Sada je: 14 kol 2026, 20:25.

JELA OD MESA

Moderatori/ce: Hope77, mrava

JELA OD MESA

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 12:58

Evo topica za jela sa svim vrstama mesa.... <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

PLJESKAVICA--KRUŠĆIĆI.-by many30

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:01

pljeskavice-kruscici <
>--------------------------------------------------------------------------------<
>by many30<
><
><
>PLJESKAVICA--KRUŠĆIĆI.<
>--------------------------------------------------------------------------------<
>evo ješ jedan zgodan recept koji djeca (barem moja )jako vole.<
>to obično radim kad pravim pleskavice za ručak,onda su klinci oduševljeni jer znaju da će to imati za večeru.ostavim namjerno smjese od pljeskavica i onda ju tanko mažem na tanko išnitan kruh.onda to fino ide u
ašno,pa u jaja i na vrelo ulje.znači samo sa jedne strane i mažemo i samo tu stranu pohamo.to je gotovo za tri minute.ja dini i jaci stavim uz to ili preko toga malo vrhnja i super je.<
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

fasirane snicle -by Qwerty30

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:02

fasirane snicle <
>by Qwerty30<
><
><
>za sve koji vole fasirane snicle a ne vole bas da ih prave jer su poprilicno komplikovane narocito meni koja sam uvijek u trci za vremenom evo jedan fini recept koji sam ukrala od mame i isprobala prije par dana,vjerujte snicle su super: <
>1/2 kg mljevenog mesa<
>3 jaja<
>1 casa kiselog vrhnja<
>3 kasike
asna<
>malo bibera<
>sitno nasjeckati luka<
>1 kasika vegete<
>Smjesu uzimati supenom kasikom i stavljati na zagrijano ulje,(snicle ce biti malo nepravilnog oblika) <
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

Zapecene snicle--by Olivera

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:03

Zapecene snicle--by Olivera <
>Zapecene snicle<
><
>Na dno posude stavis malo ulja i komade tanko isecene slanine. Onda umutis<
>dva jaja i 25o gr pavlake. Naseces na kolutove dve glavice onog ogromnog<
>crnog luka. I onda krenes da redjas: red shnicli pa red kolutova luka, pa<
>izmesana pavlaka sa jajima. Sve dok ne potrosis meso i fil. Meni obicno<
>bude<
>u dva reda. Odozno narendas sir i poredjas red slanine i tako sve stavis da<
>se pece. Shnicle prethodno posolim, pobiberim i malo vegete stavim.<
><
>Spirala s feta sirom i tikvicama<
><
>Potrebno je:<
>- 2 kasike ulja, 150 g seckanog luka, 1 kasicica kima<
>- 350 g narendanih tikvica, 120 g narendane sargarepe<
>- 200 g iseckane crvene paprike, 250 g izmrvljenog feta sira<
>- 2 umucen jaja + 1jaje, 14 tankih kora za pitu<
>- 130 g rastopljenog putera, 1 kasika narendanog<
>kackavalja, kasicica susama<
>Podmazati plici okrugli pleh precnika oko 30 cm. Zagrejati ulje i dinstati luk i kim dok luk ne omeksa. Dodati tikvice, sargarepu i papriku, pa mesati dok tecnost ne ispari. Skloniti sa vatre, dodati feta sir i ostaviti da se ohladi. Umesati 2 jaja. Sloziti dve kore jednu na drugu prskajuci ih puterom. Premazati ih sa 1/2 solje pripremljenog fila, urolati i premazati puterom po povrsini. Ovo ponavljati dok se fil i kore ne utrose. Sloziti pripremljene rolne u krug u pleh, posuti kackavaljem i susamom, pa peci u rerni zagrejanoj na 200 C, oko 20 minuta.<
><
><
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

PILECI MEDALJONI--by Olivera

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:04

PILECI MEDALJONI--by Olivera <
>PILECI MEDALJONI<
><
>Izlupati pilece fillete,posoliti vegetom i staviti sitno seckanu sunku i<
>rendani kackavalj.Uvijati kao sarme i u vatrostalnu posudu oblozenu tanko<
>seckanom slaninicom redati "medaljone"(tj.ovo sto si spremila.....)Kada se<
>sve poreda posuti rendanim kackavaljem i prekriti slninicom(tanko<
>secenom).Tu sam ja sa tom slaninicom izvodila kerefeke.....ali mozes i da je<
>poredas sasvim normalno,parce pored parceta.Bitno je da cela povrsina bude<
>prekrivena.Peci na 180°C 60min.Kad je gotovo staviti jos rendanog kackavalja<
>i ostaviti u rerni da omeksa.Pece se na ovako laganoj vatri zbog slaninice<
>jer ona moze da zagori.Kao prilog.......sta hoces.Ja sam uzela pirinac u<
>koji sam ubacila malo sargarepe i graska da razbije monotoniju belog<
>pirinca.Prijatno!!!!!<
><
>Malo slatkog<
><
>Bela pita<
><
>Ispeci dvije kore od lisnatog tijesta.<
>Umutiti 5 jaja (posebno bijelanjak, posebno zumanjak) <
>4 kasike
asna,<
>80 g mljevenog oraha, <
>1-2 kasike kakaa, <
>1 prasak za pecivo i <
>2 vanili secera. <
>KREMA: <
>1/2 l mljeka, <
>5 kasika
asna, <
>200 g secera skuhati kao puding. <
>U hladnu kremu dodati 1 margarin i malo ruma. Redjati lisnato tjesto, krema, biskvit, lisnato tjesto. <
>Na vrh posuti sa secerom u prahu<
><
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

Piletina sa krompirom-by jacabp

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:05

Piletina sa krompirom-by jacabp <
>Piletina sa krompirom:<
>Treba oprano pile isjeći na komade. Doste krompira nasjeći na krugove (kao za musaku, samo deblje). Nasjeckati jednu glavicu crnog luka, 1 mrkvu i bijelog luka prema želji. Sve to do
o pouljiti, posoliti, pobiberiti, dodati vegete i malo crvene paprike. Rukom sve do
o izmješati i staviti da se peče na 250 stepeni. Istovremeno na dno rerne stavite šerpicu sa cca 1/2 litre vode (malo posoljene). Kada se smjesa u plehu već uveliko peče a ova voda je provrila, zalijte meso i krompir. Promiješajte i nastavite peći dok voda ne ispari. Vidjećete super je. Meso i krompir fino zarude a ujedno su i sočni. Što je najbolje dobije se odjednom i meso i prilog <
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

pile na pivskoj boci-by jacabp

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:06

pile na pivskoj boci-by jacabp <
>Znate li za onaj fazon sa piletom i pivskom bocom. Do
o operete bocu od 0,33 i skinete čep. Operite i do
o posolite pile. Provucite pile kroz bocu (guza pileta i boce neka budu na tepsijici ) <
>Pecite kao i inače (ja pečem na 250 stepeni do 1 sat, zavisno od veličine pileta). Za vrijeme pečenja će pod uticajem toplote ono pivo pomalo curkati i pile će dobiti fantastičnu hrskavu korice. Eto znači ulje se upošte ne koristi a ne bojte se-boca neće eksplodirat (ja sam prvi put umirala od straha). Pivo se ne osjeti i sasvim ga malo zapravo iscuri ali eto korica bude savršena <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

PERKELT-by jasmina01

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:07

PERKELT-by jasmina01 <
>PERKELT (zapravo mi ga samo tako zovemo, a nije bas to)<
><
>junetinu ili teletinu narezati na kockice (začiniti sa soli ipaprom), u loncu na maslinovom ulju kratko poprziti dosta cesnjaka i baciti na to komadice mesa, dok pobijele doliti vode (2-3 prsta)+ začini (ruzmarin, bosiljak, pesto genovese, po zelji kaj volite) i dinstati (ja to u ekspres loncu, prije je gotovo i makanije), na kraju dodati vode ak treba ili pustiti da malo ispari, dodati malo
asna, malo pelata ili svjezeg paradajza i/ili<
>slatke crvene mljevene paprike, malo vina, a na samom kraju jos protisnutog češnjaka i puno usitnjenog svjezeg persina<
><
>uz to ja skuham gusto zgance (palentu), pa ih stavim u duguljasti kalup, narezem na snite i poprzim na maslacu, a mozete i njoke ili kaj drugo<
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

ROLADA OD TELEĆIH PRSA-by daphne

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:08

ROLADA OD TELEĆIH PRSA-by daphne <
>ROLADA OD TELEĆIH PRSA<
>može i svinjska ali teleća imaju poseban gušt<
>dakle jedna teleća prsa u komadu<
>prepolovite ih ali ne do kraja jer se moraju jednim krajem držati za drugi na to stavite 10 dkg sira izrezanog na šnite preko toga 10 dkg sušenog mesa (pancete,špeka, šunke, ili pršuta) a na to dvije do
o sušene domaće kobasice(pečenice) i sve zajedno zarolajte. meso solite samo s vanjske strane da ne bude preslano a možete staviti i malo vegete.stavite ga u tepsiju i pecite na temperaturi oko 200 stupnjeva najprije pola sata zatim malo zalijte vinom i smanjite temperaturu na 150 da ne izgori i pecite otprilike još pola sata.garantiram da će vam ukućani prste lizati!!!! <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

PAŠTICADA-by mirci

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:09

PAŠTICADA-by mirci <
>PAŠTICADA<
>Meso (1 kg junetine od buta) se opere, o
iše i našpika s slaninom, klinčićima i češnjakom. Posoliti i popapriti, te staviti u duboku posudu i preliti s 1-2dl vinskog octa. Mora stajati barem preko noći. Slijedeći dan se na ulju do
o preprži meso sa svih strana. Dodati luk, mrkvicu i papriku sitno isjeckanu, te dinstati dok meso ne upije sav sok. Zatim zaliti prošekom (može se zamjeniti s vinskim octom+žlica šećera) i pireom od paradajza. Kada do
o prokuha, doliti vodu ili juhu i kuhati. U običnom loncu barem 3 sata, a u expressu oko 1 sat. Ako je tada sok pregust dodati još vode ili juhe. <
>Meso se izvadi, izreže za ploške, sok se izmiksa ili ispasira i prelije preko mesa. Kuha se još oko pola sata. <
>Može se još dodati za vrijeme dinstanja 5-6 suhih šljiva. <
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

Lički odresci-by natasha

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:10

Lički odresci-by natasha <
>Lički odresci<
><
>60 dag junetine od buta<
>3 jaja<
>3 češnja češnjaka<
>3 žličice nasjeckanog peršina<
>1 žlica Vegete<
>1 dcl vina<
>sol, papar, mrvice, ulje<
><
>Meso tanko narezati na odreske, posoliti, popapriti i svaki odrezak posuti mrvicama, te batom čvrsto utisnuti mrvice na svaku stranu odreska. Zatim odreske staviti u jaja i opet u mrvice. Pohati u vrućem ulju. Tako pohane odreske poslagati u posudu i zaliti s vinom i malo vode, tako da meso bude pokriveno tekućinom i dodati 2 žlice ulja od pohanja, nasjeckani peršin i češnjak, posuti vegetom i kuhati na laganoj vatri cca 40 minuta <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

Šarena teletina -by many30

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:11

Šarena teletina -by many30 <
>Šarena teletina <
><
><
>sastojci: <
><
><
>• 50 dag telećih odrezaka od buta<
>• 2 odreska prešane šunke<
>• 25 dag čistog mesa od purećeg batka<
>• 15 dag kobasice pečenice<
>• 5 dag parmezana<
>• 50 dag krumpira<
>• 5 dag maslaca<
>• sol, papar<
>• maslinovo ulje<
>• peršinovo lišće<
><
>priprava:<
><
>Teletinu narežite što tanje i do
o istucite batom za meso. Odreske posložite jedan do drugog tako da se krajevi preklapaju. Prekrijte ih odrescima šunke a na njih poslažite tanko narezanu puretinu.<
>Kobasicu ogulite i usitnite. Dodajte usitnjeni peršin i parmezan. Posolite, popaprite i do
o promiješajte. Nanesite na odreske puretine, savijte meso i učvrstite koncem.<
>Krumpir ogulite i narežite i posložite u dublji lim oko mesa. Posipajte začinima, prelijte sa malo maslinova ulja i pecite. Pečenku prije rezanja ostavite da malo odstoji.<
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

Zagrebački valjušci -by many30

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:12

Zagrebački valjušci -by many30 <
>Zagrebački valjušci <
><
><
><
>sastojci: <
><
>• 70 dag mljevene junetine<
>• 1 kriška kruha (bez kore)<
>• 4 dl kiselog vrhnja<
>• 2 jaja<
>• 5 žlica
ašna<
>• 3 žlice mrvica<
>• 1 dl mlijeka<
>• 1 režanj češnjaka<
>• ulje, papar, sol<
><
>priprava:<
><
>Kruh natopite sa 1 dl vrhnja i žlicom izgnječite. Mljeveno meso posolite, popaprite, dodajte mu natopljeni kruh, jedno jaje i izmješajte. Oblikujte valjuške dužine 3-4 cm. Uvaljajte ih u
ašno, razmućeno jaje i u mrvice. Pržite da dobiju lijepu boju.<
>Posebno na ulju popržite malo
ašna, zalijte hladnim mlijekom i pustite da lagano prokuha. Dodajte kiselo vrhnje, usitnjeni češnjak i zagrijte. U široki lim složite pržene valjuške i prelijte umakom od vrhnja.<
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

Pečeno pile nadjeveno povrćem -by Rony

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:13

Pečeno pile nadjeveno povrćem -by Rony <
>Pečeno pile nadjeveno povrćem <
>Pečeno pile nadjeveno povrćem <
>Sastojci:<
>1 pile od 1,30 kg<
>ulje, sol<
>Nadjev<
>2 žlice konzerviranog graška<
>1 konzervirana mrkva<
>2 kriške suhog kruha (bez korice)<
>1 glavica luka<
>1 grančica peršinovog lista<
>1 jaje<
>1 dl mlijeka<
>ulje, Vegeta, sol <
>Priprema:<
>Pile operite, posolite, stavite ga u namašćen lim, prelijte vrućim uljem pa stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite dok ne bude posve pečeno. Za vrijeme pečenja prelijevajte ga sokom u kojem se peče i nekoliko puta okrenite da se sa svih strana jednako ispeče. Ako je potrebno za vrijeme pečenja u sok dodajte žlicu – dvije tople vode da sok ne zagori. Tada pečeno pile na prsnoj strani prorežite do vrata i nadjenite pripremljenim nadjevom i vratite u pećnicu da se nadjev zapeče. Pile narežite na 4 komada tako da na svakom komadu bude nadjeva od povrća. Poslužite s pireom od krumpira u koji ste umiješali žlicu parmezana i uz salatu od cikle. <
>Nadjev: razmutite jaja i mlijeko, dodajte na kockice narezani kruh, nasjeckani peršinov list, poprženu slaninu s lukom zajedno s masnoćom, grašak, na kockice narezanu mrkvu, Vegetu i sol. <
><
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

pileća prsa omotana slaninom-by sandram

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:14

pileća prsa omotana slaninom-by sandram <
>pileća prsa omotana slaninom<
>Jednostavno i
zo:<
><
>File od prsa namazati tanko senfom sa obje strane i malo povegetiti. Omotati je tanko narezanom slaninom i uhvatiti čačkalicama. Peći na 200 C u pečnici oko pola sata, povremeno okrenuti.<
><
>Ja uz to obično pravim grašak izdinstan na luku, dodam vode i prodinstam, dodam kopra i zgusnem kiselim vrhnjem.<
><
>Mljac, mljac <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

SLOŽENAC OD POVRĆA I MESA-by mala plava

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:15

SLOŽENAC OD POVRĆA I MESA-by mala plava <
>SLOŽENAC OD POVRĆA I MESA<
><
>•Karfiol<
>•Mljeveno meso<
>•Mozzarella<
>•Jaja<
>•Prokulica<
>•Vrhnje<
><
>Povrće skuhati. Složiti u vatrostalnu posudu red povrća, red mesa. Na to staviti sir. Umutiti 2 jaja sa pola vrhnja i preliti preko povrća. Posipati parmezanom ili sjemenkama suncokreta.<
><
>Zapeći u pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva.<
><
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

Kolacici sa pavlakom i bijelim lukom-by moj djecak

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:16

Kolacici sa pavlakom i bijelim lukom-by moj djecak <
>Kolacici sa pavlakom i bijelim lukom<
><
>Pripremis meso (sa svim potrebnim zacinima), napravis kolacice (loptice) i isprzis na puteru moze i ulje (samo meni ljepse mirise pa kombinujem tako sto prvo stavim ulje da se manje lijepi a onda dodam puter). Dok se kolacici prze pomijesas pavlaku sa malo kiselog mlijeka (tek da pavlaka ne bude pregusta) i sitno izrezes bijel luk ili izrendas. Kad se kolacici ohlade dodas smjesi od pavlake i bijelog luka (nemoj pretjerati sa lukom). Jednostavno a stvarno je ukusno<
><
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

bamja s teletinom-by moj djecak

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:17

bamja s teletinom-by moj djecak <
>Znaci, sitno izrezan crveni luk przis na ulju dok ne pozuti, tome dodas teletinu koju si prethodno izrezala na sitne kockice i to sve zajedno dinstas dodajuci (ako je potrebno) malo mlake vode (fildzan). Dok se meso dinsta u posebnoj posudi obaris bamju u vodi u koju se stavi malo sirceta ili limuna kako se bamja ne bi raspala. Kad je meso napola izdinstano, dodajes iscjedjenu bamju i nastavi kuhati na slaboj vatri. Dodaj putra po zelji i to je to! Na kraju, bamju posolis, pobiberis i dodas alevu tj. crvenu mljevenu papriku. Uz tanjir prilikom posluzivanja obavezno stavi limun. E sad postoji nekoliko pravila ako hoces da bamja uspije. Prvo po potrebi se dodaje juha ili voda, ali uvijek mlaka i najvise jedan fildzan. Drugo, kada sjedinis bamju sa mesom nemoj vise mijesati sa kasikom, vec ako je potrebno malo protresi. I trece najvaznije, kada mesu dodas bamju smanji vatru na minimum. <
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

PILE NA TURSKI NACIN-by moj djecak

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:18

PILE NA TURSKI NACIN-by moj djecak <
>PILE NA TURSKI NACIN<
>I jos jedan prijedlog (izuzetno jednostavan) PILE NA TURSKI NACIN (u rerni)!!! <
>Do
o oprati pile, na sredinu tepsije staviti saku soli i na sve to staviti pile. Nema potrebe prekrivati folijom, prevrtati pile ili bilo sto drugo nakon sat vremena pile je samo od sebe gotovo!!!! <
>Izgleda kao sa slike, rumeno, hrskavo a ukusno je pravo!!! <
><
><
>Btw, pile se pece samo tj. bez dodataka (krompira, rize ili povrca). U protivnom "dodaci" ce biti preslani!!! <
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

TELETINA U VRHNJU-by walterica

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:19

TELETINA U VRHNJU-by walterica <
>TELETINA U VRHNJU<
><
>Potrebni materijal: <
><
>1 kg telećih snicli <
>1 žličica soli <
>1 žličica vegete <
>malo maslaca <
>2 žlice
ašna <
>1 mala čaša kiselog vrhnja <
><
>Priprema: <
><
>Operite i nasijecite na manje komade jedan kilogram telećih šnicli. Stavite meso u lonac (ekspres ili obični), dodajte sol i vegetu. Dolijte dovoljnu količinu vode ( da meso bude pokriveno vodom) i do
o raskuhajte. <
><
>Napravite tanku zapršku (na malo maslaca propržite 2 žlice
ašna) pa to dodajte u kuhano meso i pustite još desetak minuta da se kuha na tihoj vatri. Na kraju dodajte jednu malu čašu vrhnja (da ne bi bilo grudica, najbolje je da vrhnje prethodno razmutite s malo tople mesne vode.) <
><
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

pile i cvjetaca-by rimaithor

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:20

pile i cvjetaca-by rimaithor <
>1 pile (1,2-1,3 kg) <
>1 cvjetaču (1 kg) <
>3 dcl juhe od goveđe kocke <
>2,5 dcl vrhnja <
>2 žlice ulja <
>1 žlicu vegete <
>1 žlicu
ađna <
>sol, papar <
><
><
><
><
>Pile narezati, komade popržiti na ulju sa svih <
>strana oko 20 minuta. Za to vrijeme oprati i očistiti cvjetaču, pa je prokuhati u kipućoj slanoj vodi. <
>Piletinu posuti
ašnom, popržiti, pa miješajući dodati juhu. Polukuhanu cvjetaču <
>ocijediti, odvojiti cvjetiće, pa staviti s piletinom da se zajedno kuhaju otprilike 10 <
>minuta, prije kraja dodati vrhnje, posuti vegetom, posoliti i popapriti. Na tanjuru za posluživanje u sredini složiti piletinu, a okolo cvjetaču. Sve politi sokom u <
>kojem su se pirjali cvjetača i pile. <
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

slovenački burek-by jacabp

PostPostao/la Many » 24 lis 2005, 13:21

slovenački burek-by jacabp <
>slovenački burek<
>potrebno: gotove jufke (500grama)<
>500 grama faširanog mesa<
>luk<
>3 jaja<
>2 dl kisele pavlake<
>1/2 litre kisele vode<
>priprema: Izdinstati luk i mljeveno meso i začiniti po ukusu (so, biber...)<
>Stavljati u tepsiju koja se malo naulji red jufke pa posuti malo mesa pa tako ponavljati dok se ne potroši materijal.Ja svaku jufku malo pošpricam sa mješavinom ulja i vode. Nepečeno se isječe na kocke i zalije se sa umućenim jajima, kajmakom i kiselom vodom (malo posolite). Inače,mora se koristiti kisela voda jer od nje burek "naraste".Peče se oko pola sata na 200 stepeni. Prijatno!!! <
><
><
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

pijano pile - by kimama1

PostPostao/la IvanaFM » 01 stu 2005, 09:59

pijano pile<
><
>4 pileća filea staviti u pola litre bijelog vina (najjeftinijeg), dodati 2 grančice ružmarina i staviti da odstoji sat ili više.<
><
>Nakon toga izvaditi meso iz tekućine i kratko ga propržiti na maslacu s obje strane da malo požuti ( možete ga malo i uvaljati u
ašno). Nakon toga dodati vino, ružmarin, 2-3 luka na komade i malo soli. <
>Nek se kuha sve dok ne omekša. Dobit ćete super ukusno mekano meso i fini slano-kiselo-slatkasti umak za preko pirea. <
>Bruno 10.10.2002.<i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

piletina sa curryem by webmama

PostPostao/la IvanaFM » 01 stu 2005, 10:30

piletina sa curryem<
><
>treba vam pile narezano na manje komade, moze i samo bijelo meso. Oko pola litre vrhnja za kuhanje ili domaceg (gusce je pa sve bude kremastije), curry i malo vegete<
><
>zdinstate piletinu na malo ulja (mozete prije toga dodati i luk, to su varijacije, neki ne vole luk), malo je "po
asnite" sa vegetom i curryem (da se fino zazuti - manje vegete vise currya) i dinstate. Kad je piletina gotova dodate vrhnje (ne smije zakuhati) i to je to. Kao prilog ide svaka vrsta tjestenine...<
><
>Klinci se dave u tome, a curry ko da je stvoren za piletinu. <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

ODREZAK S UMAKOM OD DIMLJENOG SIRA-by dsivec

PostPostao/la Many » 05 stu 2005, 13:38

ODREZAK S UMAKOM OD DIMLJENOG SIRA<
>8 malih telećih odrezaka (moze i puretina, svinjetina ili sl.)<
>2-3 reznja cesnjaka (po zelji moze i vise)<
>250-350 g sampinjona narezanih na kriskice<
>125 g graska (moze zamrznutog)<
>4 zlice konjaka (moze i bez konjaka)<
>250-400 ml vrhnja za kuhanje<
>250-350 g dimljenog sira (Dimsi)<
>sol,papar, persin<
>priprema:<
>Odreske začiniti paprom i ispeći u tavici.<
><
>Staviti odreske na pladanj za serviranje i držati na toplom. Na tavicu dodati ulje i dinstati šampinjone i grašak, dodati dva ili vise režnja sitno nasjeckanog češnjaka,te začiniti (sol,papar,peršin). Zaliti to sa cca. 0,5 dcl. konjaka( moze i bez konjaka) i dinstati dok se ne upiju sokovi.<
><
>Izvaditi iz tavice gljive i grašak i staviti ih na odreske.<
><
>U tavicu ulijte 2,5-4 dcl. vrhnja za kuhanje i dodati cca. 30 dkg. naribanog dimljenog sira (Dimsija). Lagano zagrijavati dok se sir ne rastopi. Začiniti paprom i preliti preko odrezaka i povrća. Odmah servirati toplo.<
>Prilog moze biti krumpir pecen u rolu ili riza.<
><
>Dobar tek ! <
><
> <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

pileci fileti u bijelom sosu by Trini

PostPostao/la IvanaFM » 26 stu 2005, 20:59

Trini<
>pileci fileti u bijelom sosu <
><
>pileci fileti<
>malo
asna<
>bijelo vino<
>vrhnje za kuhanje<
><
><
><
>Narezes pilece filete na tanke snicle (obicno su dosta debelo rezani kad ih kupujem). Operi ih, osusi, umoci u do
o posoljeno
asno i potom istresi. <
>Zatim ih stavi na vreli maslac, i malo ih prepeci s obje strane. Nakon nekoliko minuta dodaj malo bijelog vina, dinstaj i pri kraju dodaj vrhnje za kuhanje, malo sve jos prokuhaj i probaj da li treba dodati jos soli. <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

zapeceni fileti s gljivama by IvanaFM

PostPostao/la IvanaFM » 26 stu 2005, 21:04

IvanaFM<
>zapeceni fileti s gljivama <
><
>pileci fileti (moze i teleci sniceli)<
>gljive (svjeze ili iz konzerve)<
>sol, papar<
>parmezan<
><
>Pilece filete (ili telece snicele) izrezes na tanko, istuces, posolis, malo popapris, slozis u namascen lim ili vatrostalnu (namasceno kao za kolace). Po mesu pospes gljive (ja obicno stavim sampinjone iz konzerve) i stavis u pecnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, dovioljno je peci 20-ak minuta ako je meso tanko izrezano, pred kraj pecenja pospes s dosta parmezana i jos malo zapeces.<
><
>Ukusno je, meso ostane socno jer gljive puste vodu. <
><
>Ako zelite izmedju mesa i gljiva mozete staviti prsut, a uz parmezan i malo obicnog topivog sira. <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PURETINA (PILETINA) U UMAKU OD SOJE by ninainika

PostPostao/la IvanaFM » 26 stu 2005, 21:06

PURETINA (PILETINA) U UMAKU OD SOJE<
><
>Pureće (ili pileće) bijelo meso se marinira nekoliko sati (ili preko noći) u umaku:<
>1 dl sojinog umaka<
>3-4 režnja zgnječenog češnjaka<
>origano<
>crvena paprika<
>sol (ako u sojinom umaku ima soli onda staviti manju količinu)<
><
>Nakon mariniranja meso se (bez umaka) malo preprži na ulju s obje strane, doda se umak i malo vode (po potrebi) i dinsta oko 45 minuta. Pred kraj kuhanja u umak se umiješa vrhnje za kuhanje i ako je umak rijedak malo
ašna.<
>Poslužiti uz rižinu tjesteninu, rižu, pire krumpir ili tjesteninu. <i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

piletina s curryjem i jabukama-by TinaL

PostPostao/la Many » 06 pro 2005, 20:09

piletina s curryjem i jabukama?<
> Vjerujte super! <
>Ide ovako:<
>1. Pileća prsa (može i pureća) narezati na tanke rezančiće, ili sitne kockice i prepržiti kratko na putru.<
>2. Dinstati naribani luk i jabuke isto na putru (omjer jabuke:luk= 2 ) dok se ne raskaši i u to dodati malo graška, pa još malo dinstati i na kraju dodati curry i Vorchester umak <
>3. Skuhati tjesto<
>4. Na kraju sve pomješati. <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

Recept za mesnu strucu-by Rimaithor

PostPostao/la Many » 07 pro 2005, 03:08

Recept za mesnu strucu<
> 1 kg mljevene junetine <
>10 dag sira (gauda ili sl.) <
>10 dag suhe vratine <
>1 jaje <
>1 žlica vegete <
>2 žlice krušnih mrvica <
>malo peršina <
>sol i papar <
><
><
><
><
>Izmješajte meso, jaje, mrvice namočene u vodi, vegetu i nasjeckani peršin. Popaprite, a solite oprezno jer će sir i vratina pustiti svoju sol. <
>Sir i vratinu izrežite na male kockice. <
>Nauljite lim, stavite meso, raširite ga, po sredini stavite kockice sira i vratine, dodajte preostalo meso i oblikujte valjak. <
>Stavite peći na 200 stupnjeva oko 1 sat. <
>Pazite da vam temperatura u pećnici ne bude previsoka jer će štruca popucati. <
>Kad je izvadite iz pećnice pustite da odstoji desetak minuta pa tek je tada režite. <
>Toplu poslužite sa umakom od gljiva, a hladnu sa francuskom salatom. <
><
>Ja radim po ovom receptu! Umjesto vratine mozes staviti i prsut! I kao prilog umjesto gore navedenog priloga ja napravim obicno pire od krumpira... <i></i>
Many
Asimilirana
Asimilirana

Sljedeća

Natrag na Recepti - arhiva

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.