Sada je: 08 ruj 2026, 01:55.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

zozi je napisao/la:Moja curica ima mjesec i pol i ima isti problem. Razlika je samo sto ju ja dojim i nadohranjujem i tvrdo kaka i muci se od kad smo poceli s nadohranom. Sve smo zivo probali, ali pomoci nije bilo. Uzasno se mucila i derala i kad vise stvarno nismo znali sta napraviti stavila sam joj cepic jer 5 dana nije kakala. Dvoumila sam se jer znam da nije dobro davati cepic i gurati toplomjer u guzu jer se tako crijeva uljene ali nisam mogla gledati kako se muci.
Potvrdili vrlo dobri pedijatri.
(mog A tretiraju vrlo oprezno s obzirom na moju proslost i na rizican porod).

martina123 je napisao/la:zozi je napisao/la:Moja curica ima mjesec i pol i ima isti problem. Razlika je samo sto ju ja dojim i nadohranjujem i tvrdo kaka i muci se od kad smo poceli s nadohranom. Sve smo zivo probali, ali pomoci nije bilo. Uzasno se mucila i derala i kad vise stvarno nismo znali sta napraviti stavila sam joj cepic jer 5 dana nije kakala. Dvoumila sam se jer znam da nije dobro davati cepic i gurati toplomjer u guzu jer se tako crijeva uljene ali nisam mogla gledati kako se muci.
Za cepic i da se crijeva ulijene to nije istina!Potvrdili vrlo dobri pedijatri.
(mog A tretiraju vrlo oprezno s obzirom na moju proslost i na rizican porod).
Prije se hranio onim posebnim Novalacom a sada Aptamil comfortom, + cikanje u meduvremenu (koje je tek zapocelo sa mjesec i pol - uspavano dijete)
Kada je poceo sa novom prehranom imao je i po dva puta stolicu.
Sada je jednostavno NEMA!![]()
Prvi dan, drugi dan i treci stavljamo cepic (ne smije se cekati duze od tri dana).
Pije caj od kamilice koji stimulira crijevo i to zasladeni, + sto stavim i malo kima.
Masiranje, vjezbanje nogama.. Sve...
Ali stolice niodkuda...
Mozda koji mali flek...
Ne smijem zaboraviti da uzima (zbog anemije) zeljezo - Intrafer kapi. (najlakse zeljezo) (i naravno D3).
I rekli su mi da ce se to sve promijeniti sa nadohranom (sokovi..). - vlakna..
Ja se nadam jer mi je koma stavljat toliko cepica i vidjeti kako se muci i tiska ko manijak...![]()
Ako tko ima jos rijesenja samo nek mi napise.

martina123 je napisao/la:Davala sam mu manje pa je plakao.

pa ne znam, ali samo ti hocu reci da ipak malo pripazis i mislis na to da ne place mozda od gladi. pa ako jede po obroku vise nego sto je za njegovu dob normalno, da pokusas mozda ga malo nositi, zabaviti..... vec nesto, prije nego sto mu ponudis jos.

naravno, moj je uvijek jeo vise neg sto je pisalo 

) sa pogledom- nije mu od Boga, vec od roda 

.
)
martina123 je napisao/la:Hvala vam zemske!![]()
Nakon zastoja stolice doslo je tad kada sam pocela uzimati zeljezo.. A moram ga uzimati jer mu je hemogloblin slab (92).
), s tim da su oni pili isto od 1. mjeseca jer su imali lošu krvnu sliku.

martina123 je napisao/la:Bum pitala i maminu prijateljicu pedicu koja je bas radila subspecijalizaciju za prijevremeno rodenu djecu (radi i tu i u Slo).
Ali koliko su mi rekli moze doci do zapetljanja crijeva itd, itd nakon 3dana od AD-a.
, ali ja sam to svojima morala prakticirati tek kad su bili veći na sreću.
, znam da nikad nisi pametan kad su ovakve stvari u pitanju ...martina123 je napisao/la:Ali koliko su mi rekli moze doci do zapetljanja crijeva itd, itd nakon 3dana od AD-a.

mamashnita od noje je napisao/la:i ja to cujem prvi put.
martina, adaptirano se radi da bude sto slicnije majcinom mlijeku. nije identicno (nazalost), ali nije da je jedno mlijeko, a drugo sarma.
kakav crni zapetljaj crijeva od adaptiranog????
ma tko te to fila bedastocama??
Vise njih..... Ma zato sam i u komi... I pedijatri i privatni savjeti... Ma bum pitala jos tu ped.
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.