Sada je: 28 srp 2026, 09:20.

jede li previše?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

jede li previše?

PostPostao/la danijela81 » 12 lip 2011, 20:11

V. ima 2 i pol godine, jede skoro sve, i jako voli jesti.
odbija jedino većinu voća, što i nije tako strašno, obzirom na to da smo za većinu voćki koju ne voli jesti skužili da mu izaziva atopijski dermatitis. ne opterećujemo se previše time jer je pedijatrica rekla da uopće nemamo razloga za brigu ako jede svo povrće.
svejedno, nekad pojede porciju veću od moje :ajme i jede češće nego ja.
u zadnje vrijeme sam čula jako puno komentara da je predebel. uvijek je bio bucko, međutim, svi kažu da bi u toj dobi trebao biti nešto mršaviji.
ima 20 kg i oko 100 cm. kad sam ubacila mjere u BMI kalkulator za djecu, pisalo je da je pretežak :/
i što sad?
znam sve savjete, ne davati mu grickalice, slatko... u kući slatko ni ne držimo, povremeno dobije kinder pingui od bake i dede (otprilike svaki drugi, treći dan poslije ručka ili poslije međuobroka), jednom do dva puta tjedno mu prabaka donese bananko ili prutić kinder čokolade, cca. jednom tjedno dobije ili štapiće ili flips bez kikirikija ako divlja u autu (jedino na taj način ne otvara vrata, ne pitajte :ne ), ili doma ako slučajno zaboravim sakriti pa pronađe i pošizi za tim. to je minimum na koji sam uspjela smanjiti, prije bilo i više toga, gotovo svakodnevno, al malo sam postrožila s bakama.
doručak mu je najgori, jede ili čokolino, ili pahuljice s mlijekom (corn flakes, čokoladne loptice) :ajme na to je navikao, i voljela bih mu to zamijeniti, ali ne ide baš. uspije mi ponekad ako doručkuje sa mnom. ja jedem kruh od sjemenki i orašastih plodova (bez brašna), pa ga jede i on s maslacem, ponekad s jajima, ili sa sa sirom i vrhnjem uz rajčicu, krastavac ili što se već nađe.
ručak pojede baš puno. obično komad mesa ili ribe, pol tanjura priloga (povrće s rižom ili krumpirom) + salatu. npr. jučer file oslića veličine dlana (moga), pola velikog tanjura blitve s krumpirom i krastavac. danas tanjur kokošje juhe s rezancima, skoro cijeli pileći nadbatak, dvije velike žlice graška, žlicu krastavac salate s vrhnjem, par listova zelene salate.
popodne pojede nešto sitno, danas npr. u jogurt sam mu ubacila par trešanja, pa je poslije još pojeo jednu bananu, kod tetke je mrknuo cijelu kremšnitu i jedva sam mu odvratila pažnju od tacne s kolačima :ajme
i maloprije šnitu kruha, sa žlicom kokošje paštete (smiksam mu s malo maslaca i majoneze) i opet, naravno, krastavac (jedan veliki cijeli), koji bi jeo dan i noć da se njega pita.
ako mu smanjim količinu traži još, i to poprilično glasno. pa mi sve bude teško da mu ne dam, a znam da nema šanse da je gladan :roll
kad usporedim s onim što druga djeca pojedu, čini mi se da bi i njih mogao smazati za doručak (a tako i izgleda kraj svojih vršnjaka :sumo )
i čini mi se da je stvar sve gora i gora, sve više voli jesti, i jede sve veće količine (do prije koji mjesec npr. uopće nije jeo meso, sad samo traži "daj mesaaaa").

jel bi mu ipak trebala smanjitit?
koliko god svi viču da je predebel, toliko viču i kad mu npr. ne dam slatkiše ili kolače, kao da sam najveća nemajka :roll da ne spominjem kad pojede hrpu toga, i na prevaru mu uzmem tanjur ispred nosa (najčešće ga obrlatim tako da mu obećam da ću mu spremiti to što ostane za poslije, izgleda da pati od kompleksa praznog tanjura, kao i mama mu :oops: )
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

Re: jede li previše?

PostPostao/la mamashnita od noje » 12 lip 2011, 20:27

izbaci slatko i grickalice, neka to bude dozvoljeno u posebnim prilikama. ili probaj mijenjati grickalice s narezanom mrkvom, kad vec ne jede voce. ne znam. :/
i smanji mu porcije koje jede.
tesko je to kod djece, em ti bude zao ne dati im, em im ne mozes objasniti.
i obavezno posjedni siru obitelj i daj im stroge upute - neka sklanjaju slatko i junk kad je u blizini.
moj ima 6 godina, 117cm i 20 - 21kg i nije mrsav.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Fantasy » 12 lip 2011, 20:30

Nemam pametnog savjeta, eventualno da provjerite stolicu na parazite, mojoj dami je apetit skočil kad je imala glistice, makar sumnjam da je to kod vas slučaj. Ja sam samo htjela reći da ti zavidim kaj tak fino papa konkretne stvari (moja još pol toga nije okusila jer jednostavno neće ni da ju koljem, a vršnjakinja je tvom V.), makar razumijem da je problem kaj to već ide u drugu krajnost pa mu moraš i braniti. Nadam se da netko ima još kakav pametan savjet :mah
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danijela81 » 12 lip 2011, 20:46

mmar je napisao/la:E da, zapravo imam savjet za otvaranje vrata od auta, zablokiraj mu vrata tako da se mogu otvarat samo izvana.

zablokirali smo, ali svejedno ne volim da to radi, jer se ne vozimo samo u dedinom autu.

što se sporta tiče, mislim da je i u tome problem. premali je još za nešto organizirano, a ne trči okolo kao druga djeca (osim po doma), poprilično je nesiguran prije nego ispita teren.
uf, ako se tako nastavi i kad bude stariji, ne znam kako ćemo. još dok je ovako mali, barem nekako mogu držat kontrolu, odvući mu pažnju...
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la thalia » 12 lip 2011, 20:58

ja sam neki dan čula da dijete ne bi smjelo pojesti za obrok više nego što je u tanjuru širine njegova prsnog koša.

jedino da mu tako daješ zdravu hranu (povrće, ribu, svježi sir, meso, izbaci mu bijelu rižu, paštu, krumpir), a međuobroke jogurt i krastavce, mrkvice, paradajze.
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la danijela81 » 12 lip 2011, 21:16

thalia je napisao/la:ja sam neki dan čula da dijete ne bi smjelo pojesti za obrok više nego što je u tanjuru širine njegova prsnog koša.

on je poprilično širok (prsni koš taman negdje kao prosječan duboki tanjur), otprilike su mu tolike porcije. ali meni se svejedno to čini puno.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la thalia » 12 lip 2011, 21:24

pa dobro, ali jedan tanjur (ne juha i meso/prilog), nego pola tanjura juhe, pola mesa i priloga :dada

ma dok jede zdravo, mislim da je ok.
nije ok kad krene previše loših uh i masnoća :/

jel voli hodati? jel voli ići na igralište? jel voli guralice? meni S. i V. obožavaju, V. još ne hoda, al šumaherira po kući. to je odlično za kretanje, a ne mora biti siguran.

edit: to je veliki tanjur za ručak i doručak, a za večeru probaj dati manji.
thalia
Von Trapp

PostPostao/la danijela81 » 12 lip 2011, 21:29

hoda non stop, odsjedi pol sata nakon jutarnjeg buđenja, jer tad mrzi cijeli svijet :lol
al od onda do navečer je stalno u pokretu, ali stvarno rijetko trči :dunno . jedino dok jede, koncentrira se na ono što je ispred njega, da mu ne bi promaklo nešto, i ne mrda nigdje jer me je skužio da kad se makne, maknem i ja tanjur misleći da će zaboraviti na njega :ajme
uopće nije tipičan dvogodišnjak.
jako se bojim da neće maminim stopama, i praktički cijeli život vodit borbu s kilama
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la thalia » 12 lip 2011, 21:32

ne znam, možda kad krene više trčat, možda bude ok.
mi imamo drukčiju priču, potpuno suprotnu - S. će sad 5 godina, visok je 107 cm i ima 16 kila :lol

ja ne dajem slatkiše, imam problema s bijelim kruhom jer mi mrmlja na integralni, al ne dam se.
V. ne dajem ni čokolino ni nikakve line, samo proso, 3-korn, zobene, 8-žitarica i integralni kruh.
al kod mene je brija na zdravu hranu :ajme
thalia
Von Trapp

PostPostao/la danijela81 » 12 lip 2011, 21:35

brijem i ja svoje brije (ma znaš sve), samo što moji briju svoje, a skoro pol dana su oni s njim. pa ga navikavaju na svašta (čokolino je njihova krivica, jedno vrijeme je htio samo to, za doručak, ručak i večeru, srećom pa ga prošlo), pa on traži, pa ja ispadam babaroga, pa gledam cvilež, pa ne mogu ostat čvrsta, pa se grizem, bla, bla :whew
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la thalia » 12 lip 2011, 21:37

joj užas, sad ćemo preći u offtopic sferu i dobit po prstima, ali to što je s tvojima je, da prostiš, banana :/

mrzim to, mrzim.
mrzim kad ljudi ne slušaju mame koje mole da se djeci nešto ne daje.
meni ponekad netko nešto promrmlja, ali ne usude se dati :lol
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Madir » 12 lip 2011, 21:59

Danijela i moj maleni ima 20kg. i 100cm, a skoro pa su vršnjaci.
Meni moj jede premalo :ajme
Ped.mi je rekla da je jednostavno takav kakav je, mislila je na genetiku.
Ja sam komad žene, mm isto, moji, njegovi, svi smo pod oblake u visinu. :dunno
I ne mogu kazat da mi je debel. :dunno
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la danijela81 » 12 lip 2011, 22:29

V. ima šlaufiće na trbuhu, i mekane rukice :dunno
guza i nogice su čvrste, ali isto nisu baš tanane, ima ih.
meni isto ne izgleda nešto previše debel kad ga gledam. jedino kad neko drugo dijete stane kraj njega, onda vidim koliko je krupniji.
ima bratića četverogodišnjaka iste visine, i za pol je širi u ramenima od njega :dunno i cjelokupno je krupniji, ima i puno veću glavu od njega.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Madir » 12 lip 2011, 22:39

danijela81 je napisao/la:V. ima šlaufiće na trbuhu, i mekane rukice :dunno
guza i nogice su čvrste, ali isto nisu baš tanane, ima ih.
meni isto ne izgleda nešto previše debel kad ga gledam. jedino kad neko drugo dijete stane kraj njega, onda vidim koliko je krupniji.
ima bratića četverogodišnjaka iste visine, i za pol je širi u ramenima od njega :dunno i cjelokupno je krupniji, ima i puno veću glavu od njega.

sve isto, samo moj nema šlaufiće kako kažeš.
ovo boldano mi je mora. :ajme
a tek kad se stanu čudit koliki je , pa zatukla bi ih. :baba
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la thalia » 12 lip 2011, 22:42

cure, mom S. se svi čude kako je sitan.

neki dan sam šetala s njim i V. i pita me žena: a mala je razlika, jel?
:lol
četiri godine.

nemojte se na to obazirat, ako klinci jedu zdravo i trčkaraju, ne sjede doma stalno, sve je ok :dada
thalia
Von Trapp

PostPostao/la danijela81 » 23 lip 2011, 12:38

saga se nastavlja.
ukinuli smo grickalice potpuno. slatkiše sam mu ograničila na onaj jedan bananko tjedno, i 2, 3 pingvina tjedno, zbilja ne znam kako to smanjiti, bude mi baš žao, pogotovo kad vidi da druga djeca jedu. ukinula sam mu kakao, dobije jogurt ili mlijeko ili samo vodu umjesto toga. ukinula sok, potpuno. kruh smanjila na minimum minimuma. radim na tome da smanjimo i taj čokolino (miješam ga sa 3 corn pahuljicama, "zaboravim" ga kupiti, tj. sakrijem...) zato je pojačao konkretnije stvari :ajme
jutros je pojeo punu zdjelicu kornfleksa sa mlijekom. jedva je dočekao ručak, i pojeo je pun tanjur kokošje juhe sa graškom i krpicama, kuhanu nogicu iz juhe, nakon toga jednu kocku karfiola i brokule zapečene sa jajima i sirom (5x5x3cm) + jedan cijeli krastavac. i tražio još. kad sam rekla da mu je to dosta, tražio je baku i rekao "mama bjesava ne da jesti, daj mi ti" :ajme
jedva se smirio jer sam mu obećala jednu palačinku s pekmezom nakon popodnevnog spavanja (baka ispekla, naravno) :loce
dat ću mu tu palačinku, možda će pojesti i komad lubenice, i već ga vidim kak će jedva dočekat večeru, gladan trčarat oko mene i vikat "ajde mama, daaaj". to nam je uobičajeni scenarij.
jel to normalno da je toliko gladan? tj. jel moguće da je zbilja gladan?
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Esperanza999 » 23 lip 2011, 12:58

i maloprije šnitu kruha, sa žlicom kokošje paštete (smiksam mu s malo maslaca i majoneze)

ovo izbaci, što će mu i maslac i majoneza i pašteta- sve je to premasno. moj je isto bucko, stvarno je, ali nastojim mu ne davati ništa masno, ne ograničavam mu obroke, on ima godinu dana a ujutro za doručak smaže bananu, 2 breskve i šljivu ( smiksano sve) dok kažeš keks.
baš je vidno veći od vršnjaka, ali ne brinem se, takav mi je i M. bio pa je sad najmršaviji u razredu, stalno ga gnjavim da jede.
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 23 lip 2011, 13:05

danijela- moj ti je tin isti takav, samo jede i jede. ja mu isto ograničavam. s tim da on ne jede slatkog, kruh jede ujutro s namazom (najčešće abc sir) 1-2 šnite. a isto stalno traži. takva su to valjda djeca :/
ja bih htjela da moj jede do sitosti ali kod njega tog nema. danas je ujutro pojeo 2 voćke za doručak, šnitu kruha s namazom, nekoliko keksiju (imali smo goste), jogurt i šaku šljiva. nakon što se probudi ga čeka minestrone (povrće, meso, juha). na plaži pojede 4-5 voćki i za večeru jede kašice od žitarica s jogurtom ili voćem. i to kad pazim, kad ne pazim jede 3-4 voćke za doručak, 2 jogurta, 2 šnite kruha s namazom, kašica prije spavanja, ručak 2 tanjura, voće 4-5 komada, jogurt i opet kašica.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la snowwhite » 23 lip 2011, 13:19

Kad sam vidjela zadnje njegove slike nije mi bio bucko. Mislim da je jednostavno takav, krupniji. Voli papati i dobro je sto jede raznoliko. Moj maks ima isto 100cm i 19 kg. Ima ga ali nije debeli, nema slaufe nigdj samo je jači po svuda. Al on jede i slatkisa jer se tata ne zna dobro skrivati :ajme ali i mesa i povrća i voća. Stvarno sve voli i ja mu ništa ne branim. Mislim branim jer bi on mogao jesti sladoled za doručak ručak veeru i medjuobroke :lol.
al on je toliko aktivan da mu valjda treba toliko hrane :dunno

pitaj pedicu sto misli. Imala sam priliku upoznati mamu injjenu curicu koja je stvarno predebela. Malo je mladja od naših isto je dosta visoka ali je bas bucka bucka. Nemozes fulat. I njoj je ped rekao da mora pripaziti na prehranu jer ima previše kila.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la nevenera » 23 lip 2011, 13:23

ja sam ubacila tinove podatke u tablicu rasta, evo link http://www.novonordisk.hr/documents/article_page/document/web_kalkulator.asp
pazi, iza godine ne ide točka

i ispalo je da je s skoro 24 mj, 90 cm i 15 kg u granicama skroz. probaj provjeriti i ti
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la danijela81 » 23 lip 2011, 13:41

centili visine: 96%
centili težine: izvan granica :/
po ovome je zbilja pretežak. ja po izgledu ne bih rekla da je baš jako debel. uslikam ga kasnije kad se probudi, da vidite (ipak mislim da ja to ne vidim kao drugi).

Esperanza999 je napisao/la:ovo izbaci, što će mu i maslac i majoneza i pašteta

radim od domaćeg mesa, pa ubacim masnoće, inače se ne da ni razmazati (nekad stavim i maslinovo ulj, nekad ubacim i mljevene sjemenke lana i sezama, ovisi što je već jeo tih dana). za masnoće ne brinem toliko, mislim da su one jako potrebne djetetu u razvoju, ipak su neke masne kiseline esencijalne.
što se kvalitete tiče, fali mu eventualno voća, da mu zamijeni barem dio doručka koji je krcat ugljikohidratima, i da mu to bude popodnevni međuobrok umjesto nečeg kaloričnijeg.
on jednostavno količinski pojede svega previše, barem prema onome što sam vidjela da druga djeca jedu, ili po preporukama na koje sam naišla.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la danijela81 » 23 lip 2011, 16:11

evo ga moj mali buco
slika
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Stefanova_mama » 23 lip 2011, 16:41

Meni on ne izgleda debeo. Za temu nisam neki savetodavac, moji su nejedaci i da pojedu nesto moram dubiti na trepavicama (S. ne vise toliko, ali M. jos uvek :ajme ).

Dakle sta mi je palo na pamet: da li ga vi hranite ili jede sam? Ako ga hranite, on moze nastaviti da zeva i preko tacke utoljene gladi, a ako jede sam mozda ce pojesti tacno koliko mu treba, jer ipak trazi truda sa njegove strane?
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la danijela81 » 23 lip 2011, 16:56

Stefanova_mama je napisao/la:da li ga vi hranite ili jede sam? Ako ga hranite, on moze nastaviti da zeva i preko tacke utoljene gladi, a ako jede sam mozda ce pojesti tacno koliko mu treba, jer ipak trazi truda sa njegove strane?

eh, to nam je još jedan u nizu problema.
fina motorika mu je slaba, nema dobru koordinaciju ruka-oko, nema osjećaj za prostor, udaljenosti... nije toliko strašno, ali dovoljno da ne može ugrabiti žlicom ili vilicom, prenijeti do usta, i još naciljati usta. tako da puno ovisi o tome što jede. ako mu donekle ide, a i ako ga ne frustrira previše, jede sam. čim krenu frustracije i plač, hrani ga netko od nas.
kad jede rukama, opet imamo problema. ne podnosi ništa mokro, masno, ljigavo, čak ni suhe stvari koje ostavljaju "praškasti" trag, i zbilja je rijetka hrana koju on može zadržati u rukama dulje od par sekundi. neke stvari forsiram, pa smo nekako došli do toga i da uzme par zalogaja, ali sve više od toga opet dovodi do velikih frustracija, i na kraju završi tako da ga netko od nas hrani.
tako da ga ustvari većinu vremena netko hrani, a manje vremena on sam jede. kad jede sam, u stanju je sjediti za stolom i sat vremena, i više ako treba (jednom je sat i pol jeo pužiće sa mljevenim mesom, svaki cca peti pokušaj stavljanja nečega u usta je završio relativno uspješno, ali nije odustajao dok nije ispraznio tanjur).
tako da može i u tome biti problem :dunno možda jede previše pa mu se i želudac raširio, jer stalno je gladan i uvijek može pojesti :dunno
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Mica » 23 lip 2011, 17:09

Meni on uopšte,ali uopšte ne izgleda predebelo.Čak ni debelo.Onako,malo je buckastiji,ali ne previše.
Duboko u srcu vjeruj da nešto divno treba da se desi...
Ja-ok,on-astenoterato
Desilo se:))...
Jedno oko 2009
Drugo oko 2012
Mica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Stefanova_mama » 23 lip 2011, 17:39

Danci onda eksperimentisi sa hranom koju moze uzeti rukom, tzv. finger food (daj mu viljusku ili kasiku kao alternativu ako zeli) i pusti ga da proba i pogresi, proba i uspe, za ruke mu daj salvetu i neka sam brise (tako ce osecati da je u kontroli). Naravno da ces ga nahraniti ako mislis da sam nije dovoljno pojeo.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la danijela81 » 23 lip 2011, 18:07

Stefanova_mama je napisao/la:Naravno da ces ga nahraniti ako mislis da sam nije dovoljno pojeo.

ovo nam se nikada nije dogodilo, tj. on uvijek traži jesti toliko da nema šanse da pomislim da je pojeo premalo. hranim ga isključivo kad već zbilja postane toliko nervozan da sam traži da mu ja dajem jesti.
rijetko koja finger food mu leži. od svega što pruža bilo kakav osjećaj "nečega" na ruci, jedino jede krastavce, i to zato jer od kad je počela sezona (a i prošlo ljeto je isto tako) jede ih svaki dan u velikim količinama, sam tako traži jer ih obožava. dovela sam ga do toga da mora birati hoće li jesti sam držeći u ruci prepolovljeni oguljeni krastavac, ili uopće neće jesti. nije mu bilo nimalo lako, i jako teško se naučio na osjećaj "mokrog" krastavca u ruci. na taj način jede još sirovu mrkvu na tanke kolutiće i kruh (ne smije biti ničim namazan), sve ostalo vilicom ili žlicom, ili ga uspijem nekako dobiti da uhvati komad hrane zamotan u papirnati ručnik ili nešto slično. ne želi čak ni keks u ruci (što čak dovodi do određenih situacija kad smo u gostima, ljudi se čude, i misle da mali ni ne zna što je keks). tekuću hranu poput juhe nema šanse da sam jede, koliko god se trudio, ništa ne dospijeva u usta.
Stefanova_mama je napisao/la: i pusti ga da proba i pogresi, proba i uspe

ovo radimo stalno, ali na kraju jako često završi plačem i bacanjem... sad kad vidim da je počelo živciranje oko svega odmah uskočim, jer ne mogu više podnijeti tolike frustracije svaki dan nekoliko puta. a mislim da to nije dobro ni za njega.
u biti radimo na tome konstantno, i ponekad mi se čini da nema pomaka, ali ustvari ih ima, samo što idu jako, jako sporo.

Mica je napisao/la:Meni on uopšte,ali uopšte ne izgleda predebelo.Čak ni debelo.Onako,malo je buckastiji,ali ne previše.

ne izgleda ni meni, ali ima i onih kojima izgleda. a i one krivulje kažu tako. našla sam i izračun dječjeg BMI gdje kažu da je pretežak :/ tak da zbilja ne znam.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Esperanza999 » 23 lip 2011, 18:26

ne izgleda mi nimalo debel, niti malo :dunno
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Stefanova_mama » 23 lip 2011, 18:45

danijela81 je napisao/la:kruh (ne smije biti ničim namazan)

Ni M. ne voli namazani hleb u ruci, kupujem tost hleb koji je cetvrtastog oblika i snita nije debela, namazem ceo, pazeci da je pola cm do ivice prazno i prerezem po dijagonali, preklopim. Dobijemo trouglasti sendvic koji je s obe strane suv, moze ga drzati u rukama, ne prlja ruke (i kod nas je to problem).

I ne treba da ga pustis da se zivcira, samo trazi nacine da zaobidjes ono sto vam je problem. Jako naporno, iz iskustva, ali pali.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la danijela81 » 23 lip 2011, 18:53

Stefanova_mama je napisao/la:
danijela81 je napisao/la:kruh (ne smije biti ničim namazan)

Ni M. ne voli namazani hleb u ruci, kupujem tost hleb koji je cetvrtastog oblika i snita nije debela, namazem ceo, pazeci da je pola cm do ivice prazno i prerezem po dijagonali, preklopim. Dobijemo trouglasti sendvic koji je s obe strane suv, moze ga drzati u rukama, ne prlja ruke (i kod nas je to problem).

I ne treba da ga pustis da se zivcira, samo trazi nacine da zaobidjes ono sto vam je problem. Jako naporno, iz iskustva, ali pali.

hvala za ideju!
ako imaš još koju, piši (može i na pp), ja baš i nisam maštovita :ajme
danijela81
(pre)fina gospoja

Sljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.