Sada je: 09 kol 2026, 20:33.

preporuke za usisavač

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: preporuke za usisavač

PostPostao/la Duga » 21 srp 2011, 09:07

Ma nema na čemu.

Miele ima Active HEPA filter u ponudi (filter za maksimalnu higijenu koji uklanja i najmanje čestice te je posebno prikladan za alergične osobe).
S nekim modelima ga kupuješ već u sklopu usisavača (kao dio standardne opreme) npr.:
http://www.miele.hr/index.php?page=product&id=1372
http://www.miele.hr/index.php?page=product&id=1338
...a možeš ga kupiti posebno (ukoliko tvoj model standardno ne dolazi s HEPA filterom kao što npr. moj ne dolazi, moj je došao s Super AirClean filter - filter za uobičajene zahtjeve ali on je sasvim dovoljan za naše kućanstvo):
http://www.miele.hr/index.php?page=ws_p ... tegoryId=5

No, ja sam i dalje oduševljena njihovim vrećicama za prašinu :lol iz kojih ništa ne curi, ne leti prašina iz usisavača, lako se zamjeni - gospodski posao, a do sada sam se baš mučila čišćenjem silnih predfiltera, filtera, dodatnih filtera :roll, prođe me volja...vidi se koja sam ljen*uza :lol.
Mogu se kupiti zamjenske vrećice koje su duplo jeftinije od originalnih Miele, na pakiranju je navedeno kojem Miele modelu točno odgovara :dada.

Pretpostavljam da HEPA puno znači alergičarima :dunno, na primjer filter H12:
http://www.hama.hr/hr/xavax_domacinstvo ... ele/110292
- HEPA filter zadržava 99,5% svih čestica iznad 0,0003 mm veličine dalje od ispusnog zraka (npr. kućna prašina i mikroskopski male štetočine kao što su pelud i fine čestice prašine)
- Za održavanje učinkovitog filtriranja, HEPA filter treba zamijeniti barem jednom godišnje

Drugim riječima, kroz taj filter može proći samo nešto što je manje od 0,3 mikrona, ostalo zadržava, impresionirana sam :znoj ...moja bi kuća bila suviše čista za moje pojmove :lol.

E, sad je l' filtar ili filter :nokti , navikla sam na filter, iako su to sve pročistači :mrgreen

Ne dilam Miele usisavače, časna riječ :lol
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Potica » 21 srp 2011, 09:14

Duga je napisao/la:No, ja sam i dalje oduševljena njihovim vrećicama za prašinu iz kojih ništa ne curi, ne leti prašina iz usisavača, lako se zamjeni - gospodski posao

A gdje se kupuju? da li ih ima u Konzumu npr. i koliko koštaju?
Moja sestra je pred par godina kupila neki usisavač (ne znam firmu) da bi poslje skužila da vrećica za te usisavače nama gotovo nigdje za kupiti a koštaju ko svetogpetrakajgana, jako ga je brzo zamijenila drugim.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Duga » 21 srp 2011, 09:30

Ja sam se opskrbila u Elipsu tim zamjenskim čim sam i M. usisavač kupila. Doduše, i preko neta se mogu naručiti tako da ne vjerujem da se u slučaju Miele može desiti da ne mogu doći do odgovarajućih vrećica.

Isti slučaj kao i tvojoj sestri meni se desio s našim prvim usisavačem :roll, znam da sam tražila po Gorenju servisima te neke glupe vrećice kojih nikad nije bilo pa sam kupovala ponuđene mi "jako slične", čak sam ju jednom obljepila izolir trakom oko cijevi jer ju nisam uspijevala namjestiti :loce :lol. Onda je uslijedio Philipsov ( njega sam zvala cd-player jer me na to asocirao po načinu kako se poklopac podizao)...taj je imao i previše pročistača koje sam ja morala čistiti...
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la palunkica » 21 srp 2011, 09:33

Vrećica ima u Elipsu, pa bude u bauhausu (neke swirl), a bogme sam ja zadnje kupila u Mulleru, neke njihove, 3 komada za 29,90 kuna, bile su na nekoj akciji.

Hepa filter ti ne treba ako nemaš alergičara doma. Moj ima Hepa filter, ja sam još kad sam ga kupovala kupila i turbo četku za tepihe i malu turbo četku (za namještaj, krevete i slično). To su one koje unutra imaju još dodatni valjak s metlicama i isklofaju sve, sve u svemu jako dobro.

No, moj je prije 3-4 godine koštao negdje 3500 kuna :/

I da, hoću reći, HEPA filter košta jako puno, i ja još koristim originalni, malo ga operem i počistim četkicom za zube, i nije niti jako prljav.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la ivana7997 » 21 srp 2011, 09:37

ja sam s nekim dobivenim philipsovim bila zadovoljna, ali ga nisam dosta cijenila, mislila, kaj, usisivac ko usisivac.
pa sam ga unistila nakon adaptacije, usisavala sve i svasta, samo se zgasnuo i nikakva reanimacija nije pomogla.

pa sam kupila electrolux, i to nakon konzultacija, ne doduse forumskih :bidan

mila majko kakva koma. uzrujam se samo kad pomislim na njega.

a ovaj miele toliko dugo kupujem da sam ga vec isplatila u vrecicama koje kupujem za electrolux. koje nisu skupe, dapace, ali idu po principu svako malo bolje usisavanje - jedna vrecica :angry
pa mislim da danas idem po crvenka. jest gadan, ali je u dusi dobar
Zadnja izmjena: ivana7997; 21 srp 2011, 09:49; ukupno mijenjano 1 put/a.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Duga » 21 srp 2011, 09:45

ja sam s nekim dobivaneim philipsovim bila zadovoljna, ali ga nisam dosta cijenila, mislila, kaj, usisivac ko usisivac.
pa sam ga unistila nakon adaptacije, usisavala sve i svasta, samo se zgasnuo i nikakva reanimacija nije pomogla.

:lol
Moj se pred kraj života pregrijavao, a ja ga silila da radi samo da se više riješim muke.

pa mislim da danas idem po crvenka. jest gadan, ali je u dusi dobar

Nije gadan, samo je vedar :mrgreen
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Liv Tyler » 21 srp 2011, 12:28

Znači hepa se može kupiti i posebno za miele koji ga nema u startu. Ok.
Jer isti su po obliku i veličini koliko vidim po linku. I to mi je ok.

I te zamjenske vrećice jednako ne propuštaju prašinu ko originalne?

I samo još ovo da priupitam što mi kažete na ovaj model, još to mi je zadnja dvojba. Ali mislim da je Miele polako prevagnuo.
Hoover TSE 0100 Silent energy
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Duga » 21 srp 2011, 12:37

I te zamjenske vrećice jednako ne propuštaju prašinu ko originalne?

Ja sam još uvijek na originalnim vrećicama jer neke rezerve originala dobiješ i prilikom kupnje usisavača.
Nekako idem za tim da Miele sebi ne bi dozvolio da se za njih proizvodi zamjenski šrot pa tipujem da su jednako dobre samo jeftinije naprosto jer nisu Miele :lol.
jer Miele je Miele :znoj

Kupuj Miele i udri usisavat - nema veće sreće :lol
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Liv Tyler » 21 srp 2011, 12:41

E ha, a vidi što sam našla na Engleskoj Miele stranici :naughty
Miele.co.uk

Ovih stojećih nema kod nas ili?
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Duga » 21 srp 2011, 12:47

Štapni Miele :mrgreen, vidjela sam jednog u trgovini. Nisam nikad o takvom razmišljala, ovaj kojeg vučem za sobom mi više odgovara.
Evo link:
http://www.miele.hr/index.php?page=product&id=1374
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Liv Tyler » 21 srp 2011, 13:11

E sad još idem izbirati model i vidjeti ima li ga za uzeti u Zd? :mrgreen
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Duga » 21 srp 2011, 13:21

Imate Elipso, kad izabereš, dogovori se s njima da ti srede model koji tražiš ( valjda im je u cilju da prodaju pa neka se snađu :mrgreen ).
Uživaj dok biraš :proljece
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la ivana7997 » 21 srp 2011, 15:12

imam ga :yess :yess :yess :yess

nije crvenko, nego sivko, ipak je podnosljiviji tako
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Liv Tyler » 21 srp 2011, 19:26

Super!!!! :zivili
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la skorpionka » 21 srp 2011, 19:53

Čitam topik i ništa još nisam odlučila.

Uskoro ću mijenjati moj sto godina star Electrolux s kojim sam ful zadovoljna.

E sad, šta uzeti. Miele bi kupila što se svega tiče al mi djeluje nekako preglomazan i ne sviđa mi se dizajnom, a htjela bi da dimenzijama paše na mjestu koje imam trenutno prilagođenom starom Electroluxu. :ajme
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Duga » 21 srp 2011, 20:02

ivana7997 je napisao/la:imam ga :yess :yess :yess :yess
nije crvenko, nego sivko, ipak je podnosljiviji tako

tamnosivi?! on je baš :le , crvenko je malo prevrišteći, ali ionako ga ne bi držala u regalu :mrgreen
odličan izbor :zivili u svakom slučaju

al mi djeluje nekako preglomazan i ne sviđa mi se dizajnom

Pa Miele je u različitim veličinama i ima različite dizajne.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la skorpionka » 21 srp 2011, 20:36

Dizajnom mi se sviđa samo hybrid s4, a hibridni mi ne treba :lol
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Duga » 21 srp 2011, 21:01

Hibridni je hibridni jer ima bateriju, inače je gotovo isti kao i ivanin ( i moj ) sivko :lol
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Nikina mama » 21 srp 2011, 21:22

mi imamo electrolux ergospace i prezadovoljna sam njime: ima super četku koja izvuče čuda iz tepiha (doduše imamo samo jedan tepih u dnevnom ), jak je, tih, lagan, malen i okretan, a odlično mi je i to što ima jako dugačak kabel (13 m) pa ga ne moram ištekavati kad prelazim iz sobe u sobu.
evo ga:
http://www.tehnodiskont.hr/MALI-KUCANSK ... t6676.html
Nikina mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 21 srp 2011, 23:34

e, ovo mi je otkriće za zamjenske vrećice jer su originalne skupe :ajme
ali, ali ... za 2 tjedna mi dolazi irobot 540 pet - od milja sam ga nazvala Wally :le
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Liv Tyler » 22 srp 2011, 09:10

NOćas sam sanjala da kupujem usisavač i da ga tražim lampom po trgovinama, a trgovac mi nudi neki najbolji na svijetu. E onda me ljudi linčuju što ga kupujem. :hahaha

Danas mislim otići u Elipso po nešto konkretno. :mrgreen
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la ivana7997 » 22 srp 2011, 09:12

ja sam sanjala da mi je netko provalio u ured i odnio usisavac. :ajme

ostavila sam ga jucer naime u uredu jer sam dosla biciklom.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Duga » 22 srp 2011, 11:49

Pošandrcale sve tri!
Jedna daje ime, druga sanja da ga lampom traži, a treća da joj ga kradu iz ureda :loce
:lol

U Elipsu sam kupila ove zamjenske vrećice za Miele - Menalux (može se uvećati pa je čitljivije za koje točno modele koriste)
http://www.amazon.co.uk/Menalux-Dustbag ... B0009E28KM
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Liv Tyler » 22 srp 2011, 14:33

:/

U Zd u Epipsu od Miele imaju par modela po izložbeni model od svakog i sad bi trebalo čekati novi iz Zg.
Prodavačica mi nije znala ama baš ništa objasniti o modelima. Uhvatila žena čitati katalog. A više podatak ima na njihovoj stranici. I još mi ponudila akciju koju drže za produljenje garancije sa 2 na 5 godina ako se uzme onaj box paket vrećica za 500kn.
Mislim zar se isplati?
I ko mi garantira da me neće nazvati u ponedjeljak i reći da je stigao novi usisavač, a ponuditi isti?

:cigle
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la ivana7997 » 22 srp 2011, 14:39

to je lose :ne

ja sam kupila u cordialu u preradovicevoj, u zagrebu. predobra prodavacica, sve zna o svakom modelu. nazalost, nemaju ducan u zadru :(
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Liv Tyler » 22 srp 2011, 15:17

A da, jako loše. Mislim onda tako mogu uzeti bilo koji jer imaju veliki izbor. Imali su i hostesu za Phillips kojoj je dužnost prodati svoje, a o drugim modelima ne želi.

I molim vas, ajte mi još jednom recite jer nisam više pametna i ne uočavam više ništa, koja je razlika u ovim modelima osim cijene i broja modela.
MI-S5221-MANGO-CRVEN
MI S5261 MANGO CRVEN
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Duga » 22 srp 2011, 16:16

Baš mi je žao što do informacija nisi mogla doći iz prve ruke, kako je i red već kad to prodaje.
Moje iskustvo je suprotno, cura je upravo došla sa seminara o Miele usisavačima i bila sva nabrijana dok je pričala, u pozitivnom smislu, tako da mi je samo ubrzala odluku.
Probaj kontaktirati direktno Miele.hr, ako te nije prošla volja, jer mislim da takve stvari moraš dobro zagledati i malo tamo, na licu mjesta "isprobati". Dok čitam ove linkove i meni je sve isto što se bitnih stvari tiče :loce tako da ti nisam od neke pomoći :|.
Kužim da su to oni veliki usisavači ( meni se nisu svidjeli,a nisam ni vidjela potrebu za takvom grdosijom u kući); ovi s kapacitetom vrećica za prašinu od 3,5 l su čisto ok i treba vremena da se i ona napuni, a lakši su za manipuliranje, ljepši na izgled :dunno
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la ivana7997 » 22 srp 2011, 18:06

samo bih prijavila da je sivko dobio prvi obrok i dobro se smjestio u novom domu :)
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Liv Tyler » 22 srp 2011, 18:24

Dugo da ja radim s bilo čim bilo bi mi u interesu što bolje se informirati/educirati o onome što prodajem. Jer ako sebe ne mogu uvjeriti da nešto valja, kako onda kupca. I još k tome kupca koji je bolje informiran od mene. :roll

E sad otišla bi ja opet tamo, možda u drugoj smjeni bude neko bolje baratao informacijama.
I onih par izložaka što sam vidjela su svi iste veličine tako da ovaj s većom vrećicom uopće ne odskače od onoga s manjom. Barem meni se tako čini. I ako sam dobro zapamtila vaše modele. Probala sam ih dignuti s poda i nisu teški, nekako su uski i duži. :dunno

Jedino onaj štapni veliki crveni je stvarno ooooggrroooommaannnn. To nije za svakodnevnu upotrebu jer ne kužim kako s njim raditi kad je teži od mene.
Sad totalno kužim što je Barbi htjela reći da nisu praktični.

I još sam zamjetila da svima piše na poklopcu 300.........2000W ili 2200W. Jel ovo znači najmanja i najjača snaga kojom rade ili je 300 oznaka za usisnu snagu, a ova veća brojka za snagu motora? :ajme
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Duga » 22 srp 2011, 19:20

Probaj s nekim u drugoj smjeni, možda budeš imala sreće. Ovako vjerujem da si izgubila volju kad si naišla na takvu prodavačicu.
Neka ti pokaže manje ( 3,5 l vrećica) i te veće - baš su kabasti i meni se nisu svidjeli, a i nisam vidjela potrebu za tako nečim u svom kućanstvu. Štapni mi uopće nisu dolazili u obzir pa sam jednog samo mimoišla.
Snaga od 300-2000 W je snaga motora ( minimalna i maximalna). To nije ta usisna snaga o kojoj smo pisali. Miele ni ne barata podacima o usisnoj snazi.
Na minimalnu snagu motora ga podesiš, na primjer, kad želiš usisavati nešto osjetljivo ( recimo zavjese, to mi palo na pamet). Podesiš ga preko regulatora i on onako tiho prede :mrgreen , a kad okreneš na max snagu - srče sve živo pred sobom, k'o lud.

Ivana, kakvi su ti dojmovi?
Duga
podobna za kumu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.