Sada je: 07 kol 2026, 22:26.

mrava je napisao/la:Moja svekrva sve tako pravi u pećnici: od pekmeza do pindžura

mazilica je napisao/la:ove godine planiram tako od marelica, samo mi se nekako čini da bi se on trebao kraće peći? koliko?
.

pomikaki je napisao/la:mrava je napisao/la:Moja svekrva sve tako pravi u pećnici: od pekmeza do pindžura
ovo zvuči kao dobra ideja za pojednostaviti proces pripremanja zimnice![]()
može li se tako raditi i u nekoj dubljoj zdjeli (da se može pripremiti i veća količina odjednom) ili mora biti baš tako u tom protvanu?

. Nikad bolji pekmez 

Anajecestoime je napisao/la:mazilica je napisao/la:ove godine planiram tako od marelica, samo mi se nekako čini da bi se on trebao kraće peći? koliko?
Što se tiće trajanja pećenja, ja toliko ne gledam na sat nego se držim onog pravila da je dovoljno kuhano/pečeno kad se nakon potezanja kuhačom s ravnim rubum po dnu posude na par sekundi pokaže dno. Tj. pekmez postane toliko gust da se ne sklopi oko kuhače odmah iste sekunde.
Povremeno probaš, i to je to.
I ja bih isprobala s marelicama kad nebi bile toliko skupe.
10 - 15 kn za kilogram mi je previše.
Sa šljivama sam imala sreću jer je prodavač spustio cijenu na 6,5 kn zato jer su za uobičajenu konzumaciju bile prezrele i premekane. Tj. bile su upravo idealne za pekmez.

takav recept i ja imam, odličan mi je.sigureca je napisao/la:Bolje je cukar dodat prid sami kraj, a jabučni ocat mu daje posebnu notu i čuva ga od kvarenja . Nikad bolji pekmez
Potica je napisao/la:Bolje je cukar dodat prid sami kraj, a jabučni ocat mu daje posebnu notu i čuva ga od kvarenja . Nikad bolji pekmez

, super okus i voćni miris. Važno je ne dodavat cukar na početku kuhanja bez obzira od kojeg voća pripremate pekmez. Sad se pripremam za pekmez od šljiva, veliki posal ali posli toga
Domaće je domaće.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.