Sada je: 25 kol 2026, 01:40.

Alergijski konjunktivitis

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Alergijski konjunktivitis

PostPostao/la franika » 10 kol 2011, 15:51

Leon je prosli cet ( naravno PRED produzeni vikend :ajme ) poceo dosta treptati okecima, onako kao da ima prasine u ocima te ih je povremeno i svrbio . Ponekad tijekom dana je to radio intenzivno a ponekad, najcesce dok je bio skoncentriean na igru i sl, nije treptao. Naravno da je majka zaguglala i pronasla da se moze raditi najcesce o jednoj od tri stvari:
Takozvani "transient" tik (ne znam kak to transient prevesti, mozda "prolazni" :conf ) koji se kakti cesto javlja u toj dobi pa prodje sam od sebe
Problem s ocima tipa da lose vidi
Neka vrsta konjunktivitisa

Uglavnom u pon sam odmah otisla s njim do pedijatrice ( naravno snimila sam joj sa mob to treptanje pa joj pokazala) i s obzirom da mu okice ni kapci nisu bile crveni ona je pretpostavila da bi mogao biti tik ali mi je ipak dala uputnicu za oftamologa u Klaicevoj. Odmah sam sa malim otisla u Klaicevu i odmah su nas primili. Kako je taj dan u zg jako puhalo, Leonu su se u medjuvremenu u cekaonici Klaiceve malo zacrvenili kapci pa je to zapravo ispalo i dobro jer je to vidla i doktorica. Pregledala ga je i rekla da sumnja na alergijski konjunktivitis. I dala nam je da kapamo Maxidex kapi i mazemo tu istu mast. Njemu je od toga odmah bilo bolje, prestao je teptati no nakon nekih tri cetiri sata od kapanja opet bi poceo treptati i opet su mu se zacrvenili kapci. Pa me sad zanima jel ima tko iskustva sa tim alergijskim konjunktivitisom kod djece (mislimo da je na ambroziju jer je i mm na to alergican), koliko te kapi zaista pomazu i jeli one samo nakratko ublazavaju simptome ili redovitim kapanjem ( mi moramo kapati 7 dana) potpuno dugotrajno
otklanjaju simptome? Pitala bi ja sad to pedicu al mi je osla na go. Evo recimo danas sam mu ujutro nakapala i citavo vrijeme id tog kapanja mu je bilo super kao da nista nije ni bilo pa sam preskocila ovo podnevno kapanje. Ipak me frka mu to kapati, ako nema potrebe, tri puta na dan, ipak su kortikosteroidi! :dunno Ne znam, nemam sa tim iskustva, pa eto, pomagajte ko zna!

Edit: dr u Klaicevoj nam je samo dala upute da kapam sedam dana i rekla da ako mu iza bude bolje da je to onda dokaz da se radi o alerg konj. No nije mi nista rekla sta u slucaju da njemu odmah postane bolje, jel nastaviti kapati, smanjiti ili prestati? I sta nakon tih sedam dana, prestanemo kapati a to se opet vrati? Opet poceti kapati ili kaj!? Probala sam ih zvati u Klaicevu da ih to pitam al je mission impossible dobiti ih!
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Alergijski konjunktivitis

PostPostao/la franika » 11 kol 2011, 00:06

Nitko nista? :| Pliiizzz, netko tko ima osobnih iskustva sa tim alergijama?!
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mama z » 25 kol 2011, 10:13

Sad sam tek stigla pročitati ovu tvoju temu,meni se ipak čini da to nije taj konjuktivitis bar koliko sam gledala po netu.
El Leon ima natečene,crvene i suzne vjeđe? jer to su simptomi alergijskog konjuktivitisa.
Imao ih je veliš dok ste došli doktorici,ali el ima i sad ili samo žmirka s okicama?
N 2005 školarka
D 2008 predškolac
L 2014 princeza
mama z
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la azaleja » 26 kol 2011, 10:18

Franika :mah moja starija curka ima s time iskustva. Prvi puta nam se dogodilo prošlo ljeto kada smo proveli divan dan na Budeku, bilo je toplo i puhalo tako da je ta ambrozija letila svugdje i krenula se svrbiti, oči naotekle, crvene i relacija nam je bila hitna oftalmologija i dijagnoza alergijskog konjuktivitisa i dobili smo iste kapi. Prošlo je nakon kapanja, no ponavilo se ponovno nakon vjetrovitog danai. Nikada nije imala problema s alergijama, bili smo i na testiranjima, no ljetos ponovno ista priča. Pred školom imaju ambrozije i sve je ok dok ne puše, ali kad krene vjetar raznositi to na sve strane njene oči krenu naticati i suziti.
azaleja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la teutonija » 27 kol 2011, 09:56

Franika ,te kapi djeluju trenutno ,na simptom, ko kad te pikne komarac pa naotekne ,namažeš npr korikosteroidnu kremu i brzo prođe jer je to ustvari alergijska reakcija, no ak te pikne opet opet će naoteći.

Ako se alergija nastavlja kreće se sa oralnim antihistaminikom plus te kapi po potrebi, kad i ako su simptomi jako izraženi. :mah
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la kiki i lara » 27 kol 2011, 17:00

pozdrav...mojoj lari su već od proljeća oči non stop suzile čim bi izašla vanka i konstantno su crvene....radili smo bris na konjuktivitis koji je bio negativan.stavljala sam 2 vrste antibiotiskih kapi i ništa.pa mi je pedica dala fenistil kapi koje se piju za alergije.i rekla ako joj bude bolje da je vjerovatno alergija.nakon tjedan dana oči joj više nisu suzile ali su i dalje crvene.a da joj non stop stavljam kapi nije mi ni to neko rješenje.tako da sam se upisala na alergo testove...al tek je upisali 25.10.al ja želim biti sigurna ako je alergična da znam što treba izbjegavati...brat joj je alergičan na grinje i prašinu...
kiki i lara
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la franika » 30 kol 2011, 15:12

Hvala na odgovorima! Ipak! :)
Evo kod nas je situacija takva da sam mu ja prestala kapati nakon 6 dana jer mi se cinilo da to treptanje ipak nema veze sa nikakvom alergijom, odnosno da mu te kapi ipak ne pomazu. Njemu se kapci znaju malo zacrveniti kada izadjemo van ali nemam dojam da ga oci svrbe. Nekako sam ipak dobila dojam da se radi o tiku. Leon je na kraju prestao treptati skroz ali i dalje mu se kapci malo zacrvene kad je vani a posebno ako jace puse. Tako da mi sada vise nista nije jasno! :conf
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TalaB » 29 ruj 2011, 16:00

Moja Lara je imala identičnu situaciju i mi smo išli na Rebro i dobila je Maxitrol. Nakon par dana su svi simptomi nestali i nikada se više nisu pojavili. To je kod nje bio konjuktivitis, ali uzrok nije bio alergija, nego vjerojatno neki virus
LARA 17.03.2004.
PATRIK 05.05.2009.
TalaB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LEPTIR » 15 stu 2011, 22:34

Cuvajte se konjunktivitisa ! Ja sam ga dobila jedne godine na moru, pa sam zanemarila crvenilo očiju, ne znajuci što mi je, u ljekarni sam dobila Visine kapi,no pomaka nabolje nije bilo,a kad sam došla kući i otišla specijalisti dijagnosticiran mi je virusni konjuktivitis.Liječnik me je upozorio da pazim na higijenu, ručnke,jastučnice i sl. jer imam 2 djevojcice, da ne bi preslo na njih.Dobila sam kapi Maxidex i kremicu.No nažalost, i curice i muž su dobili k, svi smo bili zaraženi(KATASTROFA)!
Starija kćer(5god) TRI DANA nije otvorila oči,krenuli smo odmah s terapijom,bila je teska borba, kapci su joj bili teski, krmeljavi,zalijepljeni,nateceni, GROZNO.Srecom prošlo je bez posljedica i za jednu i drugu.No, ja sam nakon terapije ostala oštećenog vida, virus mi je napravio oštećenja na oba oka, pored mog odličnog vida(nisam nikd nosila naočale)sad na jedno oko vidim 40%, a na drugo 80% i sve to ne bi sad bilo tako da sam dobila terapiju isti tren. Srecom moje curice su dobro :hug
LEPTIR
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la alkemicar » 17 sij 2013, 11:46

vidim da nismo izoliran slučaj pa mi je odmah lakše
slično se dešava kao Leonu, samo što se meni čini da ga i svrbe okice
često su mu i kapci crveni, a okice kao suzne

imao je on onaj klasični 'krmeljavi konjuktivitis prije godinu dana), al ovo je nešto drugo
planiram ga odvesti kod pedijatrice pa pitati uputnicu za dalje ako treba
kod njega mi je problem, a to me je i zbunilo, što ima a.dermatitis
naravno, sad je zimski period pa je pojačan, ima ga po licu, ali i vrlo blizu očima pa nisam znala
jel ga to svrbi ili su ipak okice
mislim da su oči u pitanju
često trepće, trlja okice kao da ga svrbe, a ponekad uzme prstićima trepavice pa ih povlači da ovoji kapak od oka :ajme
morat ću vidjeti šta je to, al mi je lakše kad vidim da ima sličnih slučajeva makar

danas kod pedijatrice popodne pa uzeti uputnicu za alergološko zbog ad-a i za oftalmologa
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.