Sada je: 29 tra 2026, 11:33.

POVRCE NA STO NACINA III DIO

Moderatori/ce: Hope77, mrava

mahune-by dzelilina mama

PostPostao/la Many » 11 pro 2005, 02:40

Na luku proprzim dosta crnog luka i mrkvice.Onda dodam buraniju blago prodinstam i dolijem vode toliko da prekrije buraniju(+jos malo).Kuham 10-20 minuta u pretisu(zavisi jel puterica il malo starija buranija)Pred kraj dodam jednu cijelu pavlaku i dooosta sitno sjeckanog bjelog luka(kojeg btw.samo tako mogu pojesti)i jos 10-tak minuta ostavim da kvrcka u polupokrivenom loncu. <
><
>Ovo je doduse solo varijanta znaci bez mesa,krompira al je zato gotovo za cas. <
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

mahune-by kimama

PostPostao/la Many » 11 pro 2005, 02:41

Dakle, skuhaš mahune i dodaš im odokativnu smjesu od češnjaka, mrvica, peršina,maslinovog ulja i parmezana, fino dodaš soli i papra, pomiješaš, odozgo sipaš pavlaku (ja stavljam vrhnje za kuhanje) i zapečeš u rerni.<
>MLJAAAAC <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

mahune-by Llea

PostPostao/la Many » 11 pro 2005, 02:42

Na masti popržim
ašno, dodam vode i mješam. <
><
>Zatim stavim mahune, sitno nasjeckanu mrkvu, 3-4 mala krumpira, šaku graška. Sve se to kuha uz dolijevanje vode. <
><
>Pred kraj stavim pasiranu rajčicu, vegetu, malo bibera. <
><
>Na kraju zalijem sa vrhnjem za kuhanje.<
><
>Upravo se ta kombinacija sada kuha na peći. Mljac <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

grasak-by IvanaFM

PostPostao/la Many » 11 pro 2005, 03:00

Ja grasak kuham ili kao gulas, to ja tako zovem, mozda postoji i neko bolje ime.<
>dakle<
>Na ulju prodinstam sitno nasjeckanu kapulu (crveni luk), u to dodam meso izrezano na kockice, krumpir izrezan na kockice i mrkvu izrezanu na kockice, zacinim s vegetom, dodam malo konserve (koncentrat od rajcica), persina, dolijem vode i to kuham dok krumpir ne omeksa, onda dodam grasak kuham dok grasak nije gotov.<
><
>Drugi nacin je:<
>na malo ulja stavim par cesnjeva sitno nasjeckanog bijelog luka, dodam zlicicu
asna i napravim laganu zaprsku, u to ubacim grasak, stavim malo vegete, konserve, persina, dolijem malo vode i uz povremeno mijesanje kuham dok grasak ne omeksa, to treba biti gusto.<
>Ovo posluzim kao prilog uz snicele ili polpete ili neko drugo przeno meso.<
><
>Nadam se da sam pomogla i dovoljno do
o objasnila, ako je nesto nejasno, pitaj. <
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

grasak-by lare FORZAF

PostPostao/la Many » 11 pro 2005, 03:01

Veneziji spremaju grašak tako da ga dinstaju sa jako puno kapule narezane na polumjesece, i sa svježim peršinom. Sol, papar i prosciutto cotto (to bi,otprilike, bilo nešto tipa kuhane šunke mada izgleda kao naša prešana, ali nije "mokro"- super sam ovo objasnila ) narezan na male kockice.<
>Jednostavno, ali strašno fino .<
>Ja umjesto šunke stavim krumpir narezan na komade i dinstam Sve zajedno dok krumpir ne omekša.<
>Tajna okusa je u peršinu, ja ga ne štedim <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

mladi kupus -by selma27

PostPostao/la Many » 08 sij 2006, 23:44

red kupusa (ja narezem na vece kokice, a lijepo je i citave listove samo vise listova da je debljina oko 7-8cm) i poredam to je kao "kora od torte"<
><
>a "fil" je :<
>luk isjeckan (jedan luk za svaki fil), mrkva (jedna mrkva za fil), malo paradajza, i meso da je malo masno<
>i vegeta<
><
>i tako tri-cetiri reda "kore" i "fila", na vrh stavis citave listove i prelijes casom vode i to kuha se na slaboj vatri oko 2-3 sata i reze kao torta.....<
><
><
>ako sam previse zapetljala reci sta ti nije jasno pa cu ti objasnit <
><
><
>edit:ide 4 luka ali se ne osjeti majke mi i meni je zvicalo katastrofa kad mi je mama rekla, nemoj neke ogromne glavice...sve ti ide svjeze i isjeckano na kockuce, ja stavim teleci spic, ili (mozes rebarca ako hoces skostima ) znaci ide deblji red listova kupusa red ovog fila, pa opet tako sve dok imas kupusa.....ja kupim 2 glavice kupusa i 1 kg mesa, ostalo od prilike i bude za 5 osoba. nisam pekla ovo u rerni al probaj ako imas tepsiju s poklopcem to ce biti jos ukusnije...i reze se ko torta da znas....ma pravo je ukusno, <
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

MAHUNE NA CUSPAJZ-by mala sirena

PostPostao/la Many » 30 sij 2006, 13:33

Mahune na ćušpajz<
>očišćene mahune skuham u slanoj vodi<
>popržim svinjetinu narezanu na male kockice, dodam nasjeckani luk i mrkvu u kolutićima te papriku narezanu na kockice... malo popržim sve skupa, podlijem s malo vode i dinstam da meso malo omekša (posolim i povegetim)<
>Kad je omekšano, posipam s malo oštrog
ašna, dodam crvene mljevene paprike i podlijem vodom do željene gustoće (ak je pregusto, nadoljevam vodom). Kad zakipi, ubacim kuhane mahune, krumpir narezan na kocke, stavim rajčice (ili sok ili one iz tube), bibera, češnjaka, nasjeckanog peršina, kopra i kuham dok se krumpir ne skuha.<
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

Grasak-by Ivana FM

PostPostao/la Many » 06 vel 2006, 18:57

Grasa<
>k--------------------------------------------------------------------------------<
> Ja grasak kuham ili kao gulas, to ja tako zovem, mozda postoji i neko bolje ime.<
>dakle<
>Na ulju prodinstam sitno nasjeckanu kapulu (crveni luk), u to dodam meso izrezano na kockice, krumpir izrezan na kockice i mrkvu izrezanu na kockice, zacinim s vegetom, dodam malo konserve (koncentrat od rajcica), persina, dolijem vode i to kuham dok krumpir ne omeksa, onda dodam grasak kuham dok grasak nije gotov.<
><
>Drugi nacin je:<
>na malo ulja stavim par cesnjeva sitno nasjeckanog bijelog luka, dodam zlicicu
asna i napravim laganu zaprsku, u to ubacim grasak, stavim malo vegete, konserve, persina, dolijem malo vode i uz povremeno mijesanje kuham dok grasak ne omeksa, to treba biti gusto.<
>Ovo posluzim kao prilog uz snicele ili polpete ili neko drugo przeno meso.<
><
>Nadam se da sam pomogla i dovoljno do
o objasnila, ako je nesto nejasno, pitaj. <
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

grašak by lare FORZA FIUME

PostPostao/la Many » 06 vel 2006, 18:58

grašak<
>--------------------------------------------------------------------------------<
> U Veneziji spremaju grašak tako da ga dinstaju sa jako puno kapule narezane na polumjesece, i sa svježim peršinom. Sol, papar i prosciutto cotto (to bi,otprilike, bilo nešto tipa kuhane šunke mada izgleda kao naša prešana, ali nije "mokro"- super sam ovo objasnila ) narezan na male kockice.<
>Jednostavno, ali strašno fino .<
>Ja umjesto šunke stavim krumpir narezan na komade i dinstam Sve zajedno dok krumpir ne omekša.<
>Tajna okusa je u peršinu, ja ga ne štedim <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

Krompir ala Ida-by Ida

PostPostao/la Many » 25 vel 2006, 20:04

Krompir ala Ida<
>Krompir oguliti i isjeci na kolutove (malo deblje od musake). Poredati u tepsiju, zaciniti solju i crvenom paprikom i malo pouljiti (ja ih obicno onda izmjesam da budu ravnomjerno zacinjeni i onda poredam u tepsiju), dodam malo vode i pustim da se pece.<
>U medjuvremenu uzmem solju pavlake i malo razblazim sa vodom, te dodam svjeze sjeckani cesnjak i persun i so u to.<
>Kad su krompiri gotovi, zalijem ih tom pavlakom i zapecem jos 5-10 minuta. <
>Prste da polizes.<
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

Corba od mjesanog povrca by Olivera

PostPostao/la IvanaFM » 10 ožu 2006, 18:09

Corba od mjesanog povrca by Olivera <
><
>
okule, karfiol, sargarepa...<
>Sve je otprilike.....<
>Povrce oprati ocistiri i skuvat na vodi.Procediti i izmiksirati a vodu sacuvati.U serpu gde je kuvano dodati malo butera da se otopi i 2-3 kasike
asna da se proprzi(moze
asno crno-od pirinca ili obicno belo).Zatim u to sipati izmiksirano povrce i dodati malo vode u kojoj se povrce kuvalo i 1/2 solje mleka.<
>Posoliti i pobiberiti i ostaviti da se jos malo krcka s vremena na vreme promesati jer ima tendenciju da zagori jer ima unutra mleka i zgusne se od
asna. <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Zapecena brokula by DarijaB

PostPostao/la IvanaFM » 10 ožu 2006, 18:10

Zapecena
okula by DarijaB<
><
>Operem i podilim ih na manje ruzice. Poslazem ih u vatrostalnu posudu i posipan komadicima maslaca.<
><
>Onda izmutim dva jaja-sol-muskatni orascic-papra-vegete, u to sve umutim jedno vrhnje za kuhanje a moze se dodati i malo kiselog vrhnja.<
><
>Uzmem dosta izribanog sira i posipam po
okulama a na kraju to sve polijem ovom smjesom od jaja i vrhnja.<
><
>To peci na jedno 180&#65533;-200&#65533; C jedno po ure/45 min. Prvih 20 min. pokrijete posudu (ako nemate staklenog poklopca) sa folijom. Ostatak vrimena mora do
o porumeniti. <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

"jestivi kelj" by Solea032

PostPostao/la IvanaFM » 10 ožu 2006, 18:21

"jestivi kelj" by Solea032<
><
>- izrezati 2-3 krumpira srednje velicine na sitnije kockice i kuhati u cca 2,5 l vode. Kada je krumpir napol skuhan<
>- dodati opran i izrezan kelj<
>- posoliti i staviti zlicicu vegete (nakon 5 min. dio vode u kojoj se to kuha presuti u neku posudu i ostaviti da se hladi). <
><
>Dok se kelj kuha<
>- u drugu posudu na malo masnoce napraviti zaprsku (joj cure, ja vam ne znam TO&#65533;NO mjere koliko stavim masnoce/ulja koliko
asna, ali mislim oko 2-3 zlice
asna), 1-2 re
a cesnjaka (ovisno o velicini), zlicicu slatke crvene paprike. Sve do
o izmijesati, kratko poprziti i maknuti sa vatre<
><
>- u to primjesati onu prohladjenu vodu od kuhanja (
zo da se ne naprave gulice) i<
>- odmah sve dodati u posudu u kojoj se kuha kelj sa krumpirima<
>- do
o promijesati, malo popapriti i kuhati jos 10-ak min. <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

francuski krumpir by jasmina01

PostPostao/la IvanaFM » 10 ožu 2006, 18:24

francuski krumpir by jasmina01<
><
>skuhaju se krumpir u ljusci, kobasice i jaja.<
>onda se sve nareze na snite, slaze se red krumpira, red kobasa, red jaja i zavrsi se s krumpirom, prelije kiselim vrhnjem i zapece 15-ak min u pecnici. <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

pirjani kupus s rajcicom by bojana

PostPostao/la IvanaFM » 10 ožu 2006, 18:35

pirjani kupus s rajcicom by bojana<
><
>kupus rezem tanko pomocu onog plasticnog ribeza s nozicem. Preprzim zatim malo luka na ulju (recimo pola manje glavice luka za jednu manju glavu kupusa) i onda na taj luk dolijem umak od rajcice (recimo 1/2 l ovisi koliko tekuce zelis da jelo bude). Koristim domaci umak iz zamrzivaca koji je tekuc gotovo kao onaj kupovni sok od rajcica (zato ne dodajem vode sto je potrebno ako se koristi koncentrat rajcica iz tube)... nadam se da nisam zakomplicirala sad, ovo je u biti vrlo jednostavno i
zo pripremljeno jelo <
>Kad umak zakuha dodajem narezani kupus, poklopim i povremeno promijesam, kad omeksa-gotovo je!<
> <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Povrce s rizom by Selma27

PostPostao/la IvanaFM » 10 ožu 2006, 18:44

Povrce s rizom by Selma27<
><
>prokuhas malo mrkvice (nasjeckane) i graska, u tavi na jakoj vatri kratko proprzis luk i papriku. Skuhas rizu (ja kupim one u kesici).<
>U drugoj posudi (serpi) istopis malo putera i posolis vegetom (ili kockom za supu), onda dodas svo povrce pa rizu i to jos malo proprzis, i to je to...nadam se da te nisam zbunila previse... a ako volis kinseku hranu na ovaj recept samo proprzi sa lukom i paprikom i piletinu koja je stasjala 1 sat u ulju sa bijelim lukom i curryem i soya sosom, i samo na kraju dodas jos malo soya sosa u rizu i to je to <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Recepti - arhiva

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.