Sada je: 09 kol 2026, 01:13.

Na odmor bez djeteta

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Na odmor bez djeteta

PostPostao/la samma » 29 kol 2011, 21:48

Jestel ikad otišle na odmor bez djeteta? Mi planirali u četvrtak otić na tri dana, malog bi ostavili a stariji bi išo s nama. Meni se ne ide a mm to želi. Išli smo u junu svi, ja se razbolila, nisam izašla na plažu, cijele dane je boravio on s njima pa se zasitio. Kaže hoću sad da se odmorim. Mali ima nepune tri godine a stariji 7. Oko njega se stvarno mora 24 sata tetošit al meni je ipak žao. Ja kontala da ostanem s malim kući a oni da idu, pa nemam pojma ni sama šta ću. Najradije bi da se vrijeme pokvari. U nedoumici sam totalno.
Šta vi mislite o tome?
slikaslika
samma
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Na odmor bez djeteta

PostPostao/la snowwhite » 29 kol 2011, 22:05

znam mnoge koji to rade.
ja ne mogu. uzela bi i manjega. odmorila koliko se može. svi na okupu, di ćeš veće sreće :luv
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Bubidea » 29 kol 2011, 22:07

ajme, ja ne znam nikoga tko to radi.
more mi je jedino vrijeme kada se mogu kvalitetno posvetiti djetetu, kada sam odmorna i smirena.
nema sanse da otidjem na more bez djeteta.
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Bubidea » 29 kol 2011, 22:11

i jedno mi je otici na more bez djeteta, gdje ces se samo kupati i suncati i nista pametnoga ne raditi, a drugo mi je recimo otici razgledavati znamenitosti nekog grada.

takav odmor je djeci totalno nezanimljiv i zapravo se s njima ne moze puno toga obici, tako da mi je to cisto drugi par rukava
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Bellatrix » 30 kol 2011, 07:14

Ja osobno ih ne bi ostavila još dok su tak mali.
Brzo će proči vrijeme i uskoro će htijeti da odemo bez njih, zato ih se sad želim nauživati koliko got mogu.
Ali da mi se npr, pruži prilika otići npr na Sejšele a moram bez njih, razmislila bih :D
"Boji se manje, nadaj se više, jedi manje, žvači više, tuži se manje, diši više, govori manje, reci više, voli više, i sve će dobre stvari biti tvoje." slika
stara Švedska poslovica
Bellatrix
Crveni lav s krilima

PostPostao/la Tinica » 30 kol 2011, 07:47

Ja mogu jedino reći iz perspektive jednog djeteta da sam puno puta na odmor otišla bez njega. I ne vidim u tome ništa loše. Ne mogu govoriti sad o tome dal bi da imam dvoje djece mlađeg ostavljala a starijeg vodila kad imam samo njega. Ja često putujem na 4-5 dana i uvijek sam ga ostavljala kod bake. Sutra letim za Amsterdam i do prije dva tjedna nisam ga ni mislila voditi ali kad smo čitali plan putovanja i kad je vidio što ćemo sve proći (izrada dijamanata, izrada sira, radionica klompi, posjet selu vjetrenjača, odlazak na sjeverno more) bilo mu je inetersantno i odlučila sam ga uzeti sa sobom.
Ove godine smo dva tjedna bili na moru, što u Africi što na našem Jadranu i prošli vikend sam sama otišla sa dragim na more bez malca da se odmorim od odmora :lol I zaista ne vidim u tome ništa loše... dapače, potrebno je s vremena na vrijeme uhvatiti trenutak samo za sebe :ljubav
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Duga » 30 kol 2011, 09:14

Mi planirali u četvrtak otić na tri dana

Na vašem mjestu, obojicu bih ostavila na sigurno i otišla s mužem.
Ne bih djecu razdvajala, bar ne u ovom slučaju.

ajme, ja ne znam nikoga tko to radi

pretjeruješ :mrgreen
Zadnja izmjena: Duga; 30 kol 2011, 09:21; ukupno mijenjano 1 put/a.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la mirbi » 30 kol 2011, 09:18

Kako Bubi kaže, nije isto voditi djecu na plaži i u razgledavanje. Mi smo ostavili mlađu kad je imala godinu i 9 miseci s mojom mamom, a nas troje smo proveli par dana u Makedoniji. S obzirom da se nismo zaustavljali, nego 6 dana samo obilazili gradove i znamenitosti, ne bi to mogli da je ona bila s nama. A i takav put nije za tako malo dite.

Ako je more u pitanju, onda bi ih vjerojatno vodila oboje. Tu se ionako samo izležavate. :p
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la folne » 30 kol 2011, 09:19

kako god bih odlučila, djecu ne bi razdvajala. :dunno
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la thinkPINK » 30 kol 2011, 09:24

potpis na folne
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Duga » 30 kol 2011, 09:27

Nijedna više ne bi samo s mužem bila na pišljiva tri dana :mrgreen, sve bi djecu po džepovima nosale :gigl.

To ja iz perspektive onih koji nemaju baš komu djecu ukipati :lol
Zadnja izmjena: Duga; 30 kol 2011, 09:27; ukupno mijenjano 1 put/a.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Hajdi » 30 kol 2011, 09:27

Mi uvijek djecu vodimo sa sobom. Lažem ajde, pustili smo ih doma kad sam išla dva tjedna u SAD posjetit MM-a (to nikako nije bilo za njih). Inače uvijek vodimo cijelu ekipu, i na more i na snijeg. Meni je tako žalosno kad roditelji ostavljaju djecu doma, pogotovo ako ih razdvajaju. Djeca (pa i najmanja) razumiju puno više nego što mislimo i osjećaju da su ostavljena.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Beppa Joseph » 30 kol 2011, 09:35

ja još nemam djece i ne znam kako bih točno postupila. Međutim, znam da smo sestra i ja bile cijelo ljeto (prvo kalendarsko, a onda školsko) kod baka i djedova. I bilo nam je savršeno, ne sjećam se ni jednog jedinog trenutka da su mi falili roditelji, ali znam da nam nije pasalo kad bi dolazili jer smo znale da od tada moramo početi pospremati krevete i prati suđe.
Štoviše, često smo bile i razdvojene i jedna je bila kod jednih, a druga kod drugih.

Čitam sad često kako je to loše, ali ja zaista nemam nikakve traume od boravka samo s bakama i didovima, samo lijepe osjećaje. A to je sigrno bilo od moje treće godine uvijek tako.

Sestrina djeca su sa mnom sama na moru bila od svoje prve godine i redovito nije bilo nikakvih problema.
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la mirbi » 30 kol 2011, 09:38

Ja se nimalo ne grizem zbog razdvajanja dok je R bila malena. Prvo, S je tip za putovanja, uživa u tome i mrzi biti doma. R mrzi putovati i najsretnija je kad je doma. Već mi je unaprid slabo kad znam da idemo svi na put u nedilju, jer znam da će R počet plakat već kod Solina, a sad ima 6 godina!

A osim toga, među njima je razlika 5,5 godina. Interesi posve različiti. Zanimaju ih različite stvari, R bi se igrala, a S je već djevojčica. Pubertetska. :ajme
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la Hajdi » 30 kol 2011, 09:39

Beppa bila sam i ja kod bake cijelo ljeto ali roditelji su radili, a ne provodili se po Grčkoj i Španjolskoj, kužiš? Dijete osjeti kad ga ostavljaš a ti odlaziš nekamo gdje ćeš se zabaviti i uživati, a za njega tamo nema mjesta.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la folne » 30 kol 2011, 09:42

Ha, mene su ostavili kod bake sa 6 mjeseci i ona me doslovce odhranila i odgojila. Obožavala sam ju i ako sam radi tog ostavljanja imala traume svakako ih se svjesno ne sjećam.

Ja svoju djecu ne bi razdvajala jer mlađi obožava starijeg i sigurno bi bio jadan, pogotovo ako bi skužio da smo ga ostavili jer je smetalo.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Beppa Joseph » 30 kol 2011, 09:45

vidiš, hajdi, imaš pravo. Jedini put kad su nećaci bili tužni i pitali za roditelje je kad su oni išli u London. Valjda im nikako nije išlo u glavu da roditelji mogu sami otputovati. U svim drugim slučajevima je to bio dječji izbor otići kod bake ili tete.
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la Kris2 » 30 kol 2011, 09:48

Hajdi je napisao/la:Beppa bila sam i ja kod bake cijelo ljeto ali roditelji su radili, a ne provodili se po Grčkoj i Španjolskoj, kužiš? Dijete osjeti kad ga ostavljaš a ti odlaziš nekamo gdje ćeš se zabaviti i uživati, a za njega tamo nema mjesta.

Ovako i ja razmišljam. Ja svoje ne ostavljam osim kad radim. Ako idem nekako gdje bi njima bilo ok, a mogu ih povesti vodim ih sa sobom. Ako ne postoje uvjeti da ih vodim a ja moram/želim ići išla bi sama. Od kad imam djecu nekako uvijek razmišljam kad planiram prvenstveno o tome što bi njima bilo ok (al ja sam imala vremena obilaziti i putovati prije djece, pa shvaćam i mlade roditelje da im ponekad fali i malo samoće)
Dakle ja tako, ali ako netko smatra da je bolje da ih ostavi meni isto ok - njegova procjena ...
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Tinica » 30 kol 2011, 09:50

BJ - tako i ja... i uživala sam! Naročito mi je drago kad se vratim sa puta pa kad me pita mama kad ćeš opet ići na put :lol jer kod bake ni brige ni pameti, radi što želi, nema nikakvog reda :ajme Super njemu, super meni :luv
Meni je to sasvim u redu i zaista ne mislim da sam loša mama zato što ga ponekad ne vodim sa sobom. Iskreno, ne poznajem nikoga tko to ne radi... meni je to sasvim normalno i potpuno razumijem tvog muža i na tvojem mjestu ostavila bi i ovog starijeg i "ukrala" malo vremena za sebe i njega... :ljubav
Ustvari nije mi jasno zašto to ne napraviš? Pa valjda godišnje imaš pravo da par dana budeš sama bez klinaca :dada a njima će biti sigurno super :luv
Najradije bi da se vrijeme pokvari. U nedoumici sam totalno.
:baba sad je vrijeme da počneš moliti boga da ti ostavi ovakvo vrijeme :proljece
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la patkica » 30 kol 2011, 16:04

Otići tri dana sam s partnerom je jedna stvar, ali uzeti jedno dijete a ostaviti drugo (a ide se na more) je drugo. Kao što je Folne rekla - ne bih djecu razdvajala na taj način.
patkica
svizac

PostPostao/la samma » 31 kol 2011, 11:19

ipak putujemo u punom sastavu :yess
svima :kiss
slikaslika
samma
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži