Sada je: 06 kol 2026, 15:27.

ostavi mi vrata otvorena

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

ostavi mi vrata otvorena

PostPostao/la nevenera » 06 ruj 2011, 11:12

ova situacija traje već par mjeseci. nema spavanja u sobi s zatvorenim vratima
što mi je ok sad, jer je ljeto, ali uskoro će biti hladnije, ne može mu soba pola noći bit s otvorenim vratima.

većinom čekam da zaspe pa zatvorim, on se probudi u toku noći i otvori ih. i tako u krug. :ajme

uzeli smo mu noćno svjetlo, prvi put ikad. sam je u sobi od godine i pol dana, nije nikad do sad bilo problema.

smeta me i to što se ja noću budim, mi smo soba do sobe i wc je točno vrata do, i probudim ga u 90% slučajeva kad idem na wc. budimo ga i ujutro kad se mm i ja spremamo na posao (što je rano - 6 ujutro). vrata mu budu zatvorena, ali valjda čuje nešto ili se prene iz sna i odmah viče da su vrata zatvorena i spavanja više nema.

jel ovo nešto u stilu onog "proći će i imaj strpljenja" ili
nevenera
idejni kreator MUD-a

Re: ostavi mi vrata otvorena

PostPostao/la folne » 06 ruj 2011, 11:14

Neve, ne grije se noću cijeli stan, ili?
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Barbi » 06 ruj 2011, 11:14

što mi je ok sad, jer je ljeto, ali uskoro će biti hladnije, ne može mu soba pola noći bit s otvorenim vratima.

Ovo ne razumijem :da? kakve veze imaju otvorena vrata sobe?

Ja mu ne bi zatvarala vrata ako ga to smeta. :dunno
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Esperanza999 » 06 ruj 2011, 11:16

zašto si mu uzela noćno svjetlo? moji i danas spavaju sa svjetlom u zahodu ili s onom lampicom što se može regulirati da daje neko slabašno svjetlo.
možda kad bi imao tu lampicu ne bi tražio otvorena vrata :dunno
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamashnita od noje » 06 ruj 2011, 11:17

meni je skroz normalno da su im vrata otvorena dok su tako mali :dunno
odnosno, normalno mi je da zele da su im vrata otvorena.
kao jedini eventualni problem vidim to sto se t. nocu dize i otvara ih, a kazes da ce mu biti hladno kad dodje zima.
moj ima 6 godina i spava s otovrenim vratima. zatvaramo ih kad zaspe, a mi se jos motamo po kuci pa da ga ne probudimo. ali ih otvaramo kad idemo leci. i zatvaramo ih ujutro kad se spremamo za posao, ako on tada jos spava.
takodjer ima malo nocno svjetlo u sobi.
prije ili kasnije doci ce u fazu kad ce sam zatvarati vrata i izolirati se od roditelja i danju i nocu ;)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Zira » 06 ruj 2011, 11:18

ja nisam svojima ništa forsirala. vrata imaju zatvorena ili otvorena, kako žele. u toj dobi do 3 godine bi vrata držala otvorima ako se tako dijete osjeća sigurnije. ne znam kakvo imate grijanje... zašto vrata moraju biti zbog toga zatvorena?
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Rimaithor » 06 ruj 2011, 11:22

Moj ima 8,5 godina, nikad nije spavao sa zatvorenim vratima :dunno pa nema propuha u stanu :plavusa
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la nevenera » 06 ruj 2011, 11:26

stan se zimi ne grije po noći. grijemo se na klimu, programiram je oko 5 ujutro da zagrije dnevni prostor, i onda opet oko 13 da zagrije dok se vratimo.
njegovu sam sobu ove zime grijala po danu, suljnim radijatorom, od oko 14-18 kad se tamo igrao i više ne.
računam da se temp dosta spusti, stan ima 90 m2
jedino da mu kupim vreću za spavanje pa ako se probudi da mu nije hladno :dunno
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mamashnita od noje » 06 ruj 2011, 11:28

pa je l' se otkriva? pokrij ga necim toplim i otvori mu vrata.
vreca je super ako ce ti htjeti biti u njoj.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Sreca najveca » 06 ruj 2011, 11:33

mamashnita od noje je napisao/la:moj ima 6 godina i spava s otovrenim vratima. zatvaramo ih kad zaspe, a mi se jos motamo po kuci pa da ga ne probudimo. ali ih otvaramo kad idemo leci. i zatvaramo ih ujutro kad se spremamo za posao, ako on tada jos spava.
takodjer ima malo nocno svjetlo u sobi.

X

od nedavno su njih dvije zajedno u sobi. manja ide prva spavati i njoj odmah zatvorim vrata. a kad ona zaspe ide starija koja ostavlja vrata otvorena. zapravo mi je puno zgodnije da vrata po noći budu otvorena jer ih tako puno lakše čujem ako nešto trebaju.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 06 ruj 2011, 11:34

md ima osam i pol godina i danas su vrata otvorena nase i njegove sobe.
po meni ovo i nije problem. mozda za godinu i pol, dvije... :dunno

sto se tice ustajanja, dizem ga jednom do dva puta tokom noci, pa cak ako se on sam probudi nece da ide bez mene :nepitaj vec prodje pored wc, probudi mamu i onda tek zajedno idemo u wc.
problem polako rjesavamo. nadam se uspjesno.
beba me budi tokom noci jedan put vise od velikog brata (ili, sveukupno, tri puta)

ne trebam napominjati da zadnje dvije godine uopce ne spavam. ne znam kako se drzim na nogama.

ps kupi vrecu za spavanje (samo pitanje je da li ce je on prihvatiti??)
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la ivana7997 » 06 ruj 2011, 11:42

moj stariji ima 12. vrata otvorena. i nasa isto. ni mi nocu ne grijemo. to ih sprjecava u hodanju bez razloga :mrgreen
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Arkana10 » 06 ruj 2011, 11:43

meni je samo super sto on spava sam u svojoj sobi, a stariji je od mog za 1 mjesec. sorry na oft. :kiss
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la nevenera » 06 ruj 2011, 11:44

on je sve godine do sad bio u vreći
mislila sam ove godine da nećemo jer je velik
ali vidim da je to pametnije

ajme kako mi je sad lakše kad vidim da je to normalno :znoj
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mamashnita od noje » 06 ruj 2011, 11:46

za vrecu je prevelik onoga trenutka kad joj se pocne protiviti i kad vise u nju ne bude zelio.
ne prije toga. ja bih bila najsretnija da moj sestogodisnjak jos uvijek hoce u vrecu. bez da trepnem bih ga strpala u nju.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la ZacKa » 06 ruj 2011, 11:46

Moji imaju 9g. i 6g., jedan od 2g. sam u sobi a seka došla k njemu kad je imala 1,5g.

Oduvijek imaju otvorena vrata, i mi isto, nikad ne zatvaamo vrata, prvenstveno
radi cirkulacije zraka. Drugo da čujemo dječicu kad sanjaju nešto ružno, plaču....

Zaspu sa svjetlom na hodniku, poslije ugasimo. Po noći se ne bude.
I da još uvijek se boje sami ostati u sobi ono jedno bez drugoga, ne svaki put
, ponekad, što mi je sasvim normalno.

I ne grijemo po noći, a curka se non stop otkriva i nikom niš.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Novamama » 06 ruj 2011, 11:48

i kod nas su sva vrata otvorena. :dunno
Novamama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mrvica19 » 06 ruj 2011, 11:51

Moj mlađi brat ima 13 godina,kad dođe spavati kod mene na vikend,spava u boravku(iako imam dječju sobu-Franovu buduću),mora goriti lampica,vrata od boravka kao i od moje sobe moraju biti otvorena,mora biti upaljen televizor(ja ga namjestim da se ugasi za sat vremena)ili ja ili muž moramo leći kod njega dok on ne zaspe,čak nas to i zamoli..Ja se onda dižem kroz pola sata da bi sve pogasila...Ako se probudi usred noću upali lampicu...Takav je i kod kuće,moji ne znaju što će s njim..jako dugo spavao je s njima,jako dugo je zvao tatu da idu spavati zajedno...to je već problem :ajme
mrvica19
Ulizica sa slatkišima

PostPostao/la ivana7997 » 06 ruj 2011, 11:55

sad mi nije bed priznati da sam otisla od kuce kad mi je bilo 25 godina i prvih nekoliko noci u novom gradu i novom stanu (zivjela sam sama) spavala sa svjetlom :mrgreen
ivana7997
Abundija

PostPostao/la ZacKa » 06 ruj 2011, 12:05

Dobro, to su već navike, ja sam jaaaako dugo spavala s roditeljima, zaspala uz upaljen tv,
tako i danas volim :mrgreen
i strah me ostati sama sama u sobi,u kući pa isto imam otvorena vrata te ne znam čemu bi ih
zatvarala.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Hajdi » 06 ruj 2011, 12:10

Kod nas su sva vrata od svih soba otvorena, u kuhinji cijelu noć gori svjetlo na napi, u svim sobama su noćne lampice. Po zimi ne grijemo po noći (molim da uzmete u obzir da smo mi u LJ i da znaju biti zimske temperature dosta niske). Noćna temperatura u stanu je 18 stupnjeva ili čak manje. Nitko nije u vreći čak ni najmanji jer to nisu podnosili. Ovi mali se otkrivaju i pokrivamo ih po noći koliko uspijemo.

Nevenera vi ste mali mali još vidiš da je to sve normalno. Ja bih mu pustila i vrata otvorena i noćnu lampicu dok god to bude želio.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la nevenera » 06 ruj 2011, 12:12

kad smo svi bili doma, prošl zime, preko dana su vrata bila otvorena. isti razlozi, da ga čujem što radi
preko noć nisu. obilazila sam ga par puta, spavao je tad cijelu noć, većinom bez buđenja
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Barbi » 06 ruj 2011, 12:25

Mi imamo centralno etažno grijanje ali po noći ga uvijek gasim i spavamo sa otvorenim prozorima osim kad je baš -10 vani, volim imati zraka a i klinci su na to navikli. Kad su prozori otvoreni zatvaram vrata od soba da ne bude propuh, ako njihov prozor nije otvoren (tu pak imam druge fobije, njihov se ne može samo na kip otvoriti :ajme) onda su vrata otvorena.

Ako je dobro pokriven ili u vreći ne može mu nikako biti hladno bez obzira na otvorena/ zatvorena vrata, olakšaj si koliko god ide i nek spava onako kao se osjeća ugodnije.:)
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la latica » 06 ruj 2011, 12:27

neve, ja mislim da je to nek faza i da je sve malo povezano i s tim da ste sad preko ljeta bili puno skupa, a sad opet jaslice, posao - odvajanje i sl. Eto i moj M koji uvijek lijepo sam zaspe u svom krevetiću u našoj sobi (s otvorenim vratima, ja kad zaspe zatvorim), od kad smo došli s mora - ja moram ležat u sobi na svom krevetu dok on ne zaspe. i čak se nekad probudi po noći pa me zove da vidi jesam tu pa zaspe dalje, a nikad to nije prije radio. Sad su veći pa su više stvari svjesni i tako, tko zna šta je njima u glavi. Ja mislim da mu trebaš ostavit ta vrata dok njemu tako treba. Jer on ipak sam spava u sobi u velikom krevetu - pa jel ti znaš kako je to rijetko :luv
inače, i mi ćemo izgleda u potragu za nekom velikom vrećom za spavanje, to nam je uvijek bilo najbolje rješenje za zimu ...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Nina334 » 06 ruj 2011, 12:28

mi imamo isto otvorena vrata, a kad dođe sezona grijanja, obzirom da se na isti naćin kao i vi grijemo, vrata pritvorimo kada zaspi. Ja mu cijelu noć držim uljni radijator na minimumu i do ovih zima spavao je u vreći, a nadam se da će i ovu!
Roko, 15. 02. 2007.
Nina334
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sandram » 06 ruj 2011, 12:36

I kod nas u sva vrata otvorena. Starija ima malo nocno svjetlo, mladja ne trpi nikakvu naznaka svjetla, mora biti mrkli mrak.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la titirlica » 06 ruj 2011, 12:52

ajme ja imam obrnuti problem :ajme moj trogodišnjak neće spavati sa otvorenim vratima, kad ide na spavanje uvijek naglasi da mu ZATVORIM vrata, mene smeta zbog toga što kad su vrata zatvorena ne čujem šta se dešava ( volim da mi je sve pod kontrolom :roll ) kad zaspe ja mu otvorim vrata, ali ako se probudi i vidi otvorena vrata poludi :dunno
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lastavica » 06 ruj 2011, 12:57

moja ima devet godina i još uvijek joj moram ostaviti otvorena vrata kad ide spavati. Kad zaspi zatvorim ih.
lastavica
Lastatrans

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.