Sada je: 06 kol 2026, 21:11.

Ledeni vjetar - traze se savjeti

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Ledeni vjetar - traze se savjeti

PostPostao/la Helena71 » 24 lip 2011, 17:08

Napravila bih ledeni vjetar od malina, ribizla i visanja. Vec sam jednom radila po ovom receptu http://www.coolinarika.com/recept/746453/ ali s jagodama.
E sad, maline sam oprala i posecerila tako da su do sad sigurno pustile sok. Razmisljam da napravim malu preinaku tako da voce stavim na beze koru da se taj sok upije u nju. Jel bi to islo?
Visnje su ociscene ok kostica i isto ce pustiti soka tako da su razmisljanja u istom smjeru.
Ribizl bi mogla ubaciti izmedju kreme i slaga.
Drugo je pitanje hoce li kolac biti dobar i u nedjelju ako ga napravim danas?
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

Re: Ledeni vjetar - traze se savjeti

PostPostao/la Crazy Daisy » 24 lip 2011, 17:12

ja ne bi stavljala ništa vodenasto na beze kore, lako se scmolje i raspadnu. voće bi stavljala između kreme i šlaga.

što se tiče stajanja, kuhana krema je ok, ali šlag baš nije dobar nakon par dana, lako se ukiseli. ja takve kolače radim dan ranije, no češće sve priredim navečer, a ujutro prije posluživanja filujem.
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la sandram » 24 lip 2011, 17:14

Baze kore nisu bas upijajuce. Rekla bih da da od vece kolicine soka ce se prije opustiti, "uvenuti" nego sto ce upiti sok. Ja bih u tom slucaju voce dobro ocijedila i stavila ipak na kremu. U nedjelju ce biti dobar ako ga do tada ne smazete :p . Jedino bi ti boja od voca vrlo vjerojatno mogla izbiti na slag sa strane i slag bi ti mogao "popucati", posusiti se.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la Helena71 » 24 lip 2011, 18:08

Hvala cure :)
Maline sam jucer brala i ovako u seceru bi zapravo mogle opstati do sutra, a obzirom i na slag, mozda onda ipak sve to ostavim za sutra :dada
Umjesto toga, mogla bih danas pitu od prhkog tijesta s visnjama. Jel se vidi da imam voca koje treba potrositi a bome i apetita? :p
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la babalu » 24 lip 2011, 18:25

ja ne bi stavljala ništa vodenasto na beze kore, lako se scmolje i raspadnu. voće bi stavljala između kreme i šlaga.
:dada

Heli ak radis doma beze onda poslusaj CD a ak si kupovala kore(one su obicno deblje i cvrsce) onda cak i mozes voce staviti da malo kore omeksaju ali i to samo vecer prije :mrgreen
babalu
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Helena71 » 25 lip 2011, 01:28

Babalu, radit cu sama kore.
Zapravo sam dosad uvijek radila biskvitna tijesta i onda je super da voce pusti sok i navlazi biskvit.
I fini mi je beze kad krcka tako da definitivno ide voce na kremu :dada
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la AA » 25 lip 2011, 08:19

Helena71 je napisao/la:definitivno ide voce na kremu :dada

XXX
It’s all mind over matter. If I don’t mind, it doesn’t matter
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Solea » 25 lip 2011, 23:01

ja sad tek ovo vidim :mrgreen
jesi li ti to već zgotovila? ako jesi, kako je ispalo?

ja ne stavljam voće direktno na beze. za vjetar slažem beze-krema-voće.
za pavlovu beze-šlag-voće.
drži se dobro (odlično!) dva dana u frižideru.
u ovoj tvojoj kombinaciji jedino su maline slaba karika, one su prefine al ne mogu baš dugo stajati. zašto si ih šećerila?
Solea
Sveta krava

PostPostao/la Solea » 25 lip 2011, 23:07

sada sam pogledala i recept po kojem misliš raditi.
kore pečem/sušim duže ali na nižoj temp od one u receptu.
ne bih stavila toliko maslaca u kremu i nikako ne bih koristila holu.
Solea
Sveta krava

PostPostao/la Helena71 » 25 lip 2011, 23:55

Sole, po receptu sam radila kore u varijanti 3 komada okrugla i jesam, malo sam ih prepekla :oops: Prosli put sam radila samo jednu koru i uzduzno je rezala na tri dijela ali zgodniji mi je oblik torte da mogu staviti pod zvono u hladnjak da ne upija mirise ostale hrane.
Kremu kuham u 5,5 dl mlijeka, ne mogu ni zamisliti kako bi tvrdo bilo u pola kolicine mlijeka ista kolicina brasna. Maslaca sam odmjerila nekih 18 dag.
I sad mi jos samo fali kremfix jer imam slatko vrhnje i pitam se sto ubaciti umjesto njega???
Ajde javi se dok ja otrijebim ribizl ;)
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la babalu » 26 lip 2011, 05:53

Heli,sad je kasno ali meni slatko vrhnje nije dobro za niti jedan kolac :dunno brzo mi se rascmolji
ja stavljam slag iz vrecice koji se radi sa mlijekom Dr. Oetker(s jagodama na vrecici) to stvarno super drzi i bez ikakvih fix-seva plus mi je puno boljeg okusa od sl.vrhnja

javi kak je ispalo :dada
babalu
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Helena71 » 27 lip 2011, 01:14

Ma koristim i ja za neke kolace slag pjenu ali prava stvar je - prava stvar :) Finije mi je tuceno slatko vrhnje nego njegova imitacija. Da sad ne spominjem onaj vic o vibratoru i soji :mrgreen
Fini je jedino su visnje prekisele ovako nezasecerene, nisu bas neki izbor. Umjesto kremfixa ubacila sam u vrhnje jednu slag pjenu i dobro se drzi jedino sloj s malinama krvari van iz torte :lol Bolja mi je krema s glatkim brasnom, iduci put se vracam na tu varijantu.
Ribizli su izgledali prekrasno, ko perle neke, pa bi mogli ici na slag kao dekoracija :)
http://i56.tinypic.com/2zjbc3s.jpg
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.