nemam pojma gdje bi nabavila ekspandiranu rizu, tako da nista od toga, bar zasad. Mozda jednom kad dobijem na lotu

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.