Sada je: 28 kol 2026, 01:13.

upala mokraćnih kanala ili čega već

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

upala mokraćnih kanala ili čega već

PostPostao/la samma » 23 lip 2011, 13:06

Imam bolove u donjem lijevom dijelu stomaka, skroz pri dnu, a naduta sam, imam osjećaj da sam ko balon.
Počela sam pit čaj od brusnice, baktrim, jer sumnjam na upalu mokraćnih kanala a možda je i jajnik. Nemam pojma.
Doktoru nemam vremena ić, spremam se na odmor u subotu. Ako ste imale istih ili sličnih problema upomoć
slikaslika
samma
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: upala mokraćnih kanala ili čega već

PostPostao/la TOMISLAVA » 23 lip 2011, 13:36

Ja mislim da je jajnik, dal te boli dok piskis :conf
TOMISLAVA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Carlito » 23 lip 2011, 13:39

Da je upala mokracnih kanala osjecala bi bol ili peckanje dok piskis. Vjerovatno onda jajnik. Nemoj tako, moras imati vremena da odes doktoru. Odi na hitnu navecer mogu ti i oni dati nesto da pijes.
Ako su mokracni kanali uvin caj je zakon.
Dijete je knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati...
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la samma » 23 lip 2011, 13:40

a koji čaj je dobar za jajnik
slikaslika
samma
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Carlito » 23 lip 2011, 14:22

Kod upale jajnika je super caj od koprive.
Kod upale jajnika preporučujemo sljedeće biljne ljekovite pripravke.

1. U jednu posudu (tavu) stavi se dvije šake soli i to metne na štednjak. Kuhačom se miješa sve dok ne stane prskati. Tada se na sol nalije malo octa, toliko da sol postane mokra. Tu sol stavi se na lanenu krpu i privije na bolno mjesto. Ti se oblozi stavljaju svaku večer prije spavanja. Taj oblog dobro je metnuti i u slučaju kada se primijeti slabost i malaksalost.
2. Različak, list medvjeđeg grožda - po 4 jušnate žlice. Cvijeta od bazge - 2 jušnate žlice, kore od bazge - 3 jušnate žlice. Sve se dobro promiješa. Od te mješavine uzme se 4 jušnate žlice i kuha 10 minuta u pola litre vode. Zatim se ostavi poklopljeno da stoji 10-15 minuta. Nakon toga se ocijedi, po želji medom zasladi, doda malo soka od limuna i više puta dnevno toplo pije po malu šalicu.
3. Kamilice, bazgova cvijeta - po 4 jušnate žlice, različka 8 jušnatih žlica. Sve dobro promiješati i od te mješavine 3 jušnate žlice kuhati 15 minute u pola litre vode. Zatim pustiti da stoji 15-20 minuta. Piti prije jela po šalicu triput dnevno.
4. Kukuruzne svile 6 jušnatih žlica, nevena, medvjeđeg grožda - po 4 jušnate žlice. Sve dobro promiješati i od te mješavine 4 jušnate žlice kuhati 15 minute. Ostalo kao pod 1. Ako nam koja biljka nedostaje i nije pri ruci, može se uzeti samo medvjeđe grožde i još koja od navedenih biljaka.
5. Vrlo je dobar sljedeći pripravak: šaku majčine dušice preliti litrom ključale vode. Vruće uliti u jednu manju posudu (noćnu) i tu posudu staviti u veću prikladnu posudu, sjesti i pokriti se oko tijela da para ne izlazi. Treba sjediti sve dok ima pare. Treba biti ustrajan i uspjeh neće izostati.
Dijete je knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati...
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mica » 23 lip 2011, 17:13

Da je upala mok. kanala peckalo bi te dok piškiš.Stalno bi osjećala da moraš na wc,a piškila bi po nekoliko kapi.
Duboko u srcu vjeruj da nešto divno treba da se desi...
Ja-ok,on-astenoterato
Desilo se:))...
Jedno oko 2009
Drugo oko 2012
Mica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la babalu » 23 lip 2011, 17:52

moj savjet je obavezno docu dati urin na analizu jer je mene tak kao bolil jajnik pa sam stigla do upale bubrega i citavog sranja.

nadam se da nije nista takvoga kod tebe ali nemoj se igrati jer nemas vremena
nalaz ti je gotov za jedan dan :mah
babalu
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LucyInTheSky » 23 lip 2011, 17:53

Da, cure su vec napisale kako izgleda upala mokracnih puteva. Ja bi jos samo dodala da sam osjecala istu ili slicnu vrstu bolova kakve ti opisujes pri ovulaciji - naravno, trebalo mi je dosta vremena da skuzim da se o tome radi. Jedan mjesec bi me probadalo (lijevi jajnik), a drugi tocno ovako kako opisujes. Mozda je to i tebi? :dunno

U svakom slucaju, ako se stanje pogorsa ili potraje, radije posjeti dezurnog doktora ili odi na hitnu navecer, ako preko dana bas nemas vremena. Sebe na prvo mjesto, odmor na drugo ;)
slika
LucyInTheSky
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la TOMISLAVA » 23 lip 2011, 22:04

I mene je jajnik znao rasturati kod ovulacije, nekad nisam mogla ni sjediti :mrgreen
TOMISLAVA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la folne » 23 lip 2011, 22:09

Nije pisano pravilo da uroinfekt ide s peckanjem dok mokriš. ja sam imala iskustvo gadne uroinfekcije s e. coli a simptomi su bili povraćanje i vrtoglavica takva da mi je strop plesao dok bi ležala. što se mokrenja tiče apsolutno nikakvih simptoma imala nisam.

Zar ti u petak ne radi liječnik?
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la teutonija » 24 lip 2011, 14:31

samma- idi doktoru, nemoj na svoju ruku piti Bactrim, od kud ti uopće? :conf
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la samma » 24 lip 2011, 21:03

išla kod dr, izgleda da je ovulacija, ne mogu vjerovat da ovako boli. dosad zaista nisam imala ovakvu bol pri ovulaciji :dunno
hvala svima na savjetima :mah
slikaslika
samma
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ivy26 » 27 lip 2011, 20:39

i ja imam bolne ovulacije, zna me ko grč probuditi u noći
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.