Sada je: 10 kol 2026, 18:44.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

ali, i jednom sam sama ostala doma (u dobi od 5 recimo) , tata i ja se sve dogovorili, kako će on kratko do dućana, ali kad je otišao, meni je to kratko bilo straaaaašno dugo, valjda sam bila jako prestrašena, sjećam se da sam se rasplakala, i otišla spavati usred dana (valjda u nadi da će vrijeme tako prije proći). Kako ni u školu malci ne idu sami odmah (netko ih vodi i sačekava), a ima to veze i s porastom prometa i promjenom stila življenja (prije su se svi u ulici znali itd.) i ključ oko vrata školaraca je bio uobičajen
, ništa nisam sama inicirala - kad je dijete bilo spremno ostati samo dok bacim smeće ili skočim u dućan u blizini, to smo "odradili" - ni sad u prvašićkoj dobi ne ostaje na dulje sam, nije takav tip recimo, pa poštujem njegovu spremnost/nespremnost. A i ovo kad je kraće sam, na raspolaganju mu je telefon i zna kako me/tatu na mob dobiti...plus, sasvim sam sigurna da nepoznatom ne bi otvorio vrata i slično...Volvo je napisao/la: ali, i jednom sam sama ostala doma (u dobi od 5 recimo) , tata i ja se sve dogovorili, kako će on kratko do dućana, ali kad je otišao, meni je to kratko bilo straaaaašno dugo, valjda sam bila jako prestrašena,
razbila komarice, otvorila prozor i iskočila
no, sve u svoje vrijeme... 
) pustio oboje u dućan.

, ali koliko god, nikad ne znaš tko je oko tebe, a i način života nam je takav da je bitno da ona bude što samostalnija i da se uči oslanjati samo na sebe.
.
). Dok ih je mm dovozio iz vrtića i za odlazak 3m do bankomata ih je odvezivao i vadio iz sedišta da bi išli sa njim. 

Ja ostavim svog kikica od 3 godine a ja odem u ducan ili pekarnu udaljeni cca50 metara al mu kazem da nista ne dira i da bude di je i stvarno di ga ostavim tam i bude al opet imam malo straha ipak za sve postoji PRVI PUT pa se zurim doma i ne kupujem sad brdo stvari vecinom sam dorucak i odmah doma

a drugo je više manje OK. Moj stariji dugo nije mogao podnjeti da bude sam u stanu, bojao se previše, pa nisam inzistirala (još u drugom razredu nije mogao mirno podnjeti da ja npr. odem sama do dućana ili po kćer u vrtić što je 10 minuta). Ona je drugačija, ali i sada s njenih 6 godina ne ostaje sama doma.

, možda zato jer su svjesniji mogućih poslijedica.
) 

.

moja ljubav je napisao/la:Ak vidim da je guzva onda radije ne kupim nego dodjem doma pa mu dam nekaj cokolino ili slicno znaci vidim stan kroz prozor i nikad se nije uplasio sto me nema nego kad dodjem kaze "nisam nista dirao "

samo kazem da ima stvari koje se mogu dogoditi i dok su s nama u drustvu i da netrebamo radi toga zivjeti u strahu stalno. Rekla sam jos nije veliki da ostane sam doma duze od 2-3 min i da ide sam u ducan mada pljune do njega al nemogu ga voditi na wc pazeci da nesto ne bude a moze i tad biti jer su zatvorena vrata i puuuuno duze od 3 min sam tam 

moja ljubav je napisao/la:Ma ne smatram da su kritike sve smo mame i sve imamo svoj nacin odgojasamo kazem da ima stvari koje se mogu dogoditi i dok su s nama u drustvu i da netrebamo radi toga zivjeti u strahu stalno. Rekla sam jos nije veliki da ostane sam doma duze od 2-3 min i da ide sam u ducan mada pljune do njega al nemogu ga voditi na wc pazeci da nesto ne bude a moze i tad biti jer su zatvorena vrata i puuuuno duze od 3 min sam tam
(iako ne vidim razlog zašto ne povesti trogodišnje dijete sa sobom kada ideš po kruh)

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.