Sada je: 26 svi 2026, 07:47.

Rodilište SVETI DUH

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Rodilište SVETI DUH

PostPostao/la mrs. eastwood » 24 kol 2011, 16:07

beba se u svakom trenutku može ostaviti sestrama, ali fora je da baš kad su posjete - sestara nema ni za cut :shock
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la kalea » 24 kol 2011, 16:47

Kako nema sestara za vrijeme posjeta? Meni se čini da baš onda stoje tamo i paze da u odjel ne uđu neželjeni posjetitelji. Velim, nisam znala, ali info od prije više od godinu dana - sestre su pitale curu kad je izašla na hodnik s bebom (htjela je pokazati bebu kroz staklo), hoće li da joj pričuvaju bebu kod sebe za vrijeme posjeta. Možda je to bio izoliran slučaj :dunno .
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Megan » 24 kol 2011, 22:14

Nego kalea, kaj ti tamo čitaš pdf porod :lol jel se to kaj kuha kod tebe? :luv
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la kalea » 24 kol 2011, 22:27

vedi :lol, ne, ne, ni pod razno trenutno :lol
nego pisala sam, izgleda, prije na toj temi, pa je netko podigao temu, pa mi je došla pri vrhu u mojim postovima, pa sam pročitala, pa sam onda, naravno, odmah dobila poriv nešto i napisati :)
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la gradojev » 28 lis 2011, 00:45

svaka pohvala bolnici,babice mlade cure uglavnom(zbog njih nisam bila rezana niti sam pukla)super su,doktori svi ok,osim naravno(moram ja nabasati)neke mršave doktorice kojoj baš bijaše šihta kad ja rodih.pa na moj zahtjev za epiduralnom njen živčani odgovor biješe:"pa i njih sve boli".mislim si,pa dajte i njima lol(tad svatih da još živimo u 19 -tom stoljeću).a ja sve dogovorila i kupila kateter.valjda trebaš imat još deblju vezu,il bit žena nekog doktora,pa onda dobiješ zasigurno.al drip su mi dali široke ruke i bez mog pitanja,(tad još nisam znala kaj je to,inače bi joj ga bacila u facu).no sve ostalo bilo ok.rooming in mi je super.zato planiram i drugi put na SD.nemrem zamislit da beba nije kraj mene.ili da ju maknu jer plače i da se ja odmorim(malo sebično).trude se da se uspostavi dojenje,pa bebe ne dohranjuju(osim po skrivečki na zahtjev mama,da doktori ne saznaju;)).ja sam zato dojila 2.5god,premda je na početku bilo teško.al poslije pjesma.nema bočica.hrana ko u svakoj bolnici.ionako ti to nije važno.i mala zamjerka dr.stanojeviću.bebi je ipak bilo malo upaljeno oko.to sam riješila s čajem od kamilice po povratku kući.naravno da se nije vidjelo u jutarnjim vizitama kad su bebe friško umivene.ipak mama zna najbolje :))
gradojev
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la gradojev » 28 lis 2011, 00:49

bdw.jel ima neko svježih informacija oko epiduralne na SD?jesu je konačno počeli davat?trebam rodit uskoro pa me zanima :)
gradojev
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la moja ljubav » 28 lis 2011, 11:21

Jesu poceli su davati epiduralne i jos te i sami pitaju7. Moju cimericu su u 9 navecer pitali hoce li epiduralnu ;)
rodila sam prije tjedan dana pa znam :D
moja ljubav
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Bubimiri117 » 28 lis 2011, 12:40

je li još uvijek vrijedi raspored doktora na trudničkoj?
naime ja sam tražila Hafnera (nahvališe ga naveliko i naširoko), naručila me sestra utorak u podne, a onda sam malo čitala forum i svi kažu da je on ponedjeljkom i srijedom :conf
Bubimiri117
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la moja ljubav » 28 lis 2011, 15:28

Nazovi i pitaj mozda se promjenilo. Oni ti rade do 8 navecer u trudnickoj pa pitaj kad radi ;)
moja ljubav
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la plavooka12 » 02 stu 2011, 11:31

srijedom popodne je dr. Prka!
A jel znate jel dr. Zudenigo ima trudničku ambulantu? Njega bih rado izbjegla!!!

moja ljubav, ako ćeš imati vremena napiši kak je sad stanje gore? Kakvo je osoblje?

ja sam rodila prije 4 godine, i bilo je grozno, tek su dobili licencu "Rodilište prijatelj djece", djelatnici su bili needucirani, svi nervozni, nije bilo dosta krevetića za bebe, čak ni za rodilje, pa smo bile na drugim odjelima, higijena prostora užasna...
nadam se da je sad stanje puno bolje, u trudničkoj ambulanti su svi sada toliko ljubazni, da se osjećam kao da sam došla u neki sasvim drugi svijet!
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Bubimiri117 » 02 stu 2011, 11:45

negdje sam pohvatala da se treba naručit i za uzv posebno, naravno to mi nije palo na pamet kad sam se naručivala na trudničkoj :ne
uglavnom, je li tko zna kad je dobro da se naručim, isti dan prije ili poslije pregleda na trudničkoj? i naravno je li moram kod prvog pregleda u bolnici
odmah i na uzv, ili mogu to i drugi put? :)
uh, puno pitanja, znaaaam :ajme :D hvala unaprijed :oops:
Bubimiri117
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la plavooka12 » 02 stu 2011, 13:45

ja sam se naručila u trudničkoj samo za pregled u 38. tjednu, a radio mi je i uzv za procjenu težine i gledao mi je plodnu vodu, a od 39 tjedana mi još rade i ctg ali to mora pisati na uputnici!
kad ideš kod svog ginića po uputnicu za pregled, traži i još jednu za uzv, pa se odmah raspitaj u trudničkoj amb.;) (Mislim da na standardnom uzv pregledu gledaju sve bebine mjere i to upisuju u onu uzv knjižicu)
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la moja ljubav » 02 stu 2011, 13:59

plavooka12 je napisao/la:srijedom popodne je dr. Prka!
A jel znate jel dr. Zudenigo ima trudničku ambulantu? Njega bih rado izbjegla!!!

moja ljubav, ako ćeš imati vremena napiši kak je sad stanje gore? Kakvo je osoblje?

ja sam rodila prije 4 godine, i bilo je grozno, tek su dobili licencu "Rodilište prijatelj djece", djelatnici su bili needucirani, svi nervozni, nije bilo dosta krevetića za bebe, čak ni za rodilje, pa smo bile na drugim odjelima, higijena prostora užasna...
nadam se da je sad stanje puno bolje, u trudničkoj ambulanti su svi sada toliko ljubazni, da se osjećam kao da sam došla u neki sasvim drugi svijet!

ovaka stanje sada je SUUUPER, Ja rodila prije 3,5 godine prvo i bilo mi je grozno, a sada i osoblje i sestre su bile super. Babica koja me porodidila bila je moja desna ruka i porod pamtim ko nesto predivno :yess
Lezala sam na patologiji kad sam rodila tak da neznam kak je na babinjacama al na patologiji je super. 2put su mi odnjeli tinu na sat vremena da se sredim. sestre,doktori,teta cistacica sve :5
moja ljubav
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Bubimiri117 » 02 stu 2011, 18:58

plavooka12 je napisao/la:ja sam se naručila u trudničkoj samo za pregled u 38. tjednu, a radio mi je i uzv za procjenu težine i gledao mi je plodnu vodu, a od 39 tjedana mi još rade i ctg ali to mora pisati na uputnici!
kad ideš kod svog ginića po uputnicu za pregled, traži i još jednu za uzv, pa se odmah raspitaj u trudničkoj amb.;) (Mislim da na standardnom uzv pregledu gledaju sve bebine mjere i to upisuju u onu uzv knjižicu)

super, hvala ti, ja sam 33.tjedna, pa ću onda samo na pregled prvi u bolnicu u 34.tjednu, ali ću skupit uputnice za oboje :)
dosad sam bila privatno pa mi je sve ovo novo, svaki put se sjetim još nečeg :D
usput, je li mi vrijedi ta uputnica bar mjesec dana ili svaki put prije pregleda moram po novu? Zagreb je jako velik (raste zajedno s mojim trbuhom) :D
, a sve mi je na različitim stranama.....
Bubimiri117
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la plavooka12 » 02 stu 2011, 22:18

bubimiri je napisao/la:usput, je li mi vrijedi ta uputnica bar mjesec dana ili svaki put prije pregleda moram po novu? Zagreb je jako velik (raste zajedno s mojim trbuhom) :D
, a sve mi je na različitim stranama.....

morati ću te razočarati, za svaki pregled treba ti nova uputnica, pa probaj tražiti unaprijed za nekoliko pregleda!
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Bubimiri117 » 03 stu 2011, 11:08

plavooka12 je napisao/la:morati ću te razočarati, za svaki pregled treba ti nova uputnica, pa probaj tražiti unaprijed za nekoliko pregleda!

:strah
:jadnimi
auch, hvala opet na info! pa to je strašno.
Bubimiri117
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mama2011 » 05 stu 2011, 23:03

bubimiri je napisao/la:
plavooka12 je napisao/la:morati ću te razočarati, za svaki pregled treba ti nova uputnica, pa probaj tražiti unaprijed za nekoliko pregleda!

:strah
:jadnimi
auch, hvala opet na info! pa to je strašno.

meni su jednom u trudničkoj rekli da ne moram donijeti uputnicu za sljedeći pregled jer su me odmah upisali u svoj komp i dali nekakav broj pa pitaj...?
Mama2011
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrs. eastwood » 06 stu 2011, 08:46

ako te naruci za 7 dana - onda treba. kada te krene narucivati svakodva dana - onda vise ne treba. no - treba pitati svaki put je li treba za sljedeci - tako je najbolje.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la plavooka12 » 06 stu 2011, 12:33

ja sam bila nna kontroli u rađaoni jučer, nije mi trebala uputnica, ali imam dvije u rezervi ako mi zatreba za trudničku amb., a kako je krenulo, trebat će mi :/

još jedno iskustvo, jučer u rađaoni mir i tišina, pa nije vrag da je istina da svima nude epiduralnu :conf
to bi bilo super, uzimam odmah ako i meni ponude :dada
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la moja ljubav » 06 stu 2011, 21:08

Ak nema guzve nude svima epiduralnu :yess
moja ljubav
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Bubimiri117 » 08 stu 2011, 18:21

ima netko iskustva s dr.akšamijom iz trudničke?
žena mi se čini skroz ok, slučajno sam završila kod nje (tražila hafnera, sestra mi dala dan i sat kad on uopće nije tamo, ali ajde....). nekako mi je sjela skroz, pa namjeravam i ostat kod nje na svim pregledima do kraja, ali evo da čujem i još koju riječ o njoj :)
ajme, ja sam bila skroz smotana kad sam došla, tražila trudničku 15 min :lol predala uputnicu na ginekološku :ajme :oops:
inače, sestra mi je rekla da mi treba uputnica za svaki put, a ženi prije mene je rekla da joj ne treba, da vrijedi do kraja mjeseca.... :whew
Bubimiri117
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zauvijekmama » 08 stu 2011, 18:41

ja sam bila kod nje na jednom pregledu, bas me ugodno iznenadila
pristupacna, sve mi objasnila... :zivili
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Bubimiri117 » 23 stu 2011, 11:04

može jedno dumb pitanje?
gdje da se javim na sv.duh, ako me uhvate trudovi? na ulaz od hitne? ili direkt u rađaonu? usput, još nisam stigla bacit oko gdje je, na kojem katu i kao doć do rađaone :oops:
Bubimiri117
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ciklama24 » 23 stu 2011, 11:55

U rađaonu, ona ti je iznad trudničkih ambulanti, samo nisam sigurna koji kat :ajme mislim drugi
Ja sam išla na hitnu pa su mi rekli točno gdje je
slika
ciklama24
iš iš iš FP

PostPostao/la mrs. eastwood » 23 stu 2011, 11:58

piše ti na hitnoj da negdje iza 20inekog tjedna trudnoce ides drito u rađaonu. to ti je na drugom katu - sve uredno označeno strelicama i putokazima :dada
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Bubimiri117 » 23 stu 2011, 12:54

mrs. eastwood je napisao/la: sve uredno označeno strelicama i putokazima :dada

hahaha to mi i treba :lol hvala :)
Bubimiri117
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama njonji » 23 stu 2011, 13:01

ako ulaziš s trudovima, vjeruj mi, nećeš promašiti
svi ti se sklanjaju s puta i upute dobiješ bez da išta pitaš - pravac lift i rađaona :mrgreen
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la suska » 30 stu 2011, 23:22

ja sam rodila dvoje gore na Sv. Duhu i trece ce se roditi jos malo... super sam zadovoljna sutra opet na pregled dolje u ambulantu....
slikaslika
IVAN: 13.5 05`
ANAMARIA: 13.1 09`
suska
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tanja_s » 09 pro 2011, 19:19

...i ja ih mogu samo nahvaliti ...rodila sam u 3 mj ove godine i svi su mi bili odlični i za svaku pohvalu ...i sestre u predrađaoni i babice, i doktori...i kad ću opet ići rađati birat ću sv duh :dada ....
slika
tanja_s
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Bubimiri117 » 20 pro 2011, 12:45

Ima li kakvih novijih iskustava? :)
Bojim se predblagdanske gužve tamo :mah
Bubimiri117
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća