bok curke..
mt_marina..kakvi su nalazi??
zanima me zna li koja za koji dućan gdje se može kupiti kruh prosenica, na eko etno sajmu sam uzela jedan i čini se da je stvarno zdrav jer mu je okus koma

,ali zbog bebe bi ga papala na tone, na netu sam našla da ima online shop gdje ga se može kupiti što mi je bezveze, a ovo malo što sam gledala po dućanima nisam našla da ga netko drži..pa ako netko možda zna gdje ga ima, pls neka podijeli s nama..
evo što na netu piše o kruhu:
Prosenica je kruh od sedam vrsta žitarica, odnosno beskvasni integralni kruh ispečen od 7 vrsta žitarica, ali bez dodataka arome, šećera, aditiva i konzervansa. Radi se o jedinstvenom kruhu koji je jako zdrav i ne uzrokuje bolesti srca i krvožilnog sustava te pojavu dijabetesa. To jamče složeni ugljikohidrati koji daju prosenici jako niski glikemijski indeks. Namirnice s GI višim od 55 nemaju takve zdravstvene osobine. Usporedbe radi, GI prosenice je 35, polubijelog kruha 70, a bijelog kruha 95! Prosenica je zbog svojih nutritivnih svojstava odlična u prehrani dijabetičara, smanjuje kolesterol u krvi, umanjuje osjećaj gladi dok s druge strane povećava osjećaj sitosti, te na taj način povećava učinak različitih dijeta i fizičku izdržljivost. Prosenica sadrži balastne tvari koje čiste crijeva i pogoduju crijevnoj flori. Još jedna odlična stvar vezana je uz prosenicu, a to je njen rok upotrebe koji traje 7 dana. Sastojci: integralno brašno, ekološke žitarice kukuruza, prosa, ječma, raži, pšenice, zobi i pira, te sol i voda.